Mikael Jungner huolissaan: Valtio ei ole hyväntahtoinen nallekarhu

Entinen Ylen pääjohtaja, entinen kansanedustaja ja entinen SDP:n jäsen Mikael Jungner on huolissaan sote-uudistukseen liittyvästä pisteytysjärjestelmästä.

Jungner kirjoittaa Facebook-sivullaan:

”En ole erityisen sotevastainen. Hyvä että yritetään. Tästä yksityisyydestä kuitenkin olen huolissani.

Suomessa uskotaan ja luotetaan julkiseen valtaan. Hyvä niin. Se kuitenkin sumentaa näkökentästä ne riskit, joita syntyy kun julkinen valta saa kohtuuttomia valta-oikeuksia ohi yksilön tai voi kerätä yhteen liikaa tietoa yksilöstä.

Muualla on toisin. Monessa maassa suhtaudutaan edelleen karsaasti vaikkapa pakolliseen sosiaaliturvatunnukseen. Se kun mahdollistaa kansalaisten profiloinnin. Suomessa se on itsestäänselvyys.

Me luotamme valtioon ja haemme tehokkuutta niin voimallisesti, että nämä yksilönsuojakysymykset eivät täällä paljon paina. Poliisin valta-oikeuksia on lisätty, maahantulijoiden oikeusturvaa leikattu, tiedustelun keinoja halutaan laajentaa. Ja nyt ihmisiä profiloida pikkutarkasti soten tiimoilta.

Kehoittaisin hieman pohtimaan tätä kokonaisuutta. Valtio kun ei aina ole se hyväntahtoinen nallekarhu, jollaisena sen haluamme nähdä.

Ei mulla muuta 

Lähde: Facebook

Katso myös:

8 thoughts on “Mikael Jungner huolissaan: Valtio ei ole hyväntahtoinen nallekarhu

 • 13.4.2018 at 14:43
  Permalink

  Junger kerrankin oikeassa. Ilja Janitskinia ollaan para aikaa kuskaamassa Suomeen noita oikeuden käyntiin polpon toimesta.

  Reply
  • 13.4.2018 at 15:40
   Permalink

   Brysseliä kumartavan Orwell-Sipilän Polpo, nettikytät ja uusi terästetty urkintalaki – kohta ovat laillisia oikeuksiaan puolustavat KANTA-suomalaiset todella ahtaalla.

   Milloin suomalaistern silmät avautuvat näkemään, että ovat kerta toisensa jälkeen äänestäneet lampaan vaatteissa olevat sudet vallankahvaan jatkamaan Suomen ja suomalaisten tuhoamista?

   Reply
  • 13.4.2018 at 22:31
   Permalink

   Karu on tuo Janitskinin tapaus. Nyt on mielenkiintoista seurata valtamedian toimittelijoiden kommentteja, kun ne kilvan lyttäävät Iljaa. On hyvin mielenkiintoista kuulla Iljan demonisointia siitä samasta suuvärkistä, joka hetkeä aikaisemmin on rankasti arvostellut vaikkapa Turkkia, Venäjää, Puolaa tai Unkaria kansalaisoikeuksien ja sananvapauden kaventamisesta. Siinä on tekopyhyys huipussaan. Mutta kohta se nähdään. Ottakaa oksennuspussit varalle!

   Reply
 • 13.4.2018 at 17:19
  Permalink

  Kerrankin puhuu Junkke järkeviä. Tosin näyttää nykyään itse räjähtäneeltä ja tärähtäneeltä nallekupalta. No, ulkonäköseikkoihin ei pitäisi puuttua, tiedän, sori siitä.

  Reply
 • 13.4.2018 at 20:38
  Permalink

  Mikael Jungner taas elää lapsuuttaan uudestaan puhumalla nallekarhuista. En minäkään puhu aina komerossani olevasta puhallettavasta naisestani.

  Reply
 • 13.4.2018 at 21:20
  Permalink

  Kuka kaipaa tämän mikkihiiren mielipiteitä?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.