Autoja pysäytteleviä kaupustelijoita liikkeellä – Poliisi: Älä pysähdy

Itä-Uudenmaan poliisille on tullut useita ilmoituksia autoja pysäyttelevistä henkilöistä, jotka ovat alkaneet kauppaamaan esimerkiksi aidoksi väitettyjä rihkama-koruja tai nahkatakkeja, ja kertoneet tarvitsevansa rahaa polttoaineeseen tai muutoin vain pyytäneet autoilijoilta rahaa.

Toiminta on aiheuttanut vaaratilanteita erityisesti moottoritieosuuksilla mutta myös muissa paikoissa. Itä-Uudenmaan alueella rahan pyytämiseen tai kauppaamiseen ei ole liittynyt väkivallan uhkaa, joskin tilanne on saatettu kokea painostavaksi.

Poliisi on puuttunut tällaiseen toimintaan sakottamalla autojen pysäyttäjiä liikenteen tarpeettomasta häirinnästä. Pysähtymällä myös pysäytettävä voi vaarantaa tai häiritä liikennettä ja sen vuoksi poliisi suosittelee, ettei tiealueelle pysähdyttäisi kauppaa tekemään.

Eri asia on, jos joku viittoilee apua onnettomuuden johdosta tai on muutoin ilmeisesti lääkinnällisen avun tarpeessa. Tällöin jokaisella on velvollisuus pysähtyä ja ryhtyä tarpeellisiin auttamistoimiin. Muussa tapauksessa on hyvä soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ja ilmoittaa liikennettä häiritsevistä kaupustelijoista.

Lähde: Poliisi

9 thoughts on “Autoja pysäytteleviä kaupustelijoita liikkeellä – Poliisi: Älä pysähdy

 • 13.4.2018 at 16:10
  Permalink

  Taas on todettava: Rajavalvonta takaisin!

  Reply
 • 13.4.2018 at 16:36
  Permalink

  Vapaan liikkuvuuden hinta lankeaa maksettavaksi. Tätä on haluttu ja nyt nautitaan kun sitä herkkua vihdoin saadaan. Älkää kuunnelko rasistisen poliisin vihanlietsontaa vaan pysähtykää ja avatkaa lompakkonne -suomalaistenkin on kannettava vastuunsa.

  Reply
 • 13.4.2018 at 17:24
  Permalink

  Aina kannattaa hidastaa sen verran että voi kuvan napata rekkarista…tai ajattaa perässä huoltsikalle jonne soittaa poliisit odottamaan.

  Reply
  • 13.4.2018 at 17:53
   Permalink

   Niille on turha soitella.

   Reply
 • 13.4.2018 at 20:55
  Permalink

  Mitenkä sitten kun nämä skammerit ”jäävät” auton alle?

  Reply
  • 13.4.2018 at 22:34
   Permalink

   Pestään painepesurilla suurimmat roippeet pois ettei ala haisemaan…

   Reply
 • 14.4.2018 at 09:46
  Permalink

  Kaikkia ne keksii ja suomeen on niin hyvä tulla koska rajat auki ja tullivalvontakin on minimissä Olisko aihetta päättäjien katsella vaikka Australian tulli ohjelmaa tv:stä

  Reply
 • 17.4.2018 at 14:16
  Permalink

  Älä pysähdy, hidasta hieman ja tulta munille

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.