Näkökulma: Simon Elo – Kuinka suurena palasena hallitusta pidätte itseänne?

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo twiittasi tänään aiheesta: ”Kaikki hallitusryhmät pitävät tänään ylimääräisen ryhmäkokouksen soteen liittyen”. Kysymys kuuluu: Miksi? Siis tokihan on ymmärrettävä sote-uudistuksen merkitys tälle hallitukselle ja vaikka nykyisen hallitusrakenteen jatko on seuraavien vaalien jälkeen kaikkea muuta kuin itsestään selvä, olisihan se varmasti mukavaa, jos voisi jättää edes suuntaa antavan ”kartan” seuraavalle yritteliäälle…

Niin, miksi Kaikki hallitusryhmät pitävät kyseisen kokouksen? Kuinkahan suurena Sinisten eduskuntaryhmä pitää vaikutusvaltaansa tässä, tai missään muussakaan asiassa mitä hallitus nyt värkkää? Sininen sormenjälki tämän hallituksen toimessa uhkaa jäädä muutenkin melkoisen mitättömäksi, jos ei mukaan lasketa ylhäältä saneltuja sinisten ministereiden ”linjauksia” tai ulkoministerin seuraavan hillotolpan jahtaamista.

Tokihan riveistä löytyy sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, jonka luulisi tittelinsä perusteella olevan pääasiallisessa vetovastuussa sosiaali- ja terveysuudistuksesta. Kuitenkin pääministerinä ähräävä Juha Sipilä tuntuu antavan käytännössä jokaisen painavamman lausunnon, mielipiteen tai virallisen näkemyksen mitä uudistukseen tulee. Muu hallitus vie sekä Sinisiä, että sote-uudistusta kuin litran mittaa. Hyvä puoli on se, että kun ei sotke sormiaan, ei ole vastuussa muusta kuin tekemättä jättämisistään ja se saattaa ”hyvänä päivänä” vielä livahtaa äänestäjien silmien ohitse.

Mikä virka on Sinisellä tulevaisuudella? Virka näyttäisi jäävän Keskustan ja Kokoomuksen kävelykepin jääpiikin tasolle, jolla ei näin kesäkeleillä tee oikeastaan yhtään mitään. Jos talvi sattuu yllättämään, eli joku kyseenalaistaisi hallituksen luottamuksen tai jotakin muuta yllättävää, sitten tuolle piikille olisi taas tarvetta.

Siniset on hallituksen rivejä täydentävä massa, jonka mielipide ei hallituksessa ole oikein minkään arvoinen. Tietenkin Siniset ovat asiasta eri mieltä, se on selvä, mutta todellisuudessa tuo osa hallituksessa on olemassa vain, jotta Suomessa olisi enemmistöhallitus. Ajan mittaan (seuraavissa eduskuntavaaleissa) se tulee sulautumaan varsin saumattomasti isäntiinsä, eikä eriäviä mielipiteitä nähdä enää vaalilupausten ja näennäisten debattien jälkeen, jos nähdään koko puoluetta…

Keskustelkaa ja kokoustelkaa. Kansa tarjoaa vielä nämä kierrokset, mutta voi hyvinkin olla, että tulevaisuudessa pullat, kahvit ja taksikyydit ovat pois omasta pussistanne. Eikä palkkakaan välttämättä tule olemaan aivan kansanedustaja- saati ministeristasoa. Muistakaa: 1,7%

8 thoughts on “Näkökulma: Simon Elo – Kuinka suurena palasena hallitusta pidätte itseänne?

 • 26.6.2018 at 12:44
  Permalink

  Siniset häpäisevät sinisyyden.

  Reply
 • 26.6.2018 at 13:15
  Permalink

  Siis valtamediaan ei voi kukaan täysijärkinen luotaa
  he tehtailevat jo totuutena
  uusia uuden paremman totuuden valheita

  Kuva lohduttomasti itkevästä pikkutytöstä ei esitäkään USA:n rajalla hajotettua perhettä – lue totuus kuvan takana
  VOIN KERTOA ILTASANOMat eivät todelakaan kerro totutta asiasta
  päin vastoin valehtelevat lisää esim tässä asiassa
  barak obaman hallinto harjoitti aivan samaa poliitikaa ymmm
  KUVAA oli esimerkiksi käytetty Time-lehden kannessa symboloimassa Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin hallinnon nollatoleranssipolitiikkaa, jonka vuoksi tuhannet lapset joutuivat eroon vanhemmistaan rajalla.
  outoa kun näitä kuvia ei käytetty Barak Obaman hallinnon nollatoleranssipolitiikkaa,
  jonka vuoksi tuhannet lapset joutuivat eroon vanhemmistaan rajalla.
  sillä erotuksella että obama ja hanen edeltäjänsä eivät tehneet mitään lai kumoamisen takia
  joka taas johtui siitä etä näiden liberaali usa demareiden mielestä
  tämä toiminta obaman kaudella on ihan suotavaa
  mites Donald thrumphin hallinon kohdalla kävi
  itku ja poru samasta asiasta mitä heidän suosikki poikansa barak liberaali obama harjoitti
  ilman mitään valtamedian kohuja
  on tämä törkeää paskaa oikeasti
  ILTASANOMAT KERTOO ASIASTA MUKA TOTUUDEN PIMITÄMÄLLÄ OLEENAISIA FAKTOJA JA VALEHTELMALLA LISÄÄ TÄSTÄ ASIASTA
  VARSINKIN TUON KUVAAJAN ROOLISTA
  Moore huomauttaa CNN:lle, että hän ei missään vaiheessa väittänyt, että tyttö olisi erotettu vanhemmistaan. Hän ei myöskään ollut mukana Timen kansikuvan teossa.

  SORI MUTTA ÄIJJÄ JAUHAA TOTAALI PASKAA HÄN ON TARKOITUKSELISESTI
  JOPA MANIPUOULOINUT KUVAA JA KIIKUTANUT SEN HENKILÖKOHTAISESTI TIMELLE

  TARINANSA TAPAHTUMISTA
  ELI VALHEIDENSA SIIVITÄMÄNÄ

  KOSKA SIELLÄ PAIKALLA EI OLLUT MUITA KUIN HÄN
  Imagesin kuvaaja John Moore.

  Moore huomauttaa CNN:lle, *LÄHDE FAKE NEWS CNN*
  VITTU NÄIDEN VALTAMEDIAN KIEROILIJOIDEN HÄRSKEYDELLÄ EI RAJOJA
  EI TIMELLÄ TAI ILTASANOMILLA
  Hannity on the left’s new low
  https://www.youtube.com/watch?v=hUQF7jIJ8Is

  SORI NS LUKIJAT MUTTA ON AIVAN JÄRKYTÄVÄÄ HUOMATA
  TÄMÄ VALTAMEDIAN HÄRSKIÄKIN HÄRSKIMPI

  PSYKOPATIAAN VERRATAVA PATOLOGISEN VALEHTELUN MÄÄRÄ

  JONKA VOI TODISTAA FAKTOILLA

  ETTÄ ASIA ON NIIN

  hyvästi

  Reply
 • 26.6.2018 at 13:27
  Permalink

  Siniset on pelkkä äänestäjänsä pettänyt ryhmä takinkääntäjiä.
  Hillotolppia hamuavia pelle hermanneja.
  Onko Simon Elo tehnyt päivääkään oikeita töitä?

  Reply
 • 26.6.2018 at 16:40
  Permalink

  Poliittinen broileri. Uusi Zyskowich!

  Reply
 • 26.6.2018 at 16:40
  Permalink

  tunne on sama kuin heiluttaisi patonkia porttikongissa

  Reply
 • 26.6.2018 at 20:29
  Permalink

  Simon Elon poliittinen ura päättyy tähän vaalikauteen. Simon leuka väpättää kun seuraavissa vaaleissa äänisaalis on nolla.

  Reply
 • 27.6.2018 at 05:43
  Permalink

  Hillotolpasta pidetään kiinni, muu on vain teatteria. Sinisistä pääsee varsin moni kokeilemaan aktiivimallia varsin pian. Onhan käsittämätöntä että Suomessa on hallitus jonka kantava voima on porukka jonka todellinen kannatus on alle prosentin, eli se mitä noilla on sukulaisia ja niistäkään kaikki eivät äänestäisi näitä. Tämä on mahdollista vain Suomessa, jopa mustimmassa afrikassa olisi uudet vaalit sipilän,orpon ja soinin tapaisen suhmuroinnin takia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.