Vuoden 2018 demokratiapalkinto etsii kotia – Raadissa Tarja Halonen ja professori Arto Kallioniemi

Oikeusministeriön vuoden 2018 Demokratiapalkinnon teemaksi on nimetty demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus. 10 000 euron arvoinen palkinto voidaan myöntää yhdelle kansalaisyhteiskuntaa edustavalle toimijalle tai se voidaan jakaa useamman toimijan kesken. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi kuka tahansa tehdä 20. elokuuta saakka.

Demokratiapalkinnolla halutaan nostaa esiin ja jakaa kansalaisyhteiskunnan hyviä käytäntöjä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen edistämiseksi. Palkinnolla halutaan samalla kiittää demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen parissa työskenteleviä toimijoita. Palkittavat valitsee raati, johon kuuluvat presidentti Tarja Halonen sekä professori Arto Kallioniemi Helsingin yliopistosta. Palkinto jaetaan valtakunnallisen Demokratiapäivän yhteydessä 9. lokakuuta.

Palkinnon saajaksi ehdotettu toiminta voi olla esimerkiksi sellaista koulutusta, kasvatusta tai tiedotusta, joka pyrkii antamaan ihmisille valmiuksia kehittää omia asenteitaan ja toimintatapojaan ihmisoikeusmyönteisen kulttuurin vahvistamiseksi. Se voi pyrkiä myös antamaan ihmisille valmiuksia käyttää ja puolustaa demokraattisia oikeuksiaan ja vastuitaan yhteiskunnassa monimuotoisuutta arvostaen.

Oikeusministeriön Demokratiapalkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Tänä vuonna oikeusministeriön yhteistyökumppaneina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtion nuorisoneuvosto, Opetushallitus, Ihmisoikeuskeskus sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Ehdotuksia palkittavista otetaan vastaan 18.6.-20.8. sähköisesti osoitteessa www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/247/ ja postitse osoitteessa Oikeusministeriö/kirjaamo, PL 25, 00023 Valtioneuvosto.

Lähde: Oikeusministeriö

7 thoughts on “Vuoden 2018 demokratiapalkinto etsii kotia – Raadissa Tarja Halonen ja professori Arto Kallioniemi

 • 19.6.2018 at 08:02
  Permalink

  Sopivan politiikan aivopesijän palkinto. Yleensäkin tuollaiset palkinnot ovat pelkkää politiikkaa, jolla yritetään saada ohjailluksi ihmisiä. Palkinnin saaja on sitten merkittävä ihminen, kun on saanut oikein arvostetun palkinnonkin. Taas ihmisiä huijataan.

  Reply
 • 19.6.2018 at 08:40
  Permalink

  Kyllähän sen arvaa, että Tavja pitää huolen siitä että palkinto menee jollekin maahan tunkeutuneelle naiselle, luultavimmin somalille.

  Reply
 • 19.6.2018 at 09:01
  Permalink

  Voisko se tänä vuokka olla Ilja Janitskin? Tai Vastarinta?

  Reply
 • 19.6.2018 at 09:44
  Permalink

  Melko varmaan palkinto menee maahantunkeutujalle tai jolllekkin haittamaahanmuuton tukijalle.

  Reply
  • 19.6.2018 at 10:40
   Permalink

   Tavja antaa sen riku rantalalle kaarnavene bisneksen innovatiivisestä ideasta. Tai joku ”tiiminjohtaja” somali joka onkin aito vekkuli sosiaalihuijari. Tai joku median suosikki arabi joka pisitää liiveihinsa suurimman osan hyväntekeväisyyteen tarkoitetuista keräysvaroista. Myös joku arabiräppäri ja ”pelfeisin”kaveri joka paljastuu myöhemmin ryöstömurhaajaksi, onhan näitä.

   Reply
 • 19.6.2018 at 13:52
  Permalink

  Palautetaan niiden ihmisten arvo mikä heille kuuluu jotka ajautuivat itsemurhaan KOIVISTON KONKLAAVIN ohjastamana ………………..

  Reply
 • 29.6.2018 at 08:15
  Permalink

  No sen palkinno kotia Suomesta ei kannata etsiä, täällä ei demokratiaa ole ollut enää vuosikymmeniin, todisteeksi siitä riittää kun katsoo eduskunnan nilkkien toimintaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.