Rakennusteollisuus lähetti jäsenilleen kirjeen: ”Rakennusliiton jäseniä ei tule päästää työmaalle…”

Rakennusteollisuuden hallitus kokousti torstaina 3.5 ja pyöräytti sen tuloksena kirjeen jäsenilleen.

4.5.2018 päivätty jäsenkirje kertoo työsulun alkavan torstaina 10.5 ja ettei rakennusliiton jäseniä tule päästää työmaalle. Kirjeen mukaan kyse on työnantajan työtaistelutoimesta ja että ”jokaisen RT:n jäsenyrityksen tulee huolehtia siitä, että sen palveluksessa olevien rakennusliiton jäsenten työskentely työmailla estetään työsulun alettua.”

Rakennusteollisuus kertoo myöskin, että rakennusliittoon kuulumattomien työntekijöiden, vuokratyöläisten ja aliurakoitsijoiden työskentely voi jatkua normaalisti, mutta muistuttaa myöskin aliurakoitsijoiden velvollisuudesta ryhtyä rakennusteollisuuden päättämiin työtaistelutoimiin.

Rakennusliiton ohjeistus jäsenilleen tyrmättiin kirjeessä

RT:n kirjeessä mainittiin rakennusliiton ohjeistaneen jäseniään pyytämään todistuksen siitä, miksi työnteko on estetty. RT taas ohjeistaa jäsenyrityksiään olemaan antamatta tai allekirjoittamatta pyydettyjä todistuksia. Sen mukaan työsulku ”perustuu yksinomaan työnantajaliiton julistamaan työsulkuun, eikä muita perusteita tarvita.

Rakennusteollisuuden jäsenilleen lähettämä kirje.

Työtaistelu on kiihtynyt kiihtymistää. Hiljattain rakennusliitto kertoi työnantajien valikoivan työntekijöitä sen perusteella, kuuluvatko nämä liittoon vai ei.

Lähde: Rakennusteollisuus

5 thoughts on “Rakennusteollisuus lähetti jäsenilleen kirjeen: ”Rakennusliiton jäseniä ei tule päästää työmaalle…”

 • 7.5.2018 at 20:21
  Permalink

  Kapitalismi on saapunut Suomeen.
  SDP ja vasemmistoliitto tai jotain sekoilevat siellä missä oletetut ”oletetut” äänestäjät ovat. Ei suomalaisten äänillä minnekään pääse, vaan matut ja muut ulkomaiset loiseläjät ovat vaalikiertueiden kohderymä nymärö yksi. Ole vaikeuksissa ainoastaan perseesi kanssa ja huomaa, että koko Suomen poliittinen eliitti eli perskärpäset pyörivät ympärilläsi räkkänä.

  Reply
 • 7.5.2018 at 20:39
  Permalink

  Ja kun kommarit lopulta taas pääsevät töihin, he rankaisevat porvareita rakentamalla sutta ja sekundaa. Ei kun, eihän se olekaan mitään rankaisua vaan normaalia raksatyön laatua…

  Reply
 • 8.5.2018 at 00:00
  Permalink

  Sutta tulee vuokratyöläisillä jotka vie rahat kotiin ulkomaille, olkaa Suomessa valmiita maksamaan kortistossa oleville enemistölle.

  Reply
 • 8.5.2018 at 00:02
  Permalink

  Tuoteteollisuudessa sulun aikana valmistetut tuotteet menee reklamaatioksi, tuotteen käyttäjä kyllä joutuu maksamaan sen omasta pussista koska hyväksyy tuotteen riskillä.

  Reply
 • 8.5.2018 at 10:24
  Permalink

  Mielestäni kyseessä on normaali työtaistelutoimi. Tämä työtaistelu ei suinkaan koske kaikkia työnantajia. Vain työnantajaliiton jäseniä. On liioiteltua väittää, että ”Ehtona työhön pääsyyn ero ammattiliitosta”.

  Työntekijät ovat vapaita menemään töihin liittoon kuulumattoman työnantajan palvelukseen ilman, että Rakennusliitosta pitäisi erota.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.