Näkökulma: Varussotilas ja muita kiertoilmaisuja

Käsiini osui Aamulehti, jossa puhuttiin varussotilaista. Piti oikein hetken aikaa miettiä, että mitkä ihmeen varussotilaat.

Sitten muistin, että Aamulehti otti viime vuonna kaikessa feminismissään käyttöönsä sukupuolineutraalin uuskielen, johon eivät kuulu -mies-päätteiset ammatti- tai muutkaan nimikkeet.

Täten Aamulehti ei puhu enää esimerkiksi eduskunnan puhemiehestä, vaan eduskunnan puheenjohtajasta.

Kuitenkin Suomen Puolustusvoimat käyttää riveissään asepalvelusta suorittavista henkilöistä nimitystä varusmies, sukupuolesta riippumatta. Samoin eduskunnan puhemies on virallinen ja täten ainoa oikea nimitys eduskunnan puhemiehelle, oli hän sitten mies, nainen tai joku muu.

Käyttämällä itse keksimiään kiertoilmaisuja oikeiden ja virallisten käsitteiden sijaan Aamulehti syyllistyy täten virheellisen ja harhaanjohtavan tiedon jakamiseen. Suomeksi sanottuna väärän tiedon levittäminen on valehtelua.

Niin kauan kuin mediat harjoittavat tämäntyyppisiä omavaltaisia irtiottoja, on päätoimittajien turha esittää vetoomuksia totuudenmukaisesta uutisoinnista ja keksiä kaikenlaisia merkkejä osoittamaan oman journalisminsa hyvyyttä ja rehellisyyttä.

Puhukaa ensin asioista niiden oikeilla nimillä, ennen kuin liikaa kiillotatte kilpeänne.

Katso myös:

10 thoughts on “Näkökulma: Varussotilas ja muita kiertoilmaisuja

 • 25.4.2018 at 16:05
  Permalink

  Mies on MIES ja nainen on NAINEN ja kaikki muu on pelkkää pölhöilyä. Jos joku aikuinen ITSE haluaa tai vaatii että hänestä puhutaan vain ”henkilönä” ilman sukupuolisuutta, eli sukupuolineutraalisti, niin toki sellaista pitää kunnioittaa ja osata käyttäytyä aiheen mukaisesti. Mutta se. että valtiovalta tai lehdistö vaatii kansalaista olemaan puhumatta sukupuolisesti maalitettuna mieheksi tai naiseksi, ei käy laatuun, haistakoon paskan.

  Reply
 • 25.4.2018 at 16:08
  Permalink

  Kysykääpä Sauli Niinistöltä mitä hänen ”henkilöilleen” kuuluu tänään. Itse pitäisin tuota helvetin mauttomana kysymyksenä vs. mitä vaimollesi ja pojallesi kuuluu tänään.

  Reply
 • 25.4.2018 at 16:44
  Permalink

  Noo.. Viherpunikit yrittää. Heh.

  Reply
 • 25.4.2018 at 16:54
  Permalink

  Saako puhua pyykkipojista?
  Entäs pissapoika?
  Mitenkäs varsiNAINEN, kokoNAINEN tai avoNAINEN?
  Ei tällaista ole ollut MIESmuistiin…
  Armeija ei voi enää MIEHITTÄÄ mitään aluetta. Se varmaan HENKILÖITETÄÄN.

  Reply
  • 26.4.2018 at 09:26
   Permalink

   Joo, -80 luvulla edellisen kerran feministit koittavat saada sanaa NAINEN joka paikkaan. Veistelijtä kehittivät heti että neitsyt on umpiNAINEN ja sen vastakohta ona avoNAINEN. Mies ei olisi mies vaan varsiNAINEN.

   On ehkä aika pysähtyä miettimään mistä sanojen voimakas ”mies” pohja tulee. Olisiko niin että se juontaa jollain tavalla saksankieleen missä on das, der ja die? Joka taas saa roolituksensa miesten- ja naisten ammateista ja tehtävistä.

   Eli, naisilla on naisten ammatit ja miehillä miesten. Ehkä jo fyysiseltä pohjalta.

   Reply
 • 25.4.2018 at 17:02
  Permalink

  Autoni virtsahenkilön neste on vähissä.

  Reply
 • 25.4.2018 at 21:09
  Permalink

  Äärimmäisen lapsellista kielenkäyttöä. Kunhan nämä varushenkilöiden todellinen tarve tulisi ajankohtaiseksi niin merkittävällä tavalla, että WWIII kaikkine uusimman aseteknologian siivittämänä harventaisi ihmisten yltäkylläisen (joidenkin) elälämän laatua niin kosolti, että kaikki rotat, hiiret, kissat, koirat ja naapurin muksukin tulisi syödyksi pitkään nälkään. Lopputulos olisi sellainen, jossa kaikki turhakkeet ovat kuolleet ja jäljelle jääneet täysjärkiset ja entiset turhakkeet ovat siinä määrin kärsineet reaalisosialismia, että jälleenrakennus ja lasten teko ilman minkäänlaisia henkisiä rajoitteita olisi sitä luokkaa, joka vastaa tervettä henkistä tilaa ja täten sanoilla leikkiminen jäisi pois muodista, sillä pellon saaminen tuottavaksi ja perunat istuttaminen maahan veisi sellaisen osan ihmisten ajasta ja henkisistä arvopohjasta ja tuo kummajais -ilmestys takaisi sen, että Suomenniemeä asustaisi taas kansakunta, joka ei ole kuullutkaan Sipillästä, Orvosta, Soinista ja kummisetä Saulista jonkin helevetin joponsa kanssa.

  Reply
 • 26.4.2018 at 05:09
  Permalink

  Armeija on muuttunut tyttöjen leikkipaikasi jossa voi käydä jos huvittaa. Ja jos saa käytyä, sitä revitellään medioissa minkä urotyön on tehnyt. Homot ovat myös arvostetussa asemassa ja saavat tehdä mitä lystää koska heidän media arvonsa on mittaamaton. Voi hillua naama meikattuna vaikka minkälaisissa paraateissa ja kantaupseerit kannustavat. Hyi helvetti.

  Reply
  • 29.4.2018 at 13:55
   Permalink

   Näinhän se on ja valkoinen suomalainen heteromies on noissa piireissä mitättömintä p..skaa mitä maa päällään kantaa.

   Reply
 • 28.4.2018 at 16:38
  Permalink

  Heh, tuli vaan välittömästi mieleen otsikosta ”Varussotilas ja muita kiertoilmaisuja”.
  Kun näitä sanoja alkaa käyttämään niin se on kiertoilmaisu sille että puhujalla on vajaaksi jäänyt downin syndrooma itsellään.

  Suomessa kun ei puhutella erilailla sukupuolen perusteella niin rapakon takaa tuotu kolmannen aallon feminismi menettää hiukan puhtiaan jos ei tartuta lilliukanvarsiin kuten ”pyykkipoika”.
  Alunperinkin pelkkään ideologiaan turvannut liike pystyy kuitenkin tekemään sen, ei näihin juttuihin uskovilla ole minkäänlaista omaa aivotoimintaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.