Harley Davidson siirtää valmistusta Thaimaahan- Sulkee tehtaan Kansasissa

Kenties maailman tunnetuin moottoripyörävalmistaja Harley Davidson sulkee tehtaansa Kansas Cityssä. Tehtaassa työskentelee 800 työntekijää ja vaikka yritys on kertonut siirtävänsä tehtaan toimintoja Yorkissa sijaitsevaan toimipisteeseensä, paikallisen ammattiyhdistyksen edustaja kertoo ainakin osan työstä siirtyvän Thaimaahan.

Yritys itse on kiistänyt yhteyden Kansas Cityn sulkemisen ja Bangkokiin valmistuvan uuden tehtaansa välillä ja kertoo Bangkokin tehtaan olevan täysin erillinen asia. Yrityksen tiedotteessa kerrotaan yrityksen tavoitteena olevan kansainvälisen kaupan kasvattaminen jopa 50 prosenttiyksiköllä.

Harley Davidson kasaa moottoripyöriä jo Intiassa ja tarkoituksena on sen mukaan lisätä Aasiassa tapahtuvaa valmistusta, eikä vähentää Yhdysvalloissa tehtävien moottoripyörien määrää. Kansas Cityn tehdas on ollut toiminnassa vuodesta 1997 ja tehtaan työntekijä kertoo, että jopa 35% tehtaan tekemistä moottoripyöristä päätyy ulkomaan markkinoille.

Alan ammattiliitto kritisoi yrityksen toimintaa ja toteaa mm. Harley Davidsonin ”hyväksikäyttävän presidentti Donald Trumpin tuomaa yritysverotuksen kevennystä samalla, kun se jakaa lopputilejä työntekijöilleen.”.

-”Kerron tämän niin kuin minä sen näen: tämä on yritysten väijytys työläisiä vastaan!”

Yritys kertoo myyntien putoavan jatkuvasti, eikä ikääntyvä väestö auta asiaa. Nuoremmasta ikäpolvesta ei yrityksen mukaan ole löytynyt tarpeeksi harrastajia ja ylikapasiteetti Harley Davidsonin tuotannossa Yhdysvalloissa on tosiasia.

Lähde: usatoday

12 thoughts on “Harley Davidson siirtää valmistusta Thaimaahan- Sulkee tehtaan Kansasissa

 • 14.5.2018 at 09:05
  Permalink

  Harley Parkinson on valinnut linjansa ja toteuttanut sitä jo kauan ennen Trumpin aikakautta, sitäkin asiaa yritetään nyt vain vääntää Trumpin syyksi. Tosiasiassa Trumpin aikana lukuisat kotimaiset yritykset ovat siirtäneet tuotantoa Yhdysvaltoihin ja perustaneet kokonaan uusia tehtaita, kuten myös monet ulkomaiset yritykset, mm. nokian renkaat , ja samalla kymmeniä tuhansia työpaikkoja.

  Reply
  • 14.5.2018 at 18:04
   Permalink

   Totta. Donald Trumpin positiivisista aikaansaannoksista on oltu Suomen valtamedian taholta hiljaa kuin kusi sukassa. Monet yhdysvaltalaiset suuret autonvalmistajat peruivat aikomuksensa siirtää tuotantoaan ulkomaille Donald Trumpin voitettua presidentinvaalit ´ja hänen aloittamansa ”Amerikka suureksi” -politiikkansa seurauksena ja tukirahojen tuloksena yritysten Demokraattien aikana valloilleen päässyt maastapako pysähtyi kuin seinään ja yritykset lisäsivät investointejaan ja näin amerikkalaiset työläiset säilyttivät nykyiset työpaikkansa ja luonnollisesti uusia syntyi lisää rutkasti.
   Suomen valtamedian nk. ”uutisointi” keskittyy yksinomaisesti mustamaalaamaan ja levittämään disinformaatiota sekä negatiivisella narratiivi uutisoinnilla aivopesemään suomen nurkka-jumalan palvojia, vaikka demokraattisen 8-vuotta hallinneen Barak Obaman hallintokausi oli katastrofaalinen niin taloudellisesti kuin ulkopoliittisesti. Sama syöksykierre olisi jatkunut vielä vahvistuen killaryn voittaessa vaalit ja täysimittainen sota olisi jo käyty ja kuoltu Yhdysvaltain ja Venäjän välillä, vaikka nykyisetkään suhteet eivät aivan kitkattomat ole. Ja kuinka voisivatkaan olla, sillä molemmat ovat suurvaltoja, jotka mustasukkaisesti varjelevat omia globaalisessa mittakaavassa olevia taloudellisia ja turvallisuuspoliittisia etujaan ja omistuksiaan.

   Reply
   • 14.5.2018 at 18:22
    Permalink

    Niinpä. Nyt jos Trump vielä saa Pohjois-Korean oikeasti kuriin ja rauhoittumaan, ei sodalla vaan kaupanteolla eli bisneksellä, niin valtavalhemedian on aika vaikeaa peitellä Trumpin voittokulkua.

    Joitakin täsyin naurettavia ”Olis hei se tapahtunu muuteskii”- tyylisiä rimanalituksia suomalaisilta valtavalhemedian ”journalisteilta” on jo näkynytkin…

    Reply
 • 14.5.2018 at 09:31
  Permalink

  Tuo oli hyvä uutinen. Saa yhdysvallat sakkotullia. Ja toisaalta, se mopo jota ei kukan saa käymään tasaisesti, poistuu maaperältä. Niillä on ollut vuosikymmenet aikaa korjata moottorin käyntiä, mutta edes siihen ne ei ole pystyneet.

  Onneksi eivät valmista lentokoneen moottoreita.

  Reply
  • 15.5.2018 at 13:29
   Permalink

   ei moottorin käynnissä ole mitään vikaa, se toimii niinkuin sen kuuluukin toimia. itsellä 2011 softail ja ei mitään valittamista

   Reply
 • 14.5.2018 at 15:41
  Permalink

  Nuoria miehiä ei kiinnosta ylihinnoiteltu Briggs & Strattonin ruohonleikkurin tekniikalla toteutettu moottoripyörä joka ei loista millään osa-alueella ja jonka kanssa saa olla jatkuvasti sormet rasvassa.

  Reply
 • 14.5.2018 at 16:31
  Permalink

  30 vuotta Harrikoilla ja ei ikinä jättänyt tielle. Katkerien panettelua. Ajakaa vain niillä kuttaperkkafillareilla.

  Reply
  • 14.5.2018 at 17:15
   Permalink

   Ajelen ajoleikkurilla, saan samat fiilikset, lätkyttää samalla tavalla ja palanut öljy sekä rikas bensaseos haisee tukassa viikon pesemisestä huolimatta.

   Reply
 • 14.5.2018 at 17:51
  Permalink

  Hyvät äänet HD:ssa, melkein kuin V-8 jota parempaa ei ole.

  Reply
  • 14.5.2018 at 18:39
   Permalink

   eikös se ääni ole patentoitu, siis kun ovat sylinterien työtahdit peräkkäin ja sitten hiljemmat imutahdit peräkkäin. No, tehdäänhän sitä Rojuenkeliäkin (vai mikä se nyt oli) Intiassa.

   Reply
 • 14.5.2018 at 18:54
  Permalink

  Vai ei harrastajia löydy tarpeeksi ja väestö ikääntyy. Jospas jenkkilässä on sama meininki kuin meikäläisillä nuorilla eli paskat palkat ja silpputyöt. Silloin ei rahat riitä harrastuksiin ja vapaa aika kuluu visusti uuden työn etsimiseen.

  Reply
 • 15.5.2018 at 09:42
  Permalink

  HD on aina jakanut mielipiteet,mutta lähes kaikkia MP merkkejä kokeilleena palaan aina Kuningaspyörä Harrikkaan,muista en saa mitään saman laista fiilistä vaikka niissä olis miten hienoa tekniikkaa .MP on tunne asia unohtakaa se järki ja hifihstely.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.