Valtio myy Neste Oyj:n osakkeita – Ei taviksille, eikä ”persaukisille”

Suomen valtio julkistaa osakemyynnin, jossa valtio tarjoaa myyntiin 12,8 miljoonaa Neste Oyj:n osaketta eli noin 5,0 prosenttia kaikista Nesteen osakkeista. Osakemyynti alkaa välittömästi, ja osakkeita tarjotaan suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille nopeutetussa tarjousmenettelyssä.

Valtio omistaa tällä hetkellä 49,7 prosenttia Nesteen osakkeista, joten osakemyynnin toteutuessa valtion omistus alenisi 44,7 prosenttiin. Eduskunta on asettanut valtiolle yhtiön vähimmäisomistusrajaksi 33,4 prosenttia. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilän mukaan Neste Oyj:n pitkään jatkuneen hyvän kurssikehityksen vuoksi valtiolla ei ole erityistä syytä omistaa nykyisen kokoista osuutta yrityksestä.

– Nesteen pitkään jatkuneen hyvän kurssikehityksen ansiosta yhtiön osuus valtion suoran pörssisalkun arvosta on jo lähes puolet. Samalla energiatoimialan painotus salkussa on kasvanut voimakkaasti. Valtio jää yhtiöön edelleen merkittäväksi omistajaksi, mikä muun muassa turvaa omistukseen liittyvän strategisen intressin. Näin ollen valtiolla ei ole erityistä syytä omistaa yhtiön osakkeista nykyistä määrää ja nyt on sopiva hetki keventää salkkua tältä osin.

Valtio on sitoutunut tietyin poikkeuksin olemaan myymättä muita omistamiaan Nesteen osakkeita 90 päivän aikana osakemyynnin jälkeen ja tiedottaa osakemyynnin lopputuloksesta arviolta 13.6.2018. Valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan osakemyyntiä ei ole tarkoitettu yleisölle, vaan mm. Euroopan parlamentin määritelmän mukaan kokeneille sijoittajille, joilla on kokemusta ammattimaisesta sijoittamisesta ja joilla on korkea nettovarallisuus.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

 

11 thoughts on “Valtio myy Neste Oyj:n osakkeita – Ei taviksille, eikä ”persaukisille”

 • 12.6.2018 at 20:58
  Permalink

  fuck yes, myydään suomi eu huorostoliitille

  Reply
 • 12.6.2018 at 21:55
  Permalink

  Taidanpa arvata keiden viihdekassaan myynnistä kertyvät rahat käytetään. Muutenkin on niin että jos valtion yhtiöiden osakkeita myydään niin pitäisi myydä ainoastaan kotimaisille ostajille.

  Reply
 • 12.6.2018 at 22:12
  Permalink

  Jaahas byro-eliitti haluaa rosvota itselleen jälleen hieman yhteistä hyvää. Varmaan on monta kokoomuspoliitikkoa jo jonossa.

  Te tienaatte tällä.

  Reply
 • 12.6.2018 at 22:53
  Permalink

  Kansallisomaisuutemme ryöstö jatkuu. Sitä on aikaisemmin hyvin kuvannut tutkiva journalisti Seppo Konttinen kirjassaan ”Kansallisomaisuuden ryöstö”.

  Reply
 • 12.6.2018 at 22:54
  Permalink

  Rahaa tarvitaan konsulttifirmalle, joka rustaa seuraavaa hallitusohjelmaa. Kreikasta niitä saa tosin käytettynä halvalla ja loput voi laittaa viihdekassaan.

  Reply
 • 13.6.2018 at 00:01
  Permalink

  Melko huimaa touhua.

  Reply
 • 13.6.2018 at 02:51
  Permalink

  Pitäähän matulasku maksaa. Kohta ne matut ovatkin syöneet koko Suomen ja sitten siirtyvät jonnekin muualle. Kun kaikki on loppu ja maa on perikadossa, lähtevät matut, eivätkä edes suvakit voi sitä estää.

  Reply
 • 13.6.2018 at 05:20
  Permalink

  Pian on kansallisomaisuus myyty ja suurimmat hyötyjät löytyvät läheltä hallituspiirejä. Nykyään politiikkaan lähdetään sen takia että kartutetaan omaa omisuutta ja josko löytyisi sitä kautta sopiva hillotolppa. Kansanedustajuudella ja kansan edun ajaminen on sivuseikka. Varsinkin porvaripuolueen ”edustajat”.

  Reply
 • 13.6.2018 at 06:20
  Permalink

  Tähän on tultu valtiopetosten kautta !

  Julkinen lakitietokanta Finnlex : Suomen perustuslaki 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tämän ”kansanedustajat” tekivät omaksi suojakseen; ettei heitä voitaisi syyttää kansallisomaisuuden ryöstöstä.

  archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
  • 14.6.2018 at 22:07
   Permalink

   Meillä on n. 30 vuoden ajan ollut suuri joukko maanpettureita ja muita rikollisia vallankahvassa eikä valoa tunnelin päässä näy.

   Reply
 • 13.6.2018 at 17:10
  Permalink

  Siis talousrikollisille, jotka uittavat letkeitä muniaan veroparatiisisaarilla.
  Köyhät älkööt vaivautuko. Heilläkin on oma ”lokeronsa” yltiö-kapitalistisessa ryöstö-valtiossa. Soramontun reuna ja joukkohaudat, kunhan kunnosta riippuen kunhan on ensin käyttökelpoiset sisäelimet riistetty öky-herrojen ja -rouvien ”varaosiksi”. Välityksestä huolehtii… kuinkas muuten: SPR:n ”solakat” naiset.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.