Facebookin tietovuodon tietoja saattanut päätyä myös venäläisyhtiön käsiin

Some-jätti Facebook on omissa tutkimuksissaan löytänyt venäläisen Mail.Ru-yhtiön sovelluksia, joidenka kautta yhtiöllä on ollut mahdollisuus päästä käsiksi Facebook-käyttäjien tietoihin, kuten nimeen, sukupuoleen, olinpaikkaan, syntymäpäiviin ja Fb-tykkäyksiin. 

Tutkimus on osa ns. ”Cambridge Analytica”-tutkimuksia. Facebook sai aiemmin tällä viikolla Iso-Britannian viranomaisilta 500 000 punnan sakot käyttäjien tietoturvaan liittyvän huolimattomuuden vuoksi. Ison-Britannian viranomaiset aloittivat asian tutkimisen maaliskuussa, kun selvisi että jopa 87 miljoonan Facebookin käyttäjän tiedot olivat päätyneet Cambridge Analytican käsiin.

Facebookin mukaan Mail.Ru on vuosien saatossa kehittänyt satoja sovelluksia, joista suurinta osaa ei koskaan julkaistu yleisesti käytettäviksi. Kuitenkin, myös sovelluksien testiversioiden käyttäjien tietoturvaa on saatettu rikkoa.

Mail.Ru:lla väitetään olevan vahvat siteet Venäjän hallintoon ja vaikka yhtiö kertoo alle 10% sen käyttäjistä olleen Yhdysvalloista, on rapakon takana suuri huoli mahdollisesta tietovuodosta. Yhdysvalloissa ollaan uutistoimisto CNN:n mukaan huolissaan siitä, että Facebookin toimintatapojen johdosta ennen vuotta 2015 myöskin yhdysvaltalaisten Facebook-käyttäjien kaverit ovat saattaneet tietämättään saattaa näiden tietoja Venäläisten käsiin.

Lähde: CNN

3 thoughts on “Facebookin tietovuodon tietoja saattanut päätyä myös venäläisyhtiön käsiin

 • 13.7.2018 at 17:13
  Permalink

  Venäjä!!! ” A P U V A ! ! ! ”

  Reply
 • 15.7.2018 at 11:08
  Permalink

  Zucke yrittää seuraavana ”vapaudu vankilasta korttina” liittyä Venäjän vastaiseen rintamaan, tällä pyhällä sodalla voidaankin sitten painaa unohduksiin ne todelliset naamakirjan rikolliset touhut.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.