Jyrki Åland: Kun rahat ei riitä

Minulle on opetettu, että suomalainen työ kannattaa aina, jos et muuta keksi, niin mene vaikka kaivamaan ojaa. Itse en ole koskaan sylkenyt työn päälle, vaan auliisti vastaanottanut sen mitä on tarjolla. Töitä on tullut painettua niin kokkina, kuin provisiopohjaisena myyntiedustajana. Sen mitä ei ole osannut tehdä, niin se on aina opeteltu. Pääasiana on ollut se, että omalla palkalla on voinut elättää itsensä ja perheensä, jotta tukiluukulle ei tarvitsisi mennä almuja kerjäämään. Ikävä kyllä ajat muuttuvat eivätkä hyvään suuntaan.

Tällä hetkellä suurin osa meidän tuloista menee asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan. Nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään. Miksi pienituloinen perheenäiti joutuu hakemaan ruoka-avustusta leipäjonosta, jotta voisi tarjota lapsilleen vaikka päiväretken muumimaailmaan. Retki ei paljoakaan maksa, mutta elämisen kustannukset ovat nousseet niin, että rahaa ei ole kuin vain välttämättömään ja joskus ei edes siihen.

Tänä päivänä pienituloisella suomalaisella ei ole varaa asua kaupungeissa. Koska kaupunkien vuokra-asunnot ovat täynnä ja niihin otetaan mieluimmin asumaan maahanmuuttajia, koska julkisin varoin maksettu vuokra on aina riskitön ratkaisu. Tämä sama ongelma on läsnä kaikissa suurissa keskuskaupungeissa. Puhumattakaan yliopistokaupungeista, joissa oman mausteensa tuovat tuhannet opiskelijat. Kilpailu asunnoista on siis kovaa. Oman leimansa tuo myös asumistukijärjestelmä, mikä takaa vuokrien ainaisen nousun. Tällä tavalla olemme luoneet epäterveet ja tuetut markkinat, joissa hinnat eivät laske koskaan.

Suomen asumistukijärjestelmä mahdollistaa huipputuloksen vuokrayhtiöille, sillä antaahan valtio 2 miljardia euroa joka vuosi vuokrabisnekseen. Annan yhden esimerkin. Vuonna 1969 perustettiin Valtakunnallinen vuokratalo osuuskunta VVO, joka oli yleishyödyllinen osuuskunta. Maalta kaupunkiin muutto oli valtaisaa ja haluttiin, että duunarille löytyisi edullista asumista läheltä työmaata. Tämä järjestelmä ajoi aikansa omaa tarkoitustaan. Kunnes 1997 se muuttui osakeyhtiöksi, jolloin myös yhtiön luonne muuttui markkina henkisemmäksi. 2017 nettovuokratuotto oli 222 miljoonaa euroa ja edellisvuoden tulos ennen veroja oli 289,7 miljoonaa euroa. Aikamoinen rahantekokone, joka on tahkonnut voittoa osakkeenomistajilleen ay-liikkeille ja eläkeyhtiöille. Ikävä kyllä asumistukijärjestelmästä on tullut valtion takaama tulonsiirtoväline suurille vuokrayhtiöille, josta kovimman hinnan maksaa duunari korkeina vuokrina.

Mikäli muutat ympäristökuntiin tai vaikka maalle pienempien asumiskulujen toivossa, niin tarvitset liikkumiseen auton. Toisaalta kaikilla ei ole varaa ylläpitää autoa tai saatikka liikkua sillä, koska käyttökustannukset ovat korkeat. Tälläkin hetkellä joku Bernerin virkamies miettii päänsä puhki, miten rokottaisi autoilevaa suomalaista vielä lisää. Onneksi vaalit lähestyvät, niin saa hengähtää, etteivät tietullit tule käyttöön. Verot ja käyttömaksut nousevat varmasti. Puhumattakaan vakuutuksista, mikäli Ruotsin autonpolttoilmiö rantautuu myös Suomeen.

Ei näytä hyvältä myöskään ruuan suhteen kun katsoo uutisia. Suomalaista maataloutta on koeteltu jo kolmena vuonna peräkkäin huonolla sadolla. Sen minkä vesi hukutti viime vuonna, niin tänä kesänä on saatu kärsiä ankarasta kuivuudesta. Monet tilat tulevat lopettamaan talven aikana ja jo nyt viedään lypsykarjaa teuraalle, koska ei ole millä lehmiä ruokkisi. Keskustapuoluekin on herännyt talvi uniltaan (vaalit lähestyvät), että hei, nyt täytyy maataloutta tukea, mutta se ei tuo takaisin menetettyjä satoa tai teurastettua karjaa. Vaikka suomalaista maataloutta tuetaankin auliisti, niin maaseudulla kärsitään myös elinkustannusten noususta. Varmaa on, että ruuanhinta tulee nousemaan. Kysynpä vaan, että kuka tukee pienituloista duunaria vai onko vedettävä vyö vielä kireämmälle?

Puhutaan, että Suomessa on työvoimapula. Kyllä näin varmasti onkin, mutta tekee suomalainen duunari niin tai näin. aina jää luu vetävän käteen. Työ on se sitten keski- tai pienipalkkaista, niin palkalla kuuluu tulla toimeen, ettei tarvitse turvautua erilaisiin tukiin tai kannustimiin. Työtä ei tehdä sen takia, että siitä saadaan rahallinen korvaus, vaan että sillä pystyy saamaan elämisen vapauden. Suomalainen haluaa olla itsenäinen ja tulla omilla ansioillaan toimeen. Suomi on huonoilla päätöksillään edesauttanut hyvinvointijärjestelmän romuttumisen, jossa palkalla ei tule enää toimeen.

Nyt on hyvä katsoa, että mitkä puolueet ovat olleet vallassa viimeisimmät 20 vuotta? Sosiaalidemokraatit, Kokoomus ja Keskusta ovat luoneet järjestelmän, missä omilla pienillä ansioillaan ei tule toimeen. Tämä sama porukka vaatii, että EU:n ulkopuolelta tulevien saatavuusharkinta on purettava. Tämä tarkoittaisi kaikessa koruttomuudessaan seuraavaa. Suomeen alkaisi virrata kaiken kirjavaa ja kielitaidotonta työvoimaa kilpailemaan suomalaisen duunarin töistä. Työvoiman ylitarjonta johtaa väistämättä palkkojen polkemiseen. Lisä työvoiman tulo myös tarkoittaa, että tarvitaan lisää asuntoja, joka kiihdyttää jo ennestään korkeiden vuokrien nousua.

Tällä hetkellä suomalainen sinnittelee ja yrittää pärjätä. Ei ole helppoa olla duunari, jolta on viety toivo pärjätä omillaan. Ymmärrän että on houkuttelevaa lähteä sen kelkkaan joka lupaa satasen lisää kuussa. Ikävä kyllä se on vain illuusio, sillä se satanen kustannetaan korkeimmilla hinnoilla. Kaikkien meidän tarvitsee syödä ja asua. On siis perin kummallista, että juuri näistä perustarpeiden tyydyttämisistä rokotetaan eniten. Alati nousevat elinkustannukset ja laskevat palkat ei ole se minkä varaan tätä yhteiskuntaa voidaan rakentaa.

Ensin suomalainen työ ja yrittäjyys ja vasta sitten maailmanparantaminen mikäli rahaa jää, se on jämpti niin.

Jyrki Åland

10 thoughts on “Jyrki Åland: Kun rahat ei riitä

 • 17.8.2018 at 14:06
  Permalink

  EU toi meille paratiisin, kilpailun ja halvat hinnat. Etkö ole huomannut miten hyvin kaikki on?
  Mitä siitä että globalistit velkaannuttavat valtion ja meidät.
  Mitä siitä että elää kituutamme senttiä venyttäen.
  Tätähän me halusimme, ihanaa unionia ja markkinataloden vapautta.

  Reply
 • 17.8.2018 at 14:45
  Permalink

  Kokoomushan on saarnannut rakennemuutosta ja uutta maailman järjestystä ainakin pari kymmentä vuotta. Stubkin julisti että rakennemuutos on vietävä loppuun saakka. Nyt tiedämme että se tarkoittaa Suomen kantaväestön murhaamista ja korvaamista uudella vaaleanruskealla sekasikiörodulla.

  Reply
 • 17.8.2018 at 17:31
  Permalink

  Brysseliä kumartava punaliberaalien punaporvarien kansanpetturi-hallitus pyrkii vain pahentamaan tilannetta. Ylewatch-blogistikin on mm. ottanut kantaa Kansattoman Kokoomuksen jäsenkirjaa taskussaan pitävän punavihreän Mykkäsen aivopieruihin:

  ””RUOTSALAINEN RAPPIO NÄKYY JO SUOMESSA

  Poliittisen eliitin korruptoituneisuus ja vaalikarjan lammasmaisuus vain syvenvät länsimaissa päivä päivältä. Ongelmat pahenevat silmissä, mutta niiden juuriin paneutuminen vaatii liikaa todellisuudesta vieraantuneilta poliitikoilta ja mukavuudenhaluisilta kansalaisilta. Siksi sekä poliitikot että kansa haluvat vain kivoja ”ratkaisuja”, joilla yritetään siirtää pahenevia ongelmia tulevien sukupolvien niskoille. Ainoa mikä kiinnostaa on huojuvan korttitalon pystyssä pitäminen hinnalla millä tahansa.

  Viimeisin esimerkki poliittisesta haaveiluista on sisäministeri Kai Mykkäsen vastaus Ruotsin autonpolttoaaltoon. Uutisessa Sisäministeri Mykkänen: Tarvitaan lähiöpoliiseja, jotta Ruotsin kaltainen jengiväkivalta ei leviä Suomeen – ”Pitää saada puukko pois kädestä ennen kuin sillä isketään” Kokoomusministeri uskoo sosiaalitantan lailla ”ennaltaehkäisevään toimintaan”. Näitä vippaskonsteja on yritetty Ruotsissa ja muissa länsimaissa vuosikymmeniä, mutta niistä huolimatta tilanne on vain kärjistynyt. Punavihreä mutta Kokoomuksen jäsenkirjaa kantava Mykkänen taas kuvittelee, että juuri hänellä on hallussaan ne taikakeinot, joilla jo lähtökohtaisesti sopeutumattomat muukalaiset integroituvat lainkuuliaisiksi huippuosaajiksi.

  Ongelmaan on vain yksi ratkaisu: kehitysmaiden vapaamatkustajien porttikielto Pohjolaan ja jo täällä olevien epäsosiaalisten siipeiljöiden palauttaminen takaisin kotimaihinsa. Tätä vaihtoehtoa ministeri Mykkänen ei edes harkitse, vaan päinvastoin haalii lisää tätä samaa ongelmaväestöä. Sisäministeri on jo varautunut 100 000 ”pakolaisen” tulemiseen ilman ajatustakaan, että vyöry voitaisiin pysäyttää täysin laillisesti. Ja jotta tämä ei riittäisi, hän ehdotti viheliäisessä ulkomaalaiskiimassaan pari päivää sitten, että Suomi siirtyisi Australian ja Kanadan käyttämään ulkomaalaisten pisteytysjärjestelmää, jotta ”Suomeen saataisiin enemmän osaavaa työperäistä maahanmuuttoa”. Jo pelkän yhteiskuntarauhan ja oikeudenmukaisuuden kannalta ehdotus on mielipuolinen, sillä Suomessa on jo nyt vähintään 200 000 työtöntä aktiivimallin piirissä. On vaikea kuvitella millaista työvoimapulaa luku- ja ammattitaidottomat jolpit tulisivat tänne paikkaamaan. Perusuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen sentään tyrmäsi Mykkäsen houreet heti alkuunsa…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/08/ruotsalainen-rappio-nakyy-jo-suomessa.html

  Reply
 • 17.8.2018 at 17:48
  Permalink

  Vittu miten vähällä älyllä tätäkin maata johdetaan!

  Reply
 • 17.8.2018 at 17:50
  Permalink

  Kansallissosialismi voisi olla ratkaisu!

  Reply
 • 17.8.2018 at 19:31
  Permalink

  Suomalainen ei elä enää työllään, vaan aivan kuten yli 100-vuotta sitten saat tehdä työtä niin perkeleesti, mutta se mitä siitä saat on ”ilmaa” eli muuman kympin. Jos olet – eikun – kun olet työtön, teetetään sinulla ”harjoittelijana” ilmaista työtä, joka on nk. ”työssä oppimista”.
  Suomessa parhaillaankin on niin paljon suomalaisia totta kai tekee niin paljon palkatonta työtä, etten edes viitsi valehdella lukumäärää.
  Sen sijaan Suomessa on ulkomaalaisia haittamaahanmuuttajia, jotka elävät herroiksi tekemättä mitään muuta kuin rikoksia joita pirkule enää¨rupea luettemaan muutoin kuin siitä maksetaan.
  Suomessa on ollut voimassa lauseke: ”Työ on valtiovallan suojeluksessa”.
  Nyt se tarkoittaa sitä, että haittamaahanmuuttajat suojelllaan työltä ja suomalaiset suojellaan työltä, josta maksetaan palkkaa….
  Yhden työkalun tiedän mille nyt olisi käyttöä muuallakin kuin hirsitaloa rakennettaessa. Nimittäin kirvellä olisi nyt töitä… ja paljon!

  Reply
 • 17.8.2018 at 20:22
  Permalink

  Kaikki helvetin ekoverot ja maksut on ajaneet tilanteen tähän.
  90 luvulla riitti aivan hyvin 50 markkaa viikon bensoihin. Nyt ei riitä viiskyt euroa yhtään mihinkään. Ja kokoajan kiristyy.
  Mutta maahanmuuttoon siihen ihanuuteen riittää miljardia toisensa perään.

  Reply
  • 17.8.2018 at 21:47
   Permalink

   Saa tuolla 50 eurosella sentään 4 kassia ruokaa marketista, muuhun ei sitten riitäkkään.

   Reply
 • 19.8.2018 at 11:06
  Permalink

  Ei kannata tehdä päiväretkeä muumimaailmaan, se vasta kalliiksi tulee. Yhtä kyläläistä oli purrut siellä tämä jenkkien kehittämä biologinen ase, josta ensimmäinen tapaus löytyi Lymen kaupungista, vastapäätä Blum-Islannin saarta jossa punkkeja tehtailtiin. Seurauksena oli alaraaja halvaus…

  Reply
 • 19.8.2018 at 12:40
  Permalink

  Olisikohan mitään syytä jatkuvaan kurjistumiseen siinä, että suomessa on enemmän tuilla, avustuksilla ja muilla tulonsiirroilla elävää porukkaa kuin työssäkävijöitä? Kun tilanteen annettu luisua tähän, on veroja nostettava kunnes työn teko tulee täysin kannattamattomaksi. Sitten yhteiskunta romahtaa ja voidaan toivottavasti aloittaa terveemmältä pohjalta uudestaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.