Labour-puolue jälleen antisemitismikohun keskellä Iso-Britanniassa

Iso-Britannian vasemmiston ”kruununjalokivi”, Labour-puolue on joutunut antisemitismisyytöksien kohteeksi. Sanomalehti Independentille vuodetuissa, vuonna 2017 käydyissä sähköpostikeskusteluissa mm. puolueen puheenjohtajan Jeremy Corbynin tukijoukot keskustelivat ”juutalais-kysymyksestä” nykyisin varsin epäsovinnaiseen sävyyn.

Keskusteluissa nousi esiin mm. mielipide, jonka mukaan synagoogien eteen asetetut vartijat olivat siellä ”vain luodakseen epävarmuuden ilmapiiriä ja koska siionistit tahtovat hyväksikäyttää (Britanniaa?) sekä valaa antisemitismin pelkoa”. Keskustelijoiden mukaan antisemitismin pelon tietoisen lietsomisen tarkoitus olisi yllyttää Iso-Britanniassa asuvat juutalaiset muuttamaan Israeliin. Viesteissä jaettujen näkemysten mukaan, on hyvä syy olettaa, että kyseessä on laajamittainen juutalaisten salaliitto.

Yksi keskusteluun osaa ottanut totesi Labour-puolueessakin olevan väkeä, joidenka uskollisuus Iso-Britannialle on kyseenalainen ja todellisuudessa suunnattu toiselle valtiolle. Osa taas pyrki hyssyttelemään keskustelua juutalaisten äänien kalastamiseksi takaisin aiempien antisemitismisyytösten ryvettämälle puolueelle. Keskusteluissa oli myöskin yleismaailmallisempaa maalailua siitä, kuinka ”kapitalistisessa ylä-luokassa” on suhteettoman paljon juutalaisia.

Keskustelut vuodettiin medialle sen jälkeen, kun Labour-puolue kieltäytyi ottamasta kansainvälisestikin tunnustettua määritelmää antisemitismistä osaksi omia sääntöjään. Lähes kaikki kiistanalaisiin keskusteluihin osallistuneet henkilöt ovat Independentin mukaan Labour-puolueen paikallisella tasolla vaikuttavia jäseniä.

Kuten sanottua, puolue on ryvettynyt antisemitismisyytöksissä aiemminkin. Esimerkiksi 2010, sittemmin puolueen johtajaksi noussut Corbyn joutui pyytelemään anteeksi osallistuttuaan tapahtumaan, missä Israelia verrattiin nazeihin ja hiljattain puolueen vaikutusvaltaista jäsentä sekä Corbynin tukijaa Peter Willsmania vaadittiin eroamaan tämän syytettyä ”juutalaisia Trump-fanaatikkoja” antisemitismikohuista. Willsman väitti antisemitismisyytöksiä ”sosiaalisessa mediassa tekaistuiksi”.

Lähde: Independent, Telegraph

7 thoughts on “Labour-puolue jälleen antisemitismikohun keskellä Iso-Britanniassa

 • 2.8.2018 at 15:42
  Permalink

  Jutkujen vuoro kitistä tälläkertaa. Musuilla ja juutalaisilla on nyt kova keskinäinen kilpailu kuka saa kerättyä eniten myötätuntoa (eli vastikkeettomia etuisuuksia) itselleen. Röyhkeitä paskiaisia jotka pitää poistaa euroopasta lopullisesti!

  Reply
 • 2.8.2018 at 20:53
  Permalink

  Työväenpuolue puhuu totta ja kaikki epämiellyttävä totuus juutalaisista on antiseminismiä!

  Reply
 • 3.8.2018 at 06:47
  Permalink

  Judet eivät muista miten kävi 30-40 luvulla Euroopassa, kannattaisi muistaa. Asioilla on tapana toistua kun käydään liian röyhkeäksi ja ollaan kuin maailman herroja. Kuuden miljoonan tarina voi murtua milloin vaan.

  Reply
  • 3.8.2018 at 07:51
   Permalink

   Kuuden miljoonan kusetusta kuulee edelleen.
   Eikös Heinäluomakin puhunut kuudesta miljoonasta.
   Todistetusti kusetusta.
   Antisemitismiä ja blaa blaa. Eivät kestä ansaitsemaansa kritiikkiä.

   Reply
 • 3.8.2018 at 08:12
  Permalink

  Mitä sitten, jos keskustelee juutalaisten yliedustuksesta finanssipiireissä. Eikö asia muka ole näin? Aina vaan valitusta ja uhriutumista.

  Reply
 • 3.8.2018 at 11:58
  Permalink

  Kun lukee kahta kirjaa, koraania ja talmudia, huomaa että Sionisteilla on täysin sama tavoite kuin Islamilla, maailmanvalta ja vääräuskoisten alistaminen.

  Reply
 • 3.8.2018 at 18:50
  Permalink

  Totta toinen puoli

  Olivatpa nuo kommentit semitistisiä tai antisemitistisiä, ne kertovat vallinneesta tilanteesta realistisesti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.