Italia lahjoittaa Libyalle 12 partiovenettä taisteluun ihmissalakuljetusta vastaan
Italian sisäministeri Matteo Salvini on kertonut maan lahjoittavan 12 kappaletta partioveneitä Libyan rannikkovartiostolle. Pohjois-Afrikan rannikolla sijaitseva valtio on ollut kauttakulkumaa sadoille tuhansille, jos ei miljoonille Eurooppaan pyrkiville pakolaisille.
”Lahjoitamme Libyan rannikkovartiostolle 12 partiovenettä ja tarjoamme tarvittavan koulutuksen, jotta he voivat pelastaa henkiä välimerellä.”- Salvini totesi. Apu tulee selkeästi tarpeeseen. Hiljattain YK määräsi kuuden maassa toimivan ihmissalakuljetusringin johtajille mm. matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun YK:n turvallisuusneuvosto tarttuu suoraan toimeen ihmissalakuljetuksen estämiseksi.
Mukana noiden kuuden YK:n toimien kohteeksi joutuneiden joukossa on mm. entinen Libyan rannikkovartioston paikallisjohtaja Abd al Rahman al-Milad, jonka EU:n tukeman yksikön kerrotaan järjestäneen yksin vuonna 2015 jopa 45 000 pakolaisen matkan Eurooppaan.
Maasta tuli merkittävä lähtömaa ihmissalakuljettajien asiakkaille sen jälkeen, kun maan pitkäaikainen diktaattori Muammar Gaddafi murhattiin NATO:n tukemassa kansannousussa. Tuon jälkeen maa luisui kaaokseen ja tällä hetkellä valta on sirpaloitunut eri militanttiryhmien kannattamille johtajille.
Onpa söpöjä vastakuoriutuneita kultamunia! Mulla ja Petterillä alkoi ihan seisomaan kuvaa katsoessa! T: Kaitsu
Kaitsu älä viitsi saat pian sen uuden aitsin
Kumma kun Tavja ei ole vielä älähtänyt.
Tällaiset Italian toimethan ovat ”hivmuista vasismia”.
Sama kuin ovimikko estäisi sadan neekerin pääsyn ilmaiseksi diskoon.
Miksi Nato ja kumppani maat eivät käytä erikoisjoukkoja ihmissalakuljettajien etsimiseen ja poistamiseen päiviltä? Broblem solved.
Australiaan ei juuri kukaan veneellä yritä.
Johtuisiko siitä kun julkisesti ilmoittivat ettei maahan ole tulemista.
Tykkiveneet partioivat merellä ja vaikka ampuvat tarvittaessa.
Näin se pitäisi Välimerelläkin toimia.
Italia harjoittaa oikeanlaista hyväntekeväisyyttä, jolla on todellisia positiivisia vaikutuksia niin lähtömaissa kuin etenkin Eurooppaan. Välimeren yli tunkevat nk. ”pakolaiset” eivät ole kodittomia, vaan heillä on oma kotimaansa, joka kaipaa tekeviä käsiä ja opiskelijoita, jotka kouluttautuvat ammatteihin ja näin edes hieman sivistystä saaneena rakentavat maataan kohti hyvinvointia sekä kenties vakautta joka tuo vaurautta ja ihmisoikeuksien paranemista. Tästä kaikesta ”hyvänolontunteesta” kondensoituu yhteiskuntarauhaa ja turhanpäiväiset sisällissodat saattavat tuntua vähemmän kiinnostavilta ajan vietteeltä.