Petri Perta: Vaihtoehtomediat ovat juuri tänään tiedonvälityksen funktion tärkeimmät palaset

Monille vaihtoehtomedia tuntuisi olevan jonkinlainen poliittisen aatteen jatke tai vaihtoehtoisesti ase toisin ajattelevia vastaan. Todellisuudessa niiden toimijoiden, jotka ”vaihtoehtomedia”-leiman ovat saaneet, ainakin pitäisi tehdä sitä työtä, jota kansalaiset odottaisivat valtamedian tekevän. Tähän sarkaan kuuluu pääasiassa puolueeton ja totuudenmukainen tiedonvälitys mutta valitettavasti näyttää siltä, että tiedon välittäminen kansalle ylipäätään mahdollisimman korruptoitumattomana olisi jäänyt kokonaan vaihtoehtomedioiden harteille.

Oli kyse sitten jymypaljastuksista tai arkisista päivittäisuutisista, voi säännönmukaisesti havaita vaihtoehtomedioiden tarjoilevan todenmukaisinta ja vähiten poliittisesti värittynyttä uutisointia. Hyvin usein merkit median korruptiosta ovat pieniä ja herkkiä, eivät välttämättä koko artikkelin upottavia valheita vaan enemmänkin yksittäisiä sanavalintoja ja sanamuotoja. Samoin tiettyjen ylisanojen käyttö tai yksittäisen asian esiin tuominen yltiöpositiivisessa valossa kertoo useimmiten siitä, että taustalla vaikuttavat muutkin kuin ylevät, tiedonvälitykseen ja velvollisuudentuntoon liittyvät syyt.

Toki toisinaan räikeät erot kerrontatavassa selittyvät sekä eroissa ammattitaidossa että tietolähteiden laajuudessa (tai niiden puutteessa), mutta moninkertainen on valtamediassa määrä niiden artikkeleiden kohdalla, joiden ainoa tarkoitus on ajaa tietyn ryhmän, ideologian tai henkilön agendaa. Näin toimimalla valtamediassa uhrataan ne ylevät periaatteet ja ihanteet, joidenka mukaan median tulisi toimia. Abstraktit asiat, kuten esimerkiksi nuo ”ylevät periaatteet” ovat totta kai aina katsojan silmässä, mutta journalismin laatu ei ole. Laadukas journalismi on puolueetonta, kattavaa ja objektiivista. Valtamedioiden tiedonvälitysmonopolin asteittainen tuhoutuminen, toki näiden omien valintojen tuloksena, on avannut latua vaihtoehtomedioille.

Valtamedia tarvitsee vaihtoehtomedioita!

Kyllä, luit aivan oikein. Kuten annoin ylempänä ymmärtää, valtamedian tarjonnan taso on nähdäkseni laskenut kautta linjan, enkä varmasti ole ainoa joka näin ajattelee. Valtamedia on huumaantunut omasta ylemmyydestään ja harhaluulosta siitä, etteivät ihmiset usko muita kuin heitä. Tuon harhan varjolla he ovat tottuneet valehtelemaan, peittelemään, harhaanjohtamaan ja manipuloimaan kansaa eikä kukaan ennen vaihtoehtomedioiden esiinmarssia ole äänekkäästi tarjoutunut koeponnistamaan näiden satuiluja. Valtamedia on jättänyt huomiotta soraäänet jotka kuuluvat sumuisin silmin ihastelevan kansan keskeltä ja maksaa ylimielisyydestään alati kasvavaa hintaa uskottavuutensa murentuessa. Valtamedia on saanut kirittäjän, sparrikaverin ja lopulta se koituu ensisijaisesti kansan ja toissijaisesti myöskin valtamedian parhaaksi.

Valtamedia nimittäin joutuu tulevaisuudessa panostamaan enemmän, joko tullakseen taitavammaksi valehtelijaksi ja harhaanjohtajaksi tai sitten ryhtyäkseen pitkän tauon jälkeen uutisoimaan asioista todenmukaisesti. Heidän itsensä päätettäväksi jää, nostavatko he tasoaan vai antavatko he suosiolla tilaa uusille toimijoille, kenties lopulta häviten ”taistelun” lukijoista. Niin tai näin, vaihtoehtomedioiden noustessa kansalla on tulevaisuudessa entistä suurempi mahdollisuus eksyä totuuden äärelle. Tietenkin tämä edellyttää noiden ylevämpien arvojen pysymistä asioiden keskiössä, eikä sen enempää egot ja raha kuin valta ja politiikka saa kiilata totuuden ihanteen edelle.

Petri Perta

7 thoughts on “Petri Perta: Vaihtoehtomediat ovat juuri tänään tiedonvälityksen funktion tärkeimmät palaset

 • 10.6.2018 at 11:29
  Permalink

  Suomessa nk. oikeiden journalistien ideologinen ohjaus on erittäin tiukkaa. Silloin kun ne kirjoittavat neutraalista aiheesta, ne osoittavat ihan hyvää ammattitaitoa ja on kurjaa kuinka se menee hukkaan, kun pitäisi käsitellä poliittisesti latautuneita aiheita.

  Suuri osa toimittajista on kuitenkin saatu niin hyvin aivopestyä ylitiösuvaitsevaisuuteen ja globalismiin, että ne tuottavat vallanpitäjille edullista propagandaa aivan automaattisesti.

  Vaihtoehtomediat ovat osoittaneet nyt tarpeellisuutensa ja monet niitä toimittaneet ovat joutuneet maksamaan uhrauksistaan kovan hinnan. Nuo hahmot saavat ammattitoimittajat näyttämään surkeilta nilkeiltä, ikävä kyllä.

  Reply
 • 10.6.2018 at 12:25
  Permalink

  Ei ole aivopesusta kysymys, vaan itsensä myymisestä. Koko ammatti on huoraamista. Toimittajan on sitouduttava vallanpitäjien agendaan ja eliitin otteeseen. Päätoimittaja määrää joka askeleesta ja päätoimittajaa taas omistaja. Koko media on keskittynyt samalle taholle, koska mammonan ja mediaomistusten lisäksi koko maailma on väkivaltakoneistojen ja mahtiaseman kautta komennossa. Kyllä toimittajan työ vaatii sen verran älyä, että kaikki on tiedossa. Paholaisen rengeiksi ei edes oteta typeryksiä, koska sellaiset voivat herätä. Koko jutussa on kyse sopimuksesta pirun kanssa. Kun ammatti on valittu, ei eliittiä voi hylätä, koska silloin menee koulutus hukkaan, kun töitä ei enää mistään saa

  Reply
 • 10.6.2018 at 14:08
  Permalink

  Kunpa vain saisi kaikki suomalaiset lukemaan myös vaitoehtoisia mediota, jotenkin..

  Reply
 • 10.6.2018 at 15:23
  Permalink

  Vaihtoehtomediat tekevät todella tärkeää työtä. Ilman vaihtoehtomedioita kansa eläisi punavihreässä globalisti-rosvojen valheessa autuaan tietämättömänä todellisuudesta. Yhä useampi osaa hakea todellista tietoa vaihtoehtomedioiden sivuilta.

  Globalisti-rosvojen ikeessä on hyvä muistaa Jääkäripataljoona 27:n testamentti:

  Perinnöksi teille, Suomen nykyinen nuoriso ja sen tulevat sukupolvet, haluamme jättää sen, mitä pidämme arvokkaimpana:

  – luottamuksen Suomen tulevaisuuteen itsenäisenä ja vapaana valtiona,

  – horjumattoman uskon tämän asian oikeutukseen ja sen voittoon silloinkin, kun kaikki näyttää
  toivottomalta,

  – tahdon ja uskalluksen taistella kaikissa tilanteissa näiden päämääriemme puolesta.

  25.2.1975

  Suomen Jääkärit

  Reply
 • 10.6.2018 at 15:27
  Permalink

  Näihin Petra Petrin kommentteihin on helppo yhtyä. Ja toivotaan että saatte näissä merkeissä työrauhan ja menestyksen.

  Reply
 • 10.6.2018 at 19:33
  Permalink

  Täyttä asiaa. Mitä enemmän eliitti, globalistit, punikit ja kulttuurimarxistit huutavat, silloin on vaihtoehtomedia puiden välissä.
  Kun Pandoran lipas on avattu ei sitä voida enää sulkea muutoin kuin puisten ristien horisontilla.

  Reply
 • 10.6.2018 at 22:02
  Permalink

  Valtamedia tiedetään vihervasemmistolaiseksi ja media-alan koulutukseen hakeutuu vihervasemmistolaisia. Kierre on valmis. Sama ilmiö vallitsee viihde- ja näyttämö”taiteen” puolella. Jos et siellä ole kulttuurimarksilainen, joudut boikottiin. Yliopistomaailmassa pehmeiden tieteiden puolella on sama juttu ja jopa valtionkirkossa. Nämä aikoinaan ylväät ja lahjomattomat instituutiot on sittemmin lahjottu ja lahotettu sisältäpäin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.