Nuorten auttamisoperaatio vappuyönä Helsingissä

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio vappuaaton iltana ja -yönä. Operaation tarkoituksena on kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria muun muassa antamalla heille ensiapua kaduilla, hoitoa ensiapukeskuksessa ja ohjaamalla sairaalahoitoon tarvittaessa.

Operaation nuorten selviämisasema toimii Töölön nuorisotalossa osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 22 (Taivallahden leikkipuisto, puh. 09 310 71714). Keskus on auki vappuaattoiltana ja -yönä klo 18.00–6.00. Jalkapartiot kiertävät keskustan, Kaivopuiston, Hietaniemen ja Koffin puiston läheisyydessä.

Autopartiot kattavat kierroksillaan koko kaupungin alueen ja pysähtyvät tunnetuissa kokoontumispaikoissa. Partiointia tehdään klo 17.30–03.00 välisenä aikana.

Operaation järjestävät Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Helsingin seurakuntien Saapas-ryhmät, Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri ry, Nuorisotyö raiteilla -hanke, Aseman Lapset ry ja Walkers.

Operaation autoissa on teksti Nuorison huolto- ja auttamisoperaatio ja työntekijät ovat pukeutuneet edustamansa organisaation tunnuksin. Tällä pyritään siihen, että nuoret tunnistavat luotettavat aikuiset väkijoukosta. Auttamisoperaatiossa on mukana yhteensä noin 80 henkilöä. Etsivän ja jalkautuvan työn ammattilaisten lisäksi mukana on suuri joukko vapaaehtoisia aikuisia. Monille vapaaehtoisille toimintaan osallistuminen vappuna on toistuva perinne.

Ensimmäiset nuorten auttamisoperaatiot järjestettiin jo 1980-luvun vaihteessa. Operaatioita on järjestetty vappu- ja uudenvuodenöinä sekä 90-luvulta lähtien myös koulujen päätöspäivinä. Tänä vuonna operatio järjestetään vappuna ja koulujen päätöspäivänä 2.6.

Operaatiota pyritään jatkuvasti kehittämään, jotta se vastaisi vallitsevaan tarpeeseen. ”Nuorten liikkumisalue on laajentunut kehäradan ja erityisesti nyt Länsimetron myötä, ” sanoo operaation johtaja Mirja Silajärvi. ”Viestit liikkuvat sosiaalisen median kautta ja nuoret voivat liikkua nopeasti paikasta toiseen.”

Lähde: Helsingin kaupunki

4 thoughts on “Nuorten auttamisoperaatio vappuyönä Helsingissä

 • 26.4.2018 at 17:32
  Permalink

  Auttaako Taherruskeimeissäkin ja seksuaalisen hätätilan sattuessa kohdalle?
  Miksiköhän sitä on muuttunut niin kyyniseksi, vaikka varmaan tarkoitus on hyvä?

  Reply
 • 26.4.2018 at 19:08
  Permalink

  Raiskattuja ja hyväksikäytettyjä tyttöjä on Helsingin monikulttuurisessa yössä paljon. Tytöt kännissä sammuneina ja matut hoitavat ennen kuin yksikään suvakki -nuorisotyöntekinä ehtii räkää nenästään niistämään. Saammekin lukea Vapun jälkeen kryptistä tekstiä lehdistä kuin huittislaiset ja kaarinalaiset miehet tekivät sitä sun tätä. Helsingin polpon mukaan kaikki sujui rauhallisesti, sillä Junes Lokka emäntineen pysyi Oulun korkeudella.

  Reply
 • 26.4.2018 at 21:36
  Permalink

  Ei ne mitään apua tarivtse. Kaikki alaikäiset jotka on keskushermostoon vaikuttavien aineiden alaisena, lastensuojeluun ilmotus ja vanhemmille tuntuva sakko.

  Ja ne jotka joutuvat poliisin/sairaanhoidon pariin niin sormenjälkjet ylös ja sakkoa perään. Ei nämä tarvi mitään hyysämistä. Kuria ne tarvitsee.

  Ovatko viranomaiset unohtaneet tässä kohtaa mikä on Suomen rikoslaki? Ja mitkä asiat siihen kuuluvat?

  Reply
 • 27.4.2018 at 05:14
  Permalink

  Mokkamulkut ja neekerit saalistavat tiedotonta pantavaa. Perseraiskauksiin tulee huima piikki.Jopa tiedottomat pojat saavat tuntea mitä on monikultuurisuus ja lähi-itäläisten normi käyttätyminen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.