Reijo Tossavainen: Maaseutu koulutti kaupunkien hyvät veronmaksajat ja tukee muutoinkin kaupunkien elinvoimaa

Kehä kolmosen sisäpuolella nousi melkoinen älämölöö, kun mielipidekysely osoitti suomalaisten vahvan halun pitää koko maa asuttuna. Peräti 80 % oli sitä mieltä. Siis ne tavalliset, tervejärkiset suomalaiset, jotka tuntevat arjen todellisuuden.

Kehäkolmosen sisäpuolella asuntovelkojaan maksava parempiosainen eliitti älähti ja oli sitä mieltä, että oli väärin kysytty ja vastattu. “Me tiedämme asiat paremmin kuin tyhmä kansa”, oli heidän järjenjuoksunsa pääpiirteissään.

On totta, että maaseudun väestörakenne on vanhusvoittoinen.

On totta sekin, että maaseutukunnat saavat valtiolta tukea. Maaseutukunnilla on kuitenkin tukeen hyvät perusteet,  mutta niistä kaupunkieliitti vaikenee.

Ehkä tärkein asia on koulutus. Maaseutukunnissa kasvatetut ja koulutetut lapset ovat aikuisina muuttaneet kaupunkeihin veroja maksamaan. Koulutus on maksanut kymmeniä tuhansia euroja per lapsi. Tuon kaiken kaupungit ovat säästäneet.

Kaupungeissa ovat kaupan ja muiden palvelualojen sekä valtion hallinnon työpaikat. Nuo työpaikat ovat olemassa pitkälti siksi, että ympäröivän maaseudun asukkaat käyttävät niitä. Ja näiden työpaikkojen työntekijät asuvat ja maksavat veronsa useimmiten kaupunkeihin.

Voidaan myös kysyä, että onko mitään järkeä rakentaa tämä maa kahteen kertaan? Toisin sanoen jättää esimerkiksi asuntoja kylmilleen ja rakentaa niitä kalliisti kehäkolmosen sisäpuolelle ja muualle suuriin keskuksiin. On kysymys valtavan suurista rahamääristä.

Päinvastoin kuin annetaan ymmärtää, maaseudulla ja maakunnilla menee yllättävän hyvin. Äskettäin jopa HS-Pravda kertoi laajassa jutussaan “Ylä-Savon ihmeestä”. Tilastojen mukaan talouskasvu on nyt voimakkainta Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Varsinais-Suomessa.

Muuta maalle! Täällä on elintasoa ja elämisentasoa.

…………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

5 thoughts on “Reijo Tossavainen: Maaseutu koulutti kaupunkien hyvät veronmaksajat ja tukee muutoinkin kaupunkien elinvoimaa

 • 24.7.2018 at 12:31
  Permalink

  Reijo on oikeassa. Maaseudulla koulutetaan lapsia á 11000e/vuosi. Jos joku muuttaa sitten kaupunkiin, pitäisi kaupungin maksaa heti koko koulutuksen kustannus maaseutukunnalle. Näin päästäisiin eroon valtion tukiaisista maaseudulle. Ja toisaalta, jos henkilö muuttaa takaisin kotikonnuilleen, niin 1.5-kertaa opiskeluajan jälkeen hänestä ei tarvi maksaa kaupungille, koska hän on ollut osana kaupungin tuloa. Tämän jälkeen kaupungit eivät enää haluaisi nuoria rajojensa sisäpuolelle kun nyt ne koittavat heitä houkutella kaikin keinoin. Ja koko maan talouspolitiikka tervehtyisi.

  Esim. yhdeksän vuoden peruskoulun jälkeen kassalle menevä henkilö maksaisi 99 000e kaupungille. Siinä vaiheessa kaupungin intressinä olisi järjestää hänelleä työpaikka eikä pitää kortistossa asumistuella. Ja kotikunta joka hänet koulutti, saisi korvauksen kuluistaan, joilla voisi maksaa seuraavan yhdeksän lapsen koulutusvuoden.

  Mutta mietitäämpäs hieman mistä muodostuu pääkaupunkiseudun talouselämä. Onkos sielä valmistavaa teollisuutta? Ei, sielä on maahantuontai, jälleenmyyntiä ja suunnittelua. Sekä tietysti normaalia myyntiä alueen asukkaille. Pääkaupunkiseudulle on myös pesiytynyt suuri osa yritysten pääkonttoreista, jolloin voitoista maksettavat verot jäävät sinne.

  Entäs Tampere sitten?? Tampereella on nimenomaan paljon valmistavaa teolisuutta. Eli voidaan sanoa Tampereen pitävät Suomen pystyssä. Onhan pohjanmaallakin ja Jyväskylässä, en kiellä. Mutta ei läheskään siinä mittakaavassa kuin Tampereella. Turku ja Vaasa elävät merenkulusta, kuten Oulukin. Ja sitten on näitä yhden paperitehtaan kuapunkeja.

  Mutta mikäs on asua esim. Kajaanissa kun saa kotiisi gigasen internet liittymän parilla kympillä kuussa. Tai lounas maksaa 5,20e-5,40e. Siinä on pääkaupunkiseudun >11e lounaalle vertailukohtaa. Poliisikin oli aikoinaan sitä mieltä että viiden euron pitsoja ei voi olla. Niille lienee Kajaanissa töitä.

  Itse asuin aikoinaan kaupungeissa, siis oikeissa kaupungeissa joissa oli saman verran ihmisiä kuin Suomen pääkaupukiseudulla. Ja nyt minua ei saisi kaupunkiin enää millään. Järvi 300m päässä, vapaita parkkipaikkoja pilvin pimein, saa ajaa heti 80km/h kun lähtee pihasta ja posti tuo ovella kaikki tilaukset internetistä. Oma rauha ja luonto antimineen lähellä. Kaikki elämisen kulut vuodessa noin 8000e, eikä mistään tarvitse pihistellä. Talvellakin on sisälämpötila +23 astetta joten ei tarvitse palella kuten kaupunkiasunnoissa. Eikä työt rasita. Aamulla heräilee kun ei enää nukuta. Ja sitten miettii lähteekö kalaan tai metsään. Vai käykö päivän lenkillä. Juosten tai pyöräillen. Golffia ei voi pelata mutta se ei minusta ole miinus. …ja seuraakin löytyy…

  Niin että oikein ihmetellä täytyy miksi ne kaikki ihmiset uhraavat sen ainoan elämänsä kaupungeissa kun ne kuitenkin haluaavat maalle? Sen täytyy olla jollain tapaa sadomasokistista touhua.

  Reply
  • 24.7.2018 at 13:56
   Permalink

   Ihminen vaan voi parhaiten luonnollisessa ympäristössä kun vieraat eli aivojen sisimmäisten, evoluutiossa varhaiten kehittyneiden osien vieläkin vihollisiksi tulkitsemat kilpailijat ovat luonnollisen välimatkan päässä eli tarpeeksi kaukana. Mm. siksi tiukkaan ahdetuissa kaupungeissa stressataan, sairastellaan, ja oirehditaan käytöksellisesti ja kuollaan myös nuorempina, eli valtion/markkinatalouden kannalta ajoissa. Se on evoluution tuotosta eikä siitä eroon päästä vaikka kuinka näyteltäisiin ylisosiaalista eläintä, sellaisesta on seurauksena ristiriita ja hermostollisia sekä sitä myöten psykologisia ongelmia ja sen näkee hyvin monista ihmisistä jotka luulevat kuuluvansa laumoihin ja esiintyvät sosiaalisina.

   Reply
 • 24.7.2018 at 13:07
  Permalink

  ”Ajatusten Tonava” Juhana Vartiainenkin äityi kommentoimaan tätä maaseutukeskustelua ja mikäpä kokoomusmiestä aiheessa kiinnostaisi muu kuin riihikuiva raha. Eli kaupunkiin vaan kaikki, koska pankkiirit ja YK-globalistit niin haluavat ja ihmisten aidoista tarpeista irronnut rahatalous niin käskee.

  Suomeen tarvittaisiin mediavallankumous jo yksin sen vuoksi, että saataisiin tuo puolihomppeli kansankiusaaja hiljaiseksi.

  Reply
 • 24.7.2018 at 14:17
  Permalink

  Reijo Tossavainen kirjoittaa yleensä asiaa, kunhan pysyy erossa Venäjästä ja sokeasta vihasta sitä kohtaan, joka ei eroa piiruakaan valtamedian pumpuli päiden vastaavasta. Itse en valitettavasti omista Putinin rahasalkkuja sen enempää kuin Ilja Janitskinkaan enkä kuulu Venäjä-Suomi ystävyysseuraan, jota yhdistystä ei kaiketi ole edes olemassakaan, – enkä omaa vähäisintäkään kiinnostusta ottaa selvää onko? – mutta sentään edellytän ”aikani lapsena” edes jonkinlaista käyttäytymistä rajanaapuria kohtaan, joka on vielä kaiken lisäksi ”hieman” suurempaa sorttia kuin me itse. Toisaalta jokaisen järkeä ja jonkinasteista järjestystä kunnioittavan suomalaisen tulisi laittaa valinkauhaan se, kumman ottaa? Islamilaisen kalifaatin vaiko ikuisen voissa paistamattoman ryssän karkeahkon miehitysvallan alaisuudessa elämisen, jossa homoperseet ja muut luonnonoikut lakkaavat määräilemästä elämämme tahdin ja varsinkin sen tahdittomuuden. Voipi olla ikävää tekstiä nykyisen Suomen tilasta, joka kuitenkin säällisten ihmisten sydäntä raastaa menettää jotain sellaista, jonka puolesta on nähty vilua ja nälkää sekä vielämpä kuolemaakin, mutta jos koko Eurooppa ahmaistaan mutakuonojen anarkiaan aivan ”omasta pyynnöstä”, silloin ei ole enää paljoa jäljellä Suomestakaan, joka itse asiassa on ”keihäänkärkenä” pyrkimässä heti alkupaloina mustan persreiän kuoleman suuhun kuin sitä vastoin viimeisenä kaatuvat saappaat jalassa verihurmeessa Unkari, Puola ja muut vielä järkensä säilyttäneet valtiot tässä Euroopan kokoisessa suljetussa mielipuolten osastossa nimeltä: EU!

  Reply
 • 24.7.2018 at 15:04
  Permalink

  Olen aina ihmetellyt porukkaa joka muuttaa pois maaseudulta. Varsinkin jos on omistanut talon ja perunamaata sekä metsää polttopuu tarpeikseen. Varsinkin pääkaupunkiseudulle muuttaneilla täytyy olla akuutti psykoosi. Jo HELLsingin rautatieasemalla tulee oksennus refleksi kun näkee murjaanien laumat haisemassa ovien edustoilla. Vielä 1970 luvulla miehet olisivat pistäneet kaikki muslimit Ruotsin laivalle meno suuntaan. Femisnismin mädättämät nykymiehet ovat kuraperseitä. Varsinkin poliitikot laidasta laitaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.