Italia lahjoittaa Libyalle 12 partiovenettä taisteluun ihmissalakuljetusta vastaan

Italian sisäministeri Matteo Salvini on kertonut maan lahjoittavan 12 kappaletta partioveneitä Libyan rannikkovartiostolle. Pohjois-Afrikan rannikolla sijaitseva valtio on ollut kauttakulkumaa sadoille tuhansille, jos ei miljoonille Eurooppaan pyrkiville pakolaisille. 

”Lahjoitamme Libyan rannikkovartiostolle 12 partiovenettä ja tarjoamme tarvittavan koulutuksen, jotta he voivat pelastaa henkiä välimerellä.”- Salvini totesi. Apu tulee selkeästi tarpeeseen. Hiljattain YK määräsi kuuden maassa toimivan ihmissalakuljetusringin johtajille mm. matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun YK:n turvallisuusneuvosto tarttuu suoraan toimeen ihmissalakuljetuksen estämiseksi.

Mukana noiden kuuden YK:n toimien kohteeksi joutuneiden joukossa on mm. entinen Libyan rannikkovartioston paikallisjohtaja Abd al Rahman al-Milad, jonka EU:n tukeman yksikön kerrotaan järjestäneen yksin vuonna 2015 jopa 45 000 pakolaisen matkan Eurooppaan.

Maasta tuli merkittävä lähtömaa ihmissalakuljettajien asiakkaille sen jälkeen, kun maan pitkäaikainen diktaattori Muammar Gaddafi murhattiin NATO:n tukemassa kansannousussa. Tuon jälkeen maa luisui kaaokseen ja tällä hetkellä valta on sirpaloitunut eri militanttiryhmien kannattamille johtajille.

Lähde: telegraph, ansa

 

 

6 thoughts on “Italia lahjoittaa Libyalle 12 partiovenettä taisteluun ihmissalakuljetusta vastaan

 • 28.6.2018 at 07:23
  Permalink

  Onpa söpöjä vastakuoriutuneita kultamunia! Mulla ja Petterillä alkoi ihan seisomaan kuvaa katsoessa! T: Kaitsu

  Reply
  • 28.6.2018 at 12:40
   Permalink

   Kaitsu älä viitsi saat pian sen uuden aitsin

   Reply
 • 28.6.2018 at 07:49
  Permalink

  Kumma kun Tavja ei ole vielä älähtänyt.
  Tällaiset Italian toimethan ovat ”hivmuista vasismia”.
  Sama kuin ovimikko estäisi sadan neekerin pääsyn ilmaiseksi diskoon.

  Reply
 • 28.6.2018 at 08:23
  Permalink

  Miksi Nato ja kumppani maat eivät käytä erikoisjoukkoja ihmissalakuljettajien etsimiseen ja poistamiseen päiviltä? Broblem solved.

  Reply
 • 28.6.2018 at 10:00
  Permalink

  Australiaan ei juuri kukaan veneellä yritä.
  Johtuisiko siitä kun julkisesti ilmoittivat ettei maahan ole tulemista.
  Tykkiveneet partioivat merellä ja vaikka ampuvat tarvittaessa.
  Näin se pitäisi Välimerelläkin toimia.

  Reply
 • 29.6.2018 at 09:18
  Permalink

  Italia harjoittaa oikeanlaista hyväntekeväisyyttä, jolla on todellisia positiivisia vaikutuksia niin lähtömaissa kuin etenkin Eurooppaan. Välimeren yli tunkevat nk. ”pakolaiset” eivät ole kodittomia, vaan heillä on oma kotimaansa, joka kaipaa tekeviä käsiä ja opiskelijoita, jotka kouluttautuvat ammatteihin ja näin edes hieman sivistystä saaneena rakentavat maataan kohti hyvinvointia sekä kenties vakautta joka tuo vaurautta ja ihmisoikeuksien paranemista. Tästä kaikesta ”hyvänolontunteesta” kondensoituu yhteiskuntarauhaa ja turhanpäiväiset sisällissodat saattavat tuntua vähemmän kiinnostavilta ajan vietteeltä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.