Taloustutkimus kertoo kansalle, että 90% siitä pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä

Ulkoministeriö on teettänyt Taloustutkimuksella mielipidetutkimuksen josta ilmenee, että lähes 90 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä. Tutkimuksen mukaan kansalaiset näekvät Suomella olevan ylivoimaisesti eniten annettavaa kehitysmaille koulutuksen parantamisessa. 

Ulkoministeriö kertoo tutkimuksesta selviävän, että kehitysyhteistyö sekä kiinnostaa entistä enemmän että on vastanneiden mielestä entistä tärkeämpää. Otannasta 47 % pitää kehitysyhteistyötä erittäin tärkeänä ja 41 % melko tärkeänä. Viime vuoteen verrattuna erittäin tärkeänä pitävien osuus on noussut 5 prosenttiyksikköä.

”Tulos on ilahduttava. Minusta se kertoo siitä, että suomalaiset eivät halua olla vain passiivisia sivustaseuraajia vaan vastuullisesti osallistua maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseen”, toteaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Mitä sitten kysyttiin?

Mielipidetutkimuksessa kansalaisilta kysyttiin ilman valmiita vastausvaihtoehtoja, missä Suomella olisi eniten annettavaa kehitysmaille. Ylivoimaiseksi ykkös***i nousi koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen. Sen mainitsi 37 % vastaajista. Seuraavaksi eniten mainintoja saivat terveydenhuolto (13 %) sekä naisten ja lasten auttaminen (11 %).

Mielipidekyselyn perusteella suomalaiset painottavat vahvasti koulutuksen merkitystä kehitysyhteistyössä. Vastaajat pitävät alhaista koulutustasoa, konflikteja sekä epätasa-arvoista yhteiskuntarakennetta köyhyyden ja alikehityksen suurimpina syinä. Globaaliin eriarvoisuuteen puututaan kansalaisten mielestä tehokkaimmin koulutuksella. Myös tyttöjen ja naisten aseman vahvistamisessa osaaminen ja ammattitaito ovat kyselyn vastaajien mielestä avainasemassa.

”Tutkimukset ovat viime vuosina osoittaneet, että kehitysmaiden kouluissa opitaan aivan liian vähän. Puhutaan oppimisen kriisistä. Parhaillaan asiantuntijaryhmä viimeistelee ulkoministeriön toimeksiannosta raporttia siitä, miten Suomi voisi olla mukana tätä kriisiä ratkaisemassa. Olen iloinen, että teemalla on suomalaisten vahva tuki”, Virolainen sanoo.

Mielipidetutkimuksen mukaan kyselyyn osaa ottaneet kansalaiset ovat lähes yksimielisesti Suomen kehitysyhteistyön ykköstavoitteen, tyttöjen ja naisten aseman parantamisen kannalla: naisten ja tyttöjen oikeutta omaan kehoonsa pitää tärkeänä 98 prosenttia vastaajista.

Kehitysyhteistyö määrärahojen lisääminen saa kannatusta. Kaikkiaan 61 % nostaisi kehitysyhteistyömäärärahoja, 23 % pitäisi ennallaan, 11 % vähentäisi jonkin verran tai merkittävästi ja 2 % lopettaisi kokonaan. Kansalaiset kuitenkin arvioivat kehitysyhteistyömäärärahojen tason alakanttiin, joten lähtötietojen vääristymä saattaa vaikuttaa vastauksiin.

Tutkimukseen haastateltiin 1004 henkilöä eri puolilla Suomea henkilökohtaisina käyntihaastatteluina 17.5.–8.6.2018. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä 95 %:n luotettavuustasolla.

Lähde: Ulkoministeriö

8 thoughts on “Taloustutkimus kertoo kansalle, että 90% siitä pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä

 • 13.7.2018 at 11:03
  Permalink

  Jonnijoutavia tutkimuksia.suoltaa taloustutkimus yhtenään. Valitaan NS PAREMPIA IHMISIÄ HAISTATELTAVIKSI. Kyseessä on härski mielipidemuokkaus. Väittäisin alle 30 %rahvaasta kannataa tuota älytöntä rahan syytämistä kehitysyhteistyöhön.jonka lopputulos on yleensä täysi 0.

  Reply
 • 13.7.2018 at 11:29
  Permalink

  aisaatana on ollu vissiin kymmenen henkilön otanta kallion vihervasemmiston kommuunista, ja siihen yks täysjärkinen, ettei ihan 100% ollu

  Reply
 • 13.7.2018 at 11:35
  Permalink

  Väestön liikakasvu ja korruptio.
  Kumpaakaan ei lopeteta lisää rahaa tyrkyttämällä.
  Ainoa lääke: kaikki avut pois ja kantapään kautta oppimaan.

  Reply
 • 13.7.2018 at 11:35
  Permalink

  Ja se kysymyksenasettelu tutkimuksessa oli mikä? YouGov:issa on kyselty samoja asioita ja asettelu oli sellainen että valitsetko ”pakolaiset” tänne vai lisätäänkö kehitysyhteistyötä ja määrärahoja lähtömaissa. Valitse kahdesta pahasta pienempi, muita vaihtoehtoija ei muka ole,

  Tottakai silloin 90% vastaa että lisätään kehitysyhteistyötä, mutta tutkimuksesta julkaistaan pelkkä lopputulos niin että saadaan median avulla levitettyä vaikutelmaa että 90% olisi vapaaehtoisesti lisäämässä kehtiysyhteistyötä ihan silkkaa ”hyvyyttään”.

  Reply
 • 13.7.2018 at 16:38
  Permalink

  Manipuloitu ”kysely”, joita tehtaillaan tuontuostakin aivopesu tarkoituksiin. Jos otanta on tuhat tai muutama sata. Ei se merkitse millään tavalla Suomen kansaa ja sen mielipidettä.
  Se, että nk. kehitysyhteistyöstä on jotain hyötyä on samanlainen irrallaan todellisuudesta oleva legenda tai riitti kuin ilmaston lämpeneminen, joka todistettavasti on täyttä huuhaata, jonka useat tiedemiehet ovat osoittaneet olevan päinvastoin kuin agenda ”tutkijat” ja ylikansallisten globalisti yritysten juoksupojat ja -tytöt suoltavat tilauksesta haluttua aineistoa, jota sitten syötetään maailman kansoille, joilla ei mitään mahdollisuutta tarkistaa onko asiassa perää vaiko ei.
  Kehitysyhteistyöstä ei ole reaalista hyötyä, koska mustan Afrikan laiskimukset eivät viitsi edes persettään nostaa kuin pakolla silloin kuin länsimaiset ”opaskoirat” ovat paikalla. He eivät niinkään ole kiinnotuneita teknologiasta ja sen käyttöön kouluttautumisesta kuin suorasta rahasta, jonka he voivat käyttää aivan mihin hyvänsä eli omaan käyttöönsä. Ne alkeelliset, mutta siellä käyttökelpoiset ja paljon helpotusta tuovat käsipumppu kaivot naisille ruostuvat niille sijoilleen kun YK:n kehitysyhteistyö henkilökunta poistuu maasta kun kaikki on laitettu valmiiksi ja kylän miehistä muutama kappale on opetettu huoltamaan pumppua ja korjaamaan sen, jos siinä ilmenee vikaa. Kuinkas ollakkaan kun länsimaalaiset avustustyöntekijät tulevat vuoden päästä katsomaan kuinka homma pella on käsipumppu paskana jumiin ruotuneena ja akat kantavat taas kersa selässä vettä päänsä päällä kaivosta 30 km matkan päästä.
  Että tälleen pyörii sosiaalidemokraattinen karuselli ja ”stressinpoisto” -vekotin, jonka pyörittämisestä ei ole mitään hyötyä, vaan se on hölmöläisen hommaa.

  Reply
 • 14.7.2018 at 04:59
  Permalink

  Ihmiskuntaa ei pelasta mikään muu kuin saatanallinen parvi meteoreja joka tappaa 90% pallon populaatiosta!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.