Aiheena media – Haastattelussa James Hirvisaari

Kritiikki mediaa ja erityisesti valtamediaa vastaan on noussut jälleen puheenaiheeksi niin sosiaalisessa mediassa kuin oikean elämän areenoilla. Valtamedian edustajat ovat kilvan puolustelleet toimintaansa ja vaihtoehtomediat ovat naureskelleet vierestä näiden kaksinaismoralismia ja tekopyhyyttä. Entinen kansanedustaja James Hirvisaari tykitti tänään twitterissä täyslaidallisen median edustajia kohden ja Nykysuomi tavoitti Hirvisaaren haastattelua varten. Aiheena: Media.

James Hirvisaari, mikä on mielestäsi kotimaisen median suurin ongelma?

– Valtamedian suurin ongelma on se, että se on ”unohtanut” journalismin, joka on sinänsä hieno laji – mutta valta häpäisee sitä joka päivä. Se ei toimita tehtäväänsä eli tasapuolista ja puolueetonta informaation välittämistä vaan on poliittinen toimija: Se on täynnä propagandaa, aivopesua, manipulaatiota ja jopa suoranaista valhetta. Se on kansan vihollinen numero yksi. Kyseessä ei ole siis pelkästään median ongelma, vaan kyseessä on näkemykseni mukaan koko yhteiskunnan PAHIN ongelma.

Mitä mieltä olet ylipäätään siitä, että esimerkiksi sanomalehdet osallistuvat kantaaottavasti julkiseen keskusteluun?

– On välttämätöntä, että keskustelu on vapaata ja avointa, ja erilaisia näkemyksiä on saatava ilmaista vapaasti. Mutta jokaisen kirjoittajan pitää myös näyttää värinsä. Lehden ei pidä teeskennellä riippumatonta, jos se ei sellainen ole. Valtamedia on siinä suhteessa täysin laaduton

Kuinka mainitsemasi kuvaus median olosta kansan vihollinen nro.1 olisi mielestäsi korjattavissa?

– Kysymys on vaikea, koska härski valtamedia ei vapaaehtoisesti itse muutu raikkaaksi laatumediaksi. Paineen pitää tulla ulkopuolelta, joko valtiovallan tai kansalaistoiminnan suunnalta. Mahdollisesti jokin uusi ja voimakas mediatalo, jonka linja poikkeaa merkittävästi nykyisestä konsensuksesta, voisi auttaa asiaa, samoin voimistuva sosiaalinen media. Vaihtoehtomedioilla on siinä toki tärkeä rooli.

Millaisena näet vaihtoehtomedioiden roolin nykyisessä mediakentässä?

– Pidän vaihtoehtomedioita erittäin tärkeinä. Ne tarttuvat usein asioihin, joista valtamedia vaikenee. Vaihtoehtomediat pyrkivät oikomaan valtamedian aiheuttamia uutisvirran vääristymiä.

Saska Saarikoski on voimakkasti eri mieltä kanssasi ja toteaa: ”Ne, jotka arvostelevat Helsingin Sanomia siitä, että lehti ottaa kantaa, vaikka ”sanomalehden pitäisi vain välittää uutisia” eivät tiedä mitään sanomalehdistä tai niiden historiasta. Sanomalehdet perustettiin yhteiskunnallisen keskustelun areenoiksi. Tietotoimistot ovat erikseen.”. Onko todella vapaalla medialla sinusta minkäänlaista oikeutta ottaa kantaa uutisoinnissaan?

– Minulle on täysin tyhjän arvoista, mitä ennustaja Saarikoski höpisee. Maakuntalehtien ja esimerkiksi Ylen pitäisi pysyä neutraaleina. Poliittiset lehdet ja julkaisut ovat asia erikseen. Valitettavasti myös Suomen Tietotoimisto STT edustaa agendajournalismia, siitä minulla on hyvinkin henkilökohtaisia kokemuksia – halveksin totuuden vääristelijöitä.

Millaisena näet valtamedian poliittisen vaikutusvallan ja esimerkiksi sen vaikutukset kansalaisten äänestyskäyttäytymiseen?

– Näkemykseni mukaan valtamedia on ensimmäinen (eikä ”neljäs”) valtiomahti, eli lehdistö kykenee manipulaatiollaan ohjailemaan mielipiteitä hyvinkin helposti. Arvelen, että tälläkin hetkellä suurin osa kansasta elää valheiden vankilassa. Esimerkiksi maahanmuuton ongelmista ei valtamediassa puhuta mitään, ainoastaan ylistetään sen ihanuutta, välttämättömyyttä ja väistämättömyyttä.

Tulisiko valtion mielestäsi tukea taloudellisesti valtamedian toimijoita, vai tulisiko niiden antaa tulla toimeen omillaan, kuten sen ihannoima vapaa markkinatalous periaatteessa käskisi tekemään?

– Valtion tulisi valvoa, että valtamedian ja erityisesti Yleisradion toiminta on varmasti neutraalia. Nyt kaikki julkeasti valehtelevat olevansa riippumattomia. Ja rajansa kaikella: tiedonvälityksen kannalta on äärimmäisen tuhoisaa, jos esimerkiksi jokin mediajätti omistaa koko mediakentän. Tarvitaan aitoa kilpailua.

Kuinka näet kansalaisen vapaan valinnan mahdollisuudet tämän valikoidessa mitä mediaa tämän tulisi ”uskoa totuutena”? Näetkö esimerkiksi, että valtion avoin tuki valtamedian edustajille ja näiden kahdenvälinen sopimus ”virallisesta totuudesta” haittaa kansalaisten objektiivisemman mielipiteen muodostamista?

– Yle toimii nyt verorahoilla, ja se on käynyt yhä vain ylimielisemmäksi; uskottomuus totuudelle on aina vain härskimpää ja räikeämpää. Toivottavasti valistus ja sosiaalisen median käytön lisääntyminen auttavat ihmisiä hahmottamaan tätä sairasta tilannetta. Parantuva kielitaito helpottaa jatkossa seuraamaan myös ulkomaista uutisointia. Nyt elämme yhden totuuden valtakunnassa, ja valtamedian tasolla meiltä puuttuu aatteiden kilpailu kokonaan.

Mitä tulee mieleen seuraavista asioista:

Helsingin sanomat? -VMP

Iltapäivälehdet? -Valehtelu

Agendajournalismi? -Manipulaatio

Yleisradio? -Propaganda

Lopuksi kysymys jota varmasti moni Nykysuomen lukijoista on pohtinut: Aiotko palata valtakunnalliseen politiikkaan ja olla ehdolla esimerkiksi eduskuntavaaleissa?

– Aion osallistua eduskuntavaaleihin Hämeen vaalipiirissä valtakunnallisen Reformi-liikkeen ehdokkaana. Reformi vastustaa puoluevaltaa, ja siinä on mukana ainoastaan sitoutumattomia ehdokkaita. On äänestäjien käsissä, palaanko politiikkaan. Olen käytettävissä, jos tinkimätön suoruuteni ja lahjomattomuuteni saa vaaleissa kannatusta.

Tahtoisitko lähettää terveisiä Nykysuomen lukijoille?

– Linja pitää varmasti!

Kiitos ajastasi James Hirvisaari, hyvää kesän jatkoa ja onnea vaalityöhön!

 

 

 

12 thoughts on “Aiheena media – Haastattelussa James Hirvisaari

 • 16.7.2018 at 13:33
  Permalink

  ”arvostelevat Helsingin Sanomia siitä, että lehti ottaa kantaa”

  Kun ”kannanotto” on sopivan todellisuuden luomisesta ideologisin perustein, ei ole kyse kannanotosta, vaan ihan puhtaasta valehtelusta.

  Reply
 • 16.7.2018 at 14:33
  Permalink

  Trump meets one-on-one with Putin
  https://www.youtube.com/watch?v=UvopPM-TBe8

  katso kohdasta 18.30

  on käsitämätöntä touhua yleltä

  he jumalauta puhuivat tämän päälle puolet ajasta

  omassa paska ohjelmasaan

  jossa tarkoitus on vain raijjata 100 anti thrumph tutkijaa jauhamaan paskaa ylen studio kulmaan
  mika aaltonen yymm….v

  puutinista en oikein osaa anoa mitään

  Reply
  • 16.7.2018 at 17:27
   Permalink

   Mika Aaltolalla riittää kiirettä, kun uutismeedioilla on vain tuo yksi virallinen asiantuntija käytössään antamassa virallisia lausuntoja tapaamisen tiimoilta. Ihan muuten tuntuu, että mies olisi itsekin jo vähän kyllästynyt valehtelemiseen ja yrittää pitää lausuntonsa kutakuinkin maltillisina, vaikka toimittelijat kärttävät Trumpin ja Putinin demonisointia. Laitetaanko mies kohta vaihtoon?

   Reply
 • 16.7.2018 at 14:56
  Permalink

  Jos uskoo olevansa oikeassa jossain asiassa, onko valehtelua tai propagandan levittämistä, kun lausuu mielipiteensä. Tietenkin voi moittia valehtelusta, jos puolustaa asiaansa epätosin tai hatarin väittein.
  Vika on Suomen laeissa. Rikoslaki ei tunne edes sanaa valehtelu, joten valehtelua ei rangaista. Rikoslaki kuitenkin rajoittaa sanan vapautta. Tietoa, siis tosiasiaa, ei saa julkaista, jos se asettaa kansan ryhmän muita alempaan asemaan, mitä voi aina pitää panetteluna tai solvaamisena.
  Muista, että lakeja laativat kansanedustajat, kun seuraavan kerran valitset äänesi saajan. Ei riitä, että on jonkin puolueen jäsen ja mukava ulkonäkö, pitää olla myos koulutusta ja älyä.

  Reply
 • 16.7.2018 at 17:28
  Permalink

  En ole lähes vuoteen juuri lukenyt Helsingin Sanomia.

  Syykin on selvä; kun HS taas uskaltaa ihmisten antaa keskustella ”perustuslain” 118 §:stä voin minäkin taas alkaa sitä lukemaan.

  HS ; ilmeisesti politikkojen pyynöstä/painostuksesta ei kerro ihmisille heidän olevan IHMISOIKEUDETTOMIA 2 uokan kanslaisia; kuten minäkin.

  Julkinen lakitietokanta Finnlex PL 118 § …kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tämä 2 eduksunnan hyväksymä lakipykälä pitäisi vapaassa demokratiassa keskustella auki sen viimeistä

  kytkösrYhmää myöten; sillä jo 9.12. 2005 jätin Valtakunnansyyttäjänvirastoon julkisen syyteilmoituksen

  LAINSÄÄDÄNNÖLLISEN SYRJINNÄN LOPETTAMISEKSI Suomessa; mitä muuta PL 118 § on kuin lainsäädännöllistä syrjintää ?

  archive.si/kimmoleaks.fi … tilanne on myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tiedossa, mutta se peittelee myös Suomen tilaa !

  Reply
 • 16.7.2018 at 17:49
  Permalink

  Nykyiset valtamediat ovat oikeastaan vain globalistien omistamia tai hallitsemia tiedotustoimistoja. Eihän tiedotustoimisto voi julkaista mitään, mikä olisi sen asiakkaan intressien vastaista, vaan päinvastoin muotoilee asiat aina päämiehensä eduksi. Ylen kohdalla tämä järjestely kuitenkin ihmetyttää, kun veronmaksajien varoilla rahoitetaan kansainvälisten yhtiöiden ja pankkimafian poliittista tiedotusta, vaikka niillä olisi yllin kyllin rahaa hoitaa asia itse.

  Reply
  • 17.7.2018 at 10:27
   Permalink

   Poliittinen tiedotus ei tule läheskään niin kalliksi, kuin TOTUUDEN esilletulon estäminen.

   Tästä johtuu vaatimus ”puolustusmenojen” lisäämisvaatimus 4 % bruttokansantuotteesta !

   Koko sosiaalinen media on saatava sensuurin alle; ja se maksaa .

   Liian moni jo tietää totuuden monen maan lainsäädäntövallan käyttäjistä…

   kuten Suomessa:

   Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.”

   Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rhaa turhaan.”

   Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

   Ei pankkimafialla mennyt 2013 niin hyvin kun on annettu olettaa.

   Suomessakin pankit ainoina Euroopassa selvisivät EU-stressitesteistä pienyrittäjiltä ”lailla 444/2012” VARASTETUN miljardiomaisuuden turvin. ( IL 19.2. 2013 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. )

   Siksi Suomessa YLE siirrettiin hallituksen haltuun 2005 alkaen:

   Mediapolitiikan vaikutusohjelma ( tutkimuksessa saadut tulokset demokratian lisäämiseksi toteutetiin juurikin päinvastoin).

   Suora lainaus hallituksen 2005 tilaamasta tutkimuksesta… ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE”…

   Ylen haltuuotto poliittikseksi vaikutuskanavaksi aloittetiin välittömästi tutkimuksen valmistuttua !

   Suomen ”oikeusjärjestelmä” otettiin haltuun samalla hetkellä EOA päätöksellä 876/2/05 ( salattu 20.12. 2007)… ”poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.” ( myöhempi toiminta : archive.is/kimmoleaks.fi)

   Median halutuunotto 2005 – 2011 on Suomessa ollut SUUNNITELMALLISTA toimintaa usean viranomaisen yhteistyönä … muuten PL 118 § ei olisi ollut mediahiljaisuudessa mitenkään mahdollista !

   Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 toimittamani SYYTEILMOITUS lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi siksi yhä odottaa toimenpiteitä; ja TODISTAA PL 118 §:n valtiopetokseksi useiden aikaisempien valtiopetosten tutkinnan estämiseksi.. ( mm. Helsingin käräjäoikeus R 17/2641 17/1550 4.5 2017… Mauno Koiviston valtiopetossyyte).

   Petos tehty 1992 asiassa sovelletiin 2011 voimaan astunutta PL 118 §:ää !

   Asia ”käsitelty” samalla hetkellä saatohoidon aloituksen kanssa ?

   Tämä asia vaatisi jonkun kirjoittamaan kirjan Suomen historiankirjoituksen ja lainsäädännön vääristelystä … annan vapaat kädet käyttää kimmoleaks.fi-sivustolle keräämiäni tietoja . ( suurin osa on julkisia.)

   YLEn haltuuotto siis oli OSA Valtiopetosten sarjaa Suomessa alkaen Koiviston Konklaavista !

   Yksikin juttu YLEssä kaikista em. asioista KAATAA koko korttitalon !

   Reply
 • 16.7.2018 at 18:54
  Permalink

  mistähän yle on löytänyt tuon pressi venäjä tulkin ööööööööööööööööööööö ööööööööööööööööööööööööööööööööööö

  omasta mielestäni hän tulkksi omasta päästää tälläisen vastauksen

  *haluisin että thrumph voitaa vaalit ja sotkenuimme usan vaalehin *

  puutin ei sanonut kyllä mitän tuollaista

  tai sitten olen saanut aurinkonpistoken ja kuulen harhoja

  Reply
 • 16.7.2018 at 19:27
  Permalink

  MTV 3 TEKEE VALEUUTISEN KURISTUS OTTESTA
  JOTA EI KOSKAN OLE TAPAHTUNUT

  MTV:n toimittaja todisti väkivaltaista välikohtausta Presidentinlinnassa: ”Poliisi ja salainen palvelu veivät miehen kuristusotteella”

  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/mtv-n-toimittaja-todisti-vakivaltaista-valikohtausta-presidentinlinnassa-poliisi-ja-salainen-palvelu-veivat-miehen-kuristusotteella/6996214#gs.r02_MLg

  Missä oli kuristusote? Pistikö toimittaja taas pikkasen omiaan? Eikö olis kiva joskus kirjoittaa paikkansa pitäviä uutisia. Yrittäisitte edes!
  Tykkää · Vastaa · 1 · 26 min

  Valeuutinen. Jota Maikkari osaa käyttää varsinkin netitissä.
  Tykkää · Vastaa · 21 min

  Tuossa tilanteessa ei mitään kuristusotetta ollut. Mutta onpahan saatu hieno otsikko aikaiseksi. Ikävää vain, että tälläiset otsikot kiihoittavat aina myös monia ihmisiä joskus jopa väkivaltaisiin mielenilmauksiin asti. Voi olla hyvinkin, että olen tämän poistetun henkilön kanssa samaa mieltä hänen esittämistään asioista. Eli siitä tässä ei ole kysymys, vaan yksinkertaisesti siitä, että median pitäisi ottaa vastuu julkamistaan otsikoista, pyrkiä totuuteen, eikä vain keksiä niitä lukijoiden toivossa.
  Tykkää · Vastaa · 1 · 27 min

  toimittaja oo väkivaltaa nähnykkään
  Tykkää · Vastaa · 1 · 28 min

  Meinaako toimittaja että olis pitänyt vaan sanoa että hys.hys,viitsitkö poistua.Toimittaja Kivimäki.Missä lasikuplassa oikein elät,hanki elämä.
  Tykkää · Vastaa · 40 min

  saisiko kuristusotteen hidastettuna,kun en huomannut sitä tapahtuneen.
  Tykkää · Vastaa · 1 · 45 min

  Reply
 • 16.7.2018 at 19:58
  Permalink

  vielä katsokaa fox newsin tasoa verratuna YLEEN

  *ÄÄNEN JA KUVAN LAATU*

  PUUTININ TULKKAUS

  SIIS YLEEN MENEE 500 000 MILJOONA

  EIVÄTKÄ HE PAREMPAAN PYSTY

  PUUTIN MITÄ HÄN SANOI

  ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

  Trump, Putin hold joint press conference

  Reply
 • 16.7.2018 at 20:24
  Permalink

  Sauli niinistökin on ilmeselvästi närkästynyt näihin suomen
  omia teoriota kehitäviin valtamedian toimittajiin

  pressitilaisuudesa

  asentella mitä helvetiä te nyt höpötätte
  höpö höpöjä

  Reply
 • 16.7.2018 at 21:36
  Permalink

  Väärä FBI myrän nimi General Rod Rosenstein
  EI OLE SE MYYRÄ
  VAAN JOKU
  EI JAKSA ENÄÄN SELVITÄÄ Gowdy KERTOO SEN VIDEOLA

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.