Nykysuomi tarvitsee Teitä – Kiinnostaako merkittävän sisällön tuottaminen sadoille tuhansille?

Nykysuomi tarvitsee Teitä, kansalaisia avukseen. Julkaisu toimii tällä hetkellä minimaalisilla resursseilla ja sisältöä tuottaa Todella pieni määrä ihmisiä. Alustana Nykysuomi on ihanteellinen yhteiskunnallisesti merkittävälle ja kriittiselle sisällölle lukijoiden ollessa pääasiassa valveutuneita kansalaisia, joita todella kiinnostaa kansakunnan tila ja tulevaisuus. Kiinnostaisiko Sinua olla osallisena Nykysuomen sisällön tuottamiseen?

Voit osallistua Nykysuomen tekemiseen monin eri tavoin. Onko Sinulla tietoa, jonka tahtoisit pääsevän julkisuuteen? Omaatko kirjoittajan lahjoja ja tahtoisit kirjoittaa uutisia tai kolumneja, kenties syvempiäkin artikkeleita? Oletko kameroinesi hereillä ja ”käsiisi sattuu osumaan” mahdollisesti kiinnostavaa kuva- tai videomateriaalia? Jos vastasit ”kyllä” yhteenkin kysymykseen, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen nykysuomi@gmail.com

Monimuotoinen sisällön tuottaminen on tärkeää tarjotun tiedon laadun kannalta. Hyvin harvoin tarjottavilla on yhtä ainoaa absoluuttista totuutta ja etenkin politiikassa julkisuuteen pääsevä tieto kiertelee jossakin todellisen tiedon ympäristössä, välillä totuuttakin sivuten. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki irti saatava tieto ja näkemys onnistutaan saamaan käsiin ja julkaisemaan. Onko sinulla juttuvinkki tai erityistä tietoa jostakin asiasta? Kerro siitä meille: nykysuomi.vihje@gmail.com

Kolumnit tarjoavat näkökulmaa ja mielipiteitä, joka on omiaan ravistelemaan kenties aiemmin betonoituja näkemyksiä ja jopa väärinkäsityksiä. Kolumnistien arvo ei ole niinkään tiedonvälityksessä, vaan kansalaiskeskustelun herättämisessä ja mahdollisesti uudenlaisten katsantokantojen tarjoamisessa. Jos Sinulla tuntuu olevan pätevä mielipide asiaan kuin asiaan, tarjoa tuotoksiasi julkaistavaksi Nykysuomessa, ensin ”Lukijan kynä”-statuksella ja kenties myöhemmin oman kolumnisi muodossa. Lähetä kirjoituksesi osoitteeseen nykysuomi.vihje@gmail.com

Kriittisen ja monipuolisen uutissisällön tuottaminen on Nykysuomen tarkoitus. Epäkohdat kansallisessa ja kansainvälisessä päätöksenteossa ovat asioita, mistä kansalaisilla on oikeus tietää. Koska valtamedia on kovin haluton kertomaan niistä, jää se lähes poikkeuksetta vaihtoehtomedioiden harteille. Tietenkään ei saa unohtaa aivan jokapäiväistä tiedottamista yhteiskunnallisista asioista ja päätöksenteosta. Osaatko lukea mediaa kriittisesti? Osaatko etsiä monipuolisesti tietoa niin reaalimaailmasta kuin internetistä? Osaatko paketoida tietosi lukijoille sopiviin paketteihin ja tahtoisit tarjota lahjasi satojen tuhansien ihmisten silmien luettavaksi? Jos vastasit kyllä, ota yhteyttä osoitteeseen nykysuomi@gmail.com

Nykysuomi kasvaa ja kehittyy. Siksi sen sisällönkin on kehityttävä. Jos koet, että Sinulla voisi olla jotakin tarjottavaa Nykysuomen tulevaisuudelle, ota yhteyttä ja esitä asiasi. Oli se sitten kolumnia, uutisartikkeleita, syvempiä esitelmiä, videoita, valokuvaa… Mitä tahansa, ota yhteyttä ja kerro siitä Nykysuomelle.

nykysuomi@gmail.com

2 thoughts on “Nykysuomi tarvitsee Teitä – Kiinnostaako merkittävän sisällön tuottaminen sadoille tuhansille?

 • 8.7.2018 at 18:02
  Permalink

  Nyt ketään ei pitäisi ujostuttaa. Ehkä julkaisu voisi käyttää kaikkia lukijoita tietolähteinä juttuvinkkien tavoin tai videoklippien osalta. Peri -suomalaisena tämä merkitsee samaa kuin koulussa opettajan pyytäessä luokan eteen kartan ääreen karttakeppi kädessä selostamaan Vinkuintian sijaintia, nykyisyyttä ja historiaa. Ne, jotka todella tuntevat kiinnostusta asiaan. Tämä on paras alusta aloittaa jotain sellaista, josta on haaveillut. Totuus ei pala tulessakaan eli fiktio -mestareita ja kaunokirjallisuuden säveltäjän kykyjä ei vaadita, sillä totuus on helpoin laji, siitäkin huolimatta ettei sillä saa yöpaikkaa ja pissis -toimittajien palkintoja valheiden ja harhojen suoltamisesta epäreiluuden osoituksena tosiasiasta, että muut vastaavat ovat suljetulla osastolla eivätkä valtamedian kaksihaarais -kielisten kurkiauran kärjessä halkomassa LSD -”todellisuutta”.
  Ottakaa vertailukohdaksi esim. Rebekka Härkönen. Onko hänen alittamisensa helppoa? EI ole. Koska sen tekemiseksi pitää olla kuuden promillen jurrissa ja vielä kontaktiliimat siihen päälle!

  Reply
 • 9.7.2018 at 00:53
  Permalink

  Hyvä ajatus, jos vain löytyy aineistoa niin voisi kokeilla. 🙂
  Olisi juttuvinkki näin alkuun, jonka kyllä ehkä jo tiedätte.

  Hesari kirjoittelee tällaista Keniasta: ”Suomen kehitysyhteistyön kumppani pidätettiin korruptioepäilyistä – Ulkoministeriö: Ei näyttöä siitä, että Suomen rahat olisi kähvelletty”

  Suomi rahoitti vuosina 2010–2016 Busian maaseudun kehittämisohjelmaa yhteensä 27 miljoonalla eurolla.

  Eli siellä tällainen hemmo, kuin Sospeter Ojaamong pidätettynä useasta korruptiorikoksesta ja valtakunnansyyttäjä sanoo: ”Kenian valtakunnansyyttäjän mukaan kuvernööri Ojaamong on syyllistynyt valta-asemansa väärinkäyttöön ja julkisten varojen kähveltämiseen.”
  ¨https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005748605.html

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.