Clinton syyttää Putinia valkoista ylivaltaa kannattavan liikkeen johtajaksi – Omat luurangot maton alla?

Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen edellinen presidenttiehdokas, ex-presidentti Bill Clintonin vaimo Hillary Clinton on hyökännyt voimakkain sanoin Venäjän presidentti Vladimir Putinin kimppuun. Clinton syyttää Putinia valkoista ylivaltaa ja xenofobiaa viljelevän liikkeen johtajaksi.

Clintonin mukaan liike on suunniteltu Yhdysvaltojen perinteisiä yhteistyöalueita vastaan ja murentamaan demokratiaa. Entinen ulkoministeri näkee, että esimerkiksi Putinin toimet vuoden 2016 presidentinvaalien kohdalla muodostavat ”selkeän ja alati läsnäolevan vaaran läntiselle demokratialle”. Toistaiseksi Venäjän/Putinin puuttumisesta Yhdysvaltojen vaaleihin ei ole saatu todisteita, mutta useita tutkimuksia on kyllä aloitettu asian selvittelemiseksi.

– Vladimir Putin on asettanut itsensä autoritäärisen, valkoista ylivaltaa ajavan xenofobisen liikkeen johtajaksi ja tuo liike tahtoo tuhota Euroopan unionin, särkeä Yhdysvaltojen perinteiset liittolaisuudet ja heikentää demokratiaa. Tämä liike leviää vähitellen Kremlistä yli Euroopan ja yhä eteenpäin. Se rohkaisee oikeistonationalisteja, separatisteja, rasisteja ja jopa uusnatseja!

Venäjältä väitettyjä cyber-hyökkäyksiä demokraatteja vastaan

– Pata kattilaa soimaa?

Julkisesti esitettyjen väitteiden ja syytösten mukaan Venäjältä lähtöisin olevat hakkerit hyökkäsivät toistuvasti demokraattien vaalikoneistoa vastaan vuoden 2016 vaaleissa. Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten mukaan ilmiselvä agenda hyökkääjillä oli vahingoittaa Clintonin kampanjaa. Putin on systemaattisesti kieltänyt kaikki syytökset Kremlin osallisuudesta ja on useasti huomauttanut esimerkiksi vuodettujen sähköpostien sisällön olevan huomattavasti merkittävämpiä kuin itse hakkereiden henkilöllisyys.

Aiemmin, ulkoministerin virkaa hoitaessaan Clintonin todettiin rikkoneen lakia käyttäessään henkilökohtaista sähköpostiaan työasioissa. Vuodot ovat peräisin tuon henkilökohtaisen sähköpostin palvelimelta, johon tietomurrot kohidistuivat. Väitetysti Venäjän valtiollisten toimijoiden vuotamissa sähköposteissa paljastuu erinäisiä taloudellisia epäselvyyksiä mm. vaalirahoituksessa ja jopa henkilökohtaisten varantojen osalta. Tietovuodossa tuli ilmi myöskin useiden Clintoniin liittyvien henkilöiden toteuttamia taloudellisten epäselvyyksien peittely-yrityksiä ja niitä sivuavia keskusteluja, jotka nyttemmin on valtamediassa sivuutettu.

Vuodoissa tuli ilmi myöskin Clintonin kylmä suhtautuminen siviiliuhreihin Syyriassa, liittyen Syyrian ilmapuolustuksen tuhoamiseen. Clinton tiesi mittavien siviiliuhrien syntyvän hyökkäyksessä ja silti hän tahtoi suunnitelman toteuttaa. Hän vaati, että Syyrian sotaan puututaan niin huomaamattomasti kuin mahdollista ja että nimenomaan hän saa kunnian toimista. Toisaalla vuodetuissa sähköposteissa Clinton sanoi, että koko Syyrian sota olisi ollut vältettävissä ja syytti koko sodasta Syyrian johtajaa Bashar Al-Assadia, joka olisi hänen mukaansa välttää konfliktin ”kosmeettisilla muutoksilla” hallintoonsa. Wikileaksin, vuodetut sähköpostit julkaisseen palvelun mukaan Clinton oli ilmaissut kantansa Syyrian asioista Goldman-Sachs-pankin konferenssissa 2013.

Clinton kuvaili Wall Streetin pankkiireille pidetyssä maksetussa puheessaan politiikkaa ”makkaran tekemiseksi”. Hänen mukaansa ”Politiikka on inhottavaa ja se on aina sitä ollut. Yleensä kuitenkin pääsemme päämääriimme”.

– Tiedättekö, kaikki katsovat ja kuuntelevat jokaista takahuoneessa käymääsi keskustelua ja tekemiäsi sopimuksia. Sitten ihmiset hermostuvat hieman, vähintäänkin. Siksi tarvitset henkilökohtaisen ja julkisen kannan asioihin.

Sähköposteissa käydyissä keskusteluissa löytyi myöskin merkkejä siitä, että eräs nykyisin demokraattisen puolueen johtotehtävissä toimiva toimittaja olisi lähettänyt Clintonille vaaliväittelyssä kysyttäviä kysymyksiä etukäteen. CNN:llä työskennellyt toimittaja kielsi syytökset joita lopulta valittu presidentti Donald Trump käytti piikitelläkseen uutiskanava CNN:ää. Trump väänsi lyhenteestä CNN avatuksi versioksi ”Clinton News Network”. Toimittaja Brazile sai paikkansa puolueen hallituksessa erään sen jäsenen erottua, kun väitteet puolue-elimen puolueellisuudesta Clintonia kohtaan tulivat ilmi. On esitetty väitteitä, että puolueen hallitus olisi masinoinut Clintonin presidenttiehdokkaaksi ohi häntä vastaan kampanjoineen Bernie Sandersin.

Clinton ilmaisi myöskin jo vuonna 2013 huolensa mahdollisesti Yhdysvaltoihin tulevista pakolaisista. Hänen mukaansa maan tulisi olla varuillaan heidän suhteensa ”mahdollisesti joukossa tulevien terroristien vuoksi”. Samana vuonna hän kuitenkin brasilialaiselle Banco Itau-pankille pitämässään puheessa ilmaisi ”unelmansa avoimista rajoista ja vapaasta kaupasta ympäri maailman”. Clinton-kriitikot puuttuivat tähän kulmaan todeten Trumpin vanavedessä, että ”ilman rajoja meillä ei ole valtiota”.

Viimeksi tänään presidentti Trump huomautti Demokraattisen puolueen ja Clintonin masinoimasta ”noitavainosta”. Twiitissä Trump kertoo Demokraattien kannatuksen laskevan ”noitavainon” vuoksi ja kansalaisten vaativan Venäjän osallisuutta tutkivien tutkijoiden tutkimista. ”Todellinen huijaus ja kosto Demokraattien häviämistä vaaleista!”.

Julkisuuteen päätyneet sähköpostit ovat vain jäävuoren huippu…

Kaikenkaikkiaan vuodettuja sähköposteja on yli 30 000 kappaletta ja ne julkaistiin loppujen lopuksi ”Tiedonvapauslain” nojalla. Sähköposteja on kuitenkin julkaistu tipoittain ja Wikileaksin mukaan viimeisin, vajaan tuhannen dokumentin paketti julkaistiin helmikuussa 2018.

Clinton on kampanjoinut Venäjää vastaan vaalikampanjastaan lähtien, kantavana teemanaan yhä edelleen vuodetut sähköpostit ja Venäjän väitetty puuttuminen Yhdysvaltojen vaaleihin. ”Pata kattilaa soimaa”- kuuluu vanha sanonta ja sähköposteista käykin ilmi mm. Yhdysvaltojen aseellinen ja diplomaattinen vaikuttaminen usean valtion sisä- ja ulkopolitiikkaan sekä vallan rakenteisiin ylipäätään.

Muokattu 23.6.2018: Lisätty presidentti Trumpin twiitti.

Lähde: Independent, BBC, wikileaks, vox, intercept

 

 

 

15 thoughts on “Clinton syyttää Putinia valkoista ylivaltaa kannattavan liikkeen johtajaksi – Omat luurangot maton alla?

 • 23.6.2018 at 11:26
  Permalink

  Putin sitä ja tätä, vaikka Amerikka ja Kiina tekee samaa kokoajan.

  Reply
 • 23.6.2018 at 11:30
  Permalink

  eritäin pätevä katsaus millaisia sekopäitä amerikan liberaali vasuri demarit ovat
  heistä kaikki muut ovat ja edustavat puhdasta pahuutta
  nazi syytöksiltä ei vältytä myöskään
  Tucker Carlson Tonight Fox News 6/22/18 – Tucker Carlson Tonight June 22, 2018
  https://www.youtube.com/watch?v=CEemRyTtvJM
  huomioikaa ero
  *fox newsin ja Ylen välillä*

  Tucker Carlson haastatelee maahanmuuton puolustajia esim reilusti
  kuunnelen heidän mielipiteitään
  kutsumalla heitä haastateluihin
  mitä tekee yle
  dissaa kaikki maahanmuutajia vastustavien mielipiteet mediasta
  raijaamalla studioon pelkkiä samanmielisiä vieraita demla tutkioijta monologi studioihin
  joissa ei muita erimielisiä vieraina
  ainoastaan ylen liberaali punaviher vasureita

  Ylen mamutusiltama 20. kesäkuuta – mitä jäi käteen?
  Taas tuli hyvin esille mikä siinä mamutuksessa maksaa

  Ylessä oli 20. kesäkuuta A-studion vieraana loikkareiden Jari Lindström ja Espoon kaupungin johtava sosiaalityöntekijä Jenni Lemercier.
  Keskustelut koskivat mitäs muutakaan kun maahanmuuton ongelmia kotoutumisen kannalta.

  Ensimmäinen vartti kuunnellaan Jartsan selityksiä sille, miksi kotoutuminen on ollut epäonnistunutta ja toteamus sille, minkä ihmiset ovat tienneet jo kauan, eli ei maistu työnteko mamuille.

  Sitten kuullaan hyvin kotoutuneita jotka – kuinkas muutenkaan – ovat tohtoreita. Keskustelun edettyä tulee hyvin huomattua, että ainoa asennevammainen on Ylen juontaja.

  Sitten alkaa kolmen kimppa. Jari ajetaan heti nurkkaan ja alkaa hänen kritisoimisensa kotouttamisesta kuten myös rahan määrästä. Kun alkaa loppu häämöttää, niin Jenni Lemercier paljastaa oikeat kasvonsa eli alkaa vaatia lisää rahaa. Ja ei Yleä ilman perusskeidavideota Puhoksesta.

  Ja pieni henkilökuvaus Jenni Lemercieristä:

  Päätyö Espoon kaupungilla johtavana sossuna
  Työskentelee eri järjestöissä yhdyshenkilönä ja kuuluu myös näihin yhdistyksiin
  Jokainen järjestötyö liittyy jollain tapaa maahanmuuttoon
  On osallistunut maahanmuuttoseminaariin joka lobbaa 3 sektoria vahvasti
  Loppumiete. Onko Yle tarkoituksella kutsunut järjestölobbarin kerjäämään rahaa loikkarilta ja esittämään täysin epävalideja ideoita kotouttamiseen. Jenni Lemercierin kaikki mietteet liittyi jollain tapaa siihen 3 sektorin mamukluster-rahoittamiseen. Puhuttiin vaan hankkeista mutta mitään konkreettista ei tullut esille.

  Tässä tuli taas hyvin esille mikä siinä mamutuksessa maksaa.
  2…………..Toinen asia
  Saksan uuden sisäministerin Horst Seehoferin vaatima ratkaisu maahanmuuton rajoittamiseen merkitsisi EU-sopimusten hylkäämistä.
  EU:n tilanne huolestuttaa sekä tutkijaa että konkaripoliitikkoa: ”Tämä on uskomatonta”

  Uutisten mukaan Yhdysvalloilla on kampanja maltillisia (Saksan liittokanslerin Angela) Merkeliä ja (Ranskan presidentti Emmanuel) Macronia vastaan. Jopa Yhdysvaltain Saksan-suurlähettiläs tukee oikeistolaisia kansallismielisä. Tämä on uskomatonta. Suomi tukee Merkeliä, hän kommentoi Twitterissä.

  tämä suomen vellihousu pertti salolainen
  luotaa suomesta käsin ennemän merkeeliin kuin itse saksan Horst Seehoferi merkkelin oman puolueen jäsen

  aivan käsitämätöntä kuraa PERTTI RUSKEA KIELI
  Onko hän iskennyt silmänsä merkellin nänni pihoihin
  ja haluaisi puristella niitä

  Reply
 • 23.6.2018 at 11:33
  Permalink

  Amerikkalaiset aina vähättelevät sitä että Venäjän talouskauppa koko maailmankaupasta on vain noin kuusi prosenttia. Ja että heidän itsensä kauppa on noin 30%. Siitä huolimatta ne tuntuvat olevan kovin kateellisia ja katkeria Venäjälle ja sen johtajalle joka nosti maan talouden Neuvostoliiton hajoamaisen jälkeen. Ehkä syynä on se amerikkalasiten näkemys että kaikkien maidne pitäisi olla niistä riippuvaisia., Ja ne jotka eivät ole, koitetaan pakottaa väkisin riippuvaisiksi. Kuten Suomi esimerkiksi.

  No, Clintonin muori ei enää montaa vuotta hengitä. Päästään silloin tästäkin paahasta.

  Reply
  • 23.6.2018 at 12:06
   Permalink

   ”No, Clintonin muori ei enää montaa vuotta hengitä. Päästään silloin tästäkin paahasta.”

   Ikävä kyllä vallan- ja verenhimoinen ”Liberaali”-eliitti löytää aina, tai niillä on jo valmiina seuraava käsinukke. Näillä nukeilla on varsinaisen vallanpitäjän käsi niin syvällä perseessä että se liikuttaa suuta.

   Reply
 • 23.6.2018 at 12:16
  Permalink

  Clintonin ”käkikello” killaryn meuhkaaminen on samaa psykopaattisen aivovaurioisen suoltamaa paskaa ja valetta, jota tuo ämmä on tuottanut koko ikänsä samanlaisen ketaleen miehensä Bill Clintonin kanssa. Tosiasiassa ämmä on lesbo ja tytärkin on tehty ”turvamiehen” kanssa, joka paljastui presidentinvaalikampanjan aikana, vaikka sitä peitelläkseen Chelsea Clinton kävi plastiikkakirurgilla ”korjaamassa” pärstää, ettei olisi niin isänsä näköinen. Oikean isän kuvan tullessa julkisuuteen yhdennäköisyys oli ilmiselvä, mikä todisti ettei Billillä ollut mitään tekemistä isäpuolensa ja äitinsä kaltaisen tekopyhän puliveivarin, mutta niin rahanahneen epärehellisyyttä korkeimpana hyveenä pitävän Chelsean isyyden kanssa.
  Putinin johtaa omaa maataan Venäjää, joka on suvereeni valtio, joka on vieläpä se sama suurvalta, vaikka savijalkainen Neuvostoliitto kaatui valheisiinsa ja valheelliseen hallintoon, jota esimerkkiä viimeistä piirtoa myöten noudattaa EU pitäessään keinotekoisesti koossa omia ”Neuvostotasavaltoja” kaikilla konsteilla, joista yhtäkään ei voida pitää edes etäisimmässäkään määrin rehellisenä ja kunniallisena.
  Jos kaatumatautinen ja ilmiselvä psykopaatti olisi tullut valituksi Yhdysvaltain presidentiksi, ei tätä maailmaa olisi edes enää olemassa, sillä ydinase sota Venäjän kanssa olisi ollut ensimmäisten viikkojen kysymys. Jo se todistaa sen, ettei Jumala antanut kaikista ennakko suosiosta huolimatta ja Donald Trumpin mollaamisesta, joka ulottui suoralla väkivallalla hänen kannattajiensa kokemaksi hakkaamiseksi ja häirinnäksi demokraattien eli vasemmistoanarkistien suorittamana sekä demonisoimalla normaali amerikkalaisuuteen kuuluva isänmaallisuus ”natsismiksi” ja vertaamiseen Trumpia Adolf Hitleriin. Ei edes Isä Jumala halunnut antaa valtaa Hillary Clintonille, sillä hänen hallintonsa olisi ollut mielisairas ja täyttä ymmärrystä vailla olevaa raivonpuuskissa tehtyjä päätöksiä, joiden katastrofaalisia seurauksia olisi jätetty täysin huomioitta ihmiselämää täysin arvostamattomana ja kunnioittamattomana hulluna syössyt tämän planeetan tulimereen nauraen silmiään pyöritellen mielipuolista nauruaan sairaassa mielessään vain mustanpuhuva patologinen viha ja mielihyvän tunne siitä, että hän näyttää mistä kana päästää.
  Edellinen luonnekuva sopii myös hyvin Adolf Hitleriin, jota muistuttaakin itse Rouva Clinton parhaiten.

  Reply
  • 24.6.2018 at 08:22
   Permalink

   Juhahan paljastui valeoppositiomieheksi. Hitlerin ja natsien mustaaja. Kommunisti

   Reply
   • 24.6.2018 at 12:59
    Permalink

    Kas sinäkin olet vielä hengissä.

    Reply
 • 23.6.2018 at 12:20
  Permalink

  Putin ei nostanut venäjää heti hajoamisen jälkeen siellä oli välissä pari yhdysvaltojen marionettia jotka sai vähemmän aikaan kuin obama 8 vuodessa(tarkoituksella) putin tuli 2000 luvun vaihteessa ja maan pelastamisen vauhti on ollut hurjaa esim.60.000 kirkkoa joita ei neuvostoliiton aikana paljoa rakenneltu.

  Reply
 • 23.6.2018 at 13:17
  Permalink

  Mistä tämä valkoinen ylivalta-propaganda ylipäätään kumpuaa? Jos valkoiset, jotka edustavat ainoastaan 8% maailman roduista pystyy väitetyn ylivaltaisen aseman saavuttamaan niin mistä se kertoo?

  -Juutalaisten lietsomaa propagandaa tämä täysin perusteeton öyhötys. Mietitäänpä uudelleen mikä porukka sitä muita kansanryhmiä sortavaa ylivaltaa OIKEASTI tällähetkellä edustaa?

  Reply
  • 23.6.2018 at 15:16
   Permalink

   Juurikin näin. Ei ole mitään valkoista ylivaltaa.
   On vain sairaan suuruudenhullun eliitin loppumaton ahneus ja vallanhimo.

   Reply
  • 24.6.2018 at 01:17
   Permalink

   Ei ole valkoista ylivaltaa ja jos jotain sen tapaista on joskus ollut, se liittyy kolonisatioon. Kolonisaatio eli siirtomaiden hankkiminen oli lähinnä Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan osaan Lähi-Itää kohdistuva eurooppalaisen eliitin projekti, jossa toki hyödynnettiin valkoisen rodun kehittämiä innovaatioita ja eteviä ominaisuuksista. Tästä ei kuitenkaan pidä syyllistää tavallisia eurooppalaisia, jotka lähinnä pakotettiin noihin hankkeisiin mukaan eikä etenkään suomalaisia, jotka itse ovat olleet alistetun alusmaan asukkaita.

   Valkoisen tai kaukasialaisen rodun osuus maailman väestöstä on jatkuvasti kutistuva ja nykyinen matu-invaasio uhkaa sitä myös näiden rotujen kotimaissa varsinkin, jos otetaan erot syntyvyyksissä huomioon. Siksi puheet valkoisesta ylivallasta ovat joko sairasmielistä harhaa tai tietoisen rikollista vihapuhetta. Toivottavasti Trumpin kaarti saa tämän crooked-Hillaryn vielä telkien taakse vastaamaan rikoksistaan.

   Reply
 • 23.6.2018 at 17:24
  Permalink

  Hillary Clinton – a shape shifting reptile rat!

  Reply
 • 23.6.2018 at 19:18
  Permalink

  Poikkeuksetta omaa huonoa sisäpolitiikkaa pönkitetään vahvalla ulkopolitiikalla. Näin saadaan katseet siirtymään pois omista epäonnistumissista ja epäkohdista.

  Clintonin muori on melkoinen ilmestys. Ensin ottaa siemenet turvamieheltä ja sitten nostaa älämölön siitä kun Monica keksii pistää menthol-pastilleja suuhunsa kun ottaa bililtä suihin.

  Mutta arvatkaas mitä suomalaisten johtajien historiasta löytyy…

  Reply
 • 24.6.2018 at 08:23
  Permalink

  Valkoisen rodun vihaajat väittävät säilytysaatetta ylivallan ajamiseksi

  Reply
 • 24.6.2018 at 13:43
  Permalink

  Tuon akan kuolema olisi hyvä uutinen maailmalle.Ihme että on vielä hengissä, oli jo niin huonossa hapessa Trumppia vastaan räpiköidessä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.