Tulli paljasti maastokätköstä yli 18 kiloa amfetamiinia Helsingissä

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetus- ja levitysorganisaatiota, joka toi Hollannista Suomeen yli 23 kilogrammaa amfetamiinia. Huumeiden katukauppa-arvo olisi ollut noin 590 000 euroa.

Tulli takavarikoi loppukesästä 2017 Helsingissä sijainneesta maastokätköstä yli 18 kiloa amfetamiinia, jonka kaksi liettualaista kuriiria oli tuonut Suomeen. Tulli otti välittömästi kiinni molemmat liettualaiset kuriirit ja huumausaineet maastokätköstä noutaneen suomalaisen miehen. Lisäksi Tulli takavarikoi 20 000 euroa käteistä rahaa, joka oli maksettu kuriireille huumausaine-erästä.

Tullin esitutkinnan perusteella Suomeen oli tuotu aiemmin kesällä 2017 viiden kilon amfetamiinierä, joka kätkettiin samalle maastoalueelle Helsingissä. Tullin esitutkinnan perusteella tämä erä on myyty edelleen Suomessa, ja siitä on saatu noin 50 000 käyttöannosta.

Rikoskokonaisuuteen liittyen Tullin esitutkinnan aikana on vangittu viisi henkilöä Suomessa. Epäillyt ovat Suomen ja Liettuan kansalaisia. Yksi liettualaisista epäillyistä otettiin kiinni ulkomailla ja luovutettiin eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella Suomeen.

Huumausaineiden salakuljettamisesta sovittiin useissa tapaamisissa

Tullin esitutkinnassa selvisi, että amfetamiinin maahantuonnista Suomeen sovittiin suomalaisen päätekijäksi epäillyn ja liettualaisen huumausaineiden salakuljetuksen järjestelijäksi epäillyn kesken Tallinnassa, Virossa. Heidän epäillään tavanneen useaan kertaan ennen huumausaineiden maahantuontia ja sopineen maahantuonnin järjestelyistä.

Tullin esitutkinnassa selvisi myös, että huumausaineet maahantuoneet kuriirit saivat tehtäväkseen noutaa huumausaineet Hollannista, josta ne tuotiin henkilöautoilla Saksaan, ja sieltä edelleen Suomeen.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta ja levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena. Rikoskokonaisuuden esitutkinta Suomessa on valmistunut ja rikoskokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

Lähde: Tulli

3 thoughts on “Tulli paljasti maastokätköstä yli 18 kiloa amfetamiinia Helsingissä

 • 20.4.2018 at 13:31
  Permalink

  Kuusamossa timantteja lapion ulottuvilla: maaperä laajalti samanlaista kuin Etelä-Afrikassa!

  Kuusamosta löytyi satoja timantteja: kanadalainen kaivosyhtiö innoissaan.

  Ovatko suomalaiset innoissaan? Ulkomaiset firmat vievät timantit ja kullan ja Suomelle jää luu käteen!

  Näin pääministeri Sipilän rikollinen hallinto lahjoittaa käytännössä kaiken arvokkaan ulkomaille!

  Reply
 • 20.4.2018 at 13:34
  Permalink

  Umpisurkeaa kaivospolitiikkaa! Suomi myi miljardien kultaesiintymän pilkkahintaan ulkomaille!

  Suomen valtion kaivospolitiikka on ollut kannattavaa ainakin Kittilän Suurikuusikon omistavalle kanadalaiselle kaivosyhtiö Agnico Eagle Minesille. Kanadalainen kultajätti on tuottanut vajaassa kymmenessä vuodessa miljoona unssia kultaa!

  Reply
  • 20.4.2018 at 14:29
   Permalink

   Lähes Tanskan kokoinen alue isänmaastamme on ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden hallussa. Idiootti poliitikot ovat suorastaan lahjoittaneet luonnonvarat sille joka vähiten maksaa. Jännityksellä odotamme kuinka pienellä summalla sipilän marionettihallitus myy todella rikkaan Kaustisen Litium esiintymän.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.