Barometrin mukaan poliisi nauttii kansan luottamusta – 18% näkee poliisin tehneen virheitä

Tuoreen poliisibarometrin mukaan kansa luottaa poliisiin. Barometriin haastateltiin 1096 manner-Suomessa asuvaa 15-79 vuotiasta kansalaista. Poliisin voimankäyttö sekä oikeudenmukaisuuden toteutuminen sai kyselyssä erityisiä pyyhkeitä. 

Noin 95 % suomalaisista luottaa poliisiin joko melko paljon tai erittäin paljon ja 86–87 % vastaajista oli sitä mieltä, että usein tai erittäin usein poliisi kohtelee ihmisiä kunnioittavasti sekä tekee oikeudenmukaisia ja puolueettomia päätöksiä. Kuitenkin lähes joka viides näkee, että poliisi olisi tehnyt selviä virheitä omassa toiminnassaan.

Poliisin tärkeimpinä tehtävinä nähtiin kiireellisiin hälytyksiin vastaaminen, väkivaltarikosten selvittäminen ja torjunta, kotiväkivaltaan puuttuminen ja terrorismin torjunta.

Poliisin virheistä kysyttiin ensimmäistä kertaa

Siitäkin huolimatta, että kansa luottaa poliisiin kuin ”kivi muuriin”, ensimmäistä kertaa kyselyyn liitetty polisiin virheistä kertomisen mahdollisuus tuotti hienoista satoa.

Avopalautteiden mukaan virheitä on tehty esimerkiksi liikennerikkomusten arvioinnin yhteydessä. Tämän lisäksi vastaajat ovat havainneet poliisin omia liikennerikkomuksia, poliisin epäasiallista käytöstä, tilanteisiin nähden liiallista voimankäyttöä sekä vähempiosaisiin ja esimerkiksi maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin kohdistuvia epäoikeudenmukaisia ratkaisuja.

Lähde: Poliisibarometri, sisäministeriö

 

 

8 thoughts on “Barometrin mukaan poliisi nauttii kansan luottamusta – 18% näkee poliisin tehneen virheitä

 • 14.6.2018 at 09:18
  Permalink

  Onkohan noitakin ”tuloksia” poliisiliitto päässyt ”peukaloimaan” tai kysely on tehty Itäkeskuksessa, jossa tönitään ja parjataan tasapuolisesti jokaista ”suomi-huoraa”, joka sinne vain eksyy pällistelemään ”korkeamman kulttuurin” tasoa, joka tarttuu kengänpohjaan kuin koiran paska.

  Reply
 • 14.6.2018 at 10:03
  Permalink

  Pukki kaalimaan vartijana. Näihin Polpon teettämiin tutkimuksiin kannattaa suhtautua erittäin kriittisesti. Poliisi on pahin paskanpuhuja poliitikon jälkeen. Yksi kuului RASMUS verkoston hallitukseen. Toinen poseeraa anarkistin kanssa. Kolmannella dildon vastine päässä. Neljäs diilasi huumeita vuosikymmeniä ja siinä sivussa pisti kilpailijat laittomin keinoin linnaan. Jos joku vielä luottaa näihin tämän jälkeen niin kehoitan vaihtamaan lääkkeet.

  Reply
 • 14.6.2018 at 10:29
  Permalink

  Anarkistit, äärivasemmistolaiset antifatarra liin kannattajat ja vihreät ”jokainen saa panna niin paljon kuin haluaa” intellektuellit nauttivat poliisin erityisestä suojelusta ja ovat vastanneet kyselyyn. Muilta luottamusta poliisiin ei ole edes kysytty.

  Reply
 • 14.6.2018 at 12:29
  Permalink

  Miksei näihin barometreihin kysytä koskaan kansalaisten mielipidettä?

  Vai oletteko kuulleet että koskaan kukaan kaverinne, saati te, olisitte päässeet osallistumaan näihin kyselyihin. Se todennäköisyys että olisi jäänyt kaikista kyselyistä ulkopuolelle sekä omalta kohdalta että kaveri/työporukan kohdalla ei ole mahdolista. Nimittäin kun näitä galluppeja ja barometreja julkaistaa muutama sata vuodessa. Todennäköisyys että edes joku olisi päässyt vaikuttamaan kyselyihin on suuri.

  …ja silti, ei kukaan…

  Jossain vaiheessa ihmiset ymmärtävät että gallupeilla ja barometreilla muokataan mielipiteitä. Niitä ei oikeasti ole edes mitattu. Ne revitään hihasta.

  Reply
 • 14.6.2018 at 13:00
  Permalink

  Poliisiin en luota yhtään ja näihin ”puolueettomiin tutkimuksiin” vielä vähemmän. Olikohan pelkkää sattumaa että tämäkin ”tutkimus” julkaistiin juuri ennen Janitskinin oikeudenkäyntiä missä tulee jokaiselle omaan ajatteluun kykenevälle selväksi miten sairaassa tilassa suomen poliisi ja ”oikeus”laitos tällähetkellä on?

  Reply
 • 14.6.2018 at 19:00
  Permalink

  Heh, kiva ”barometri”. Tulee mieleen ajat Neuvostoliitossa… Mielipuolista!

  Reply
 • 14.6.2018 at 20:15
  Permalink

  Niin niin, näitä ”tutkimuksia”. Suomi on maailman paras maa ja siellä asuu maailman onnellisin kansa, josta 99% luottaa YLE:en ja luottaa myös poliisiin ”kuin kivi muuriin”. (hupaisa ilmaisu muuten ottaen huomioon nykyisen suomen yhtäläisyydet edesmenneen, (vai menneenkö?) DDR:n kanssa).

  EU:nkin suosio on kuulemma täysin ennennäkemättömissä lukemissa, siitäkin huolimatta että kansat haluavat siitä eroon ja eräs saarivaltio on siitä etunenässä jo lähdössä ja seuraavaksi on lähdössä muutama keski- sekä itä-euroopan maa..

  Mutta yhtäkaikki hienoa ja onneksi olkoon Suomen Poliisi hienosta tutkimustuloksesta! Mukavaa että tekin olette vihdoinkin ymmärtäneet keskittyä rikollisuuden torjumisen sijasta todellisuudentorjuntaan!

  Reply
 • 15.6.2018 at 05:20
  Permalink

  Jotenkin on takaraivossa outo ajatus kun näen poliisin nykyään, ovatko myös nuo rikollisia koska korkeimmassa poliisjohdossa ja pomoissa on laajaa rikollisuutta, näin olen lukenut lehdistä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.