Jussi Halla-aho: Keskeinen syy syntyvyyden romahtamiseen on muuttunut arvomaailma

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ottaa Facebook-sivullaan osaa ajankohtaiseen keskusteluun syntyvyyden romahtamisesta Suomessa.

Halla-aho kirjoittaa:

”Syntyvyyden romahtamisesta on ollut paljon puhetta viime päivinä. Huoltosuhteen kannalta tilanne on oikeastaan paljon pahempi kuin numerot äkkiseltään osoittavat. Viime vuonna syntyneistä 50 000 lapsesta merkittävä osa syntyi Suomessa jo asuville maahanmuuttajille, ja kokemusperäisesti tiettyjen vilkkaasti lisääntyvien maahanmuuttajaryhmien integraatio ei sanottavasti etene edes toisessa polvessa. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että vallitseva yhteiskuntaideologia edistää vähemmistöryhmien eriytymistä ja kuplautumista assimiloitumisen sijaan.

Itse syntyvyys on asia, josta on tavattoman vaikeaa puhua. Syntyvyys tietenkin nousee vain sillä, että ihmiset saavat enemmän lapsia. Tätä ei kuitenkaan saa sanoa, koska lapsettomat triggeröityvät ja kokevat tulevansa syyllistetyksi. Media pahentaa tilannetta, koska se ei halua edistää keskustelua vaan synnyttää kohuja. Kaikki sympatiani Antti Rinteelle, joka taannoin havaitsi tämän.

Sallittu keino syntyvyyden edistämiseksi tuntuu olevan sosiaalipolitiikka kuten erilaiset perhe-etuudet. En kuitenkaan usko, että tällaisilla seikoilla on kovin suurta merkitystä, kun ihmiset päättävät lasten hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä. Sosiaalipolitiikalla voidaan helpottaa lapsiperheiden arkea, mutta sillä tuskin voidaan lisätä syntyvyyttä. Jos voitaisiin, syntyvyys olisi ollut 40-luvulla pientä ja 2010-luvulla suurta. Jos syntyvyys olisi etuuksista kiinni, länsimaissa lisäännyttäisiin villisti ja kehitysmaissa vähemmän.

Toinen ”sallittu” ratkaisu on tietysti maahanmuutto. Koska maahanmuutto OECD-maiden ulkopuolelta kuitenkin on taakka julkiselle taloudelle, sen lisääminen tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa entistä pienempi joukko suomalaisia joutuu omien eläkeläistensä lisäksi elättämään entistä suurempaa joukkoa vapaamatkustajia. Ja samalla sietämään muita monikulttuurisen yhteiskunnan iloja. Koska tulijoiden sosiaaliturva on pyhä lehmä, yhtälö voidaan ratkaista vain kiristämällä työssäkäyvien verotusta ja tekemällä työn tekemisestä entistäkin kannattamattomampaa. Myös työssäkäyvien pienituloisten mahdollisuudet asua kaupungeissa vähenevät tuilla turvotettujen vuokrien takia.

Keskeinen syy syntyvyyden romahtamiseen on muuttunut arvomaailma. Nuorekasta teinielämää arvostetaan, ja se jatkuu keski-ikään asti. Sekä työhön että vapaa-aikaan liittyvää virikettä ja tekemistä on niin paljon, että siinä ei lapsille ole tilaa. Tähän on tietysti vaikea vaikuttaa poliittisilla toimilla.

Yksi tunnistettu ongelma on miesten ja poikien syrjäytyminen. Koulutuspolitiikka on tässä suhteessa pahasti epäonnistunut keskittyessään lähinnä tyttöjen ja naisten ongelmiin ja tasa-arvokysymyksiin. Kouluttamattoman ja työttömän (kantaväestöön kuuluvan) miehen on vaikea löytää kumppania.

Lapsilisäjärjestelmää voisi rukata hiukan kannustavammaksi. Positiivinen, ts. rahana maksettava, lapsilisä, yhdistettynä kotihoidontukeen, ei kannusta työssäkäyviä ihmisiä hankkimaan useampia lapsia. Lisäksi se kannustaa muutenkin syrjäytymisvaarassa olevia maahanmuuttajaäitejä a) hankkimaan paljon lapsia, b) pysyttelemään työelämän ulkopuolella, c) pitämään lapset poissa päivähoidosta, jossa nämä saisivat kontaktia ympäröivään yhteiskuntaan. Lapsilisä voitaisiin ainakin osittain muuttaa negatiiviseksi, esimerkiksi pudottamalla asteittain, lapsimäärän kasvaessa, vanhempien tuloveroprosenttia kohti nollaa.

Syyllistämiskeskustelusta pitäisi päästä eteenpäin. Jos väestön vanheneminen ja syntyvyyden lasku ovat vakava yhteiskunnallinen ongelma, kuten se kaikkien mielestä on, siitä on myös voitava puhua sen sijaan että kauhistellaan ja pöyristytään.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

21 thoughts on “Jussi Halla-aho: Keskeinen syy syntyvyyden romahtamiseen on muuttunut arvomaailma

 • 10.4.2018 at 13:21
  Permalink

  Nuorila aikuisilla ei ole töitä, kotem vauvoja ei ole varaa tehdä. Toisaalta kukaan ei ole niin hullu ettö tekee vauvan korkean islamilaisen terrorismi riskin maassa Suomessa. Lisäksi raiskuu ja tappo riski on sietämättömällä tasolla.

  Reply
  • 10.4.2018 at 21:02
   Permalink

   kyllä sinä nyt elelet ihan omissa maailmoissasi. Toki paljon miehet vaimojaan tappavat, jopa lapsiaan. Islamilainen terrorismi maassa, jossa asuu vähemmän muslimeita kuin venäläisiä? Tietysti parempi on, jos vanhemmat elävät jossain hysteerisessä maahanmuuttokriittisessä kuplassa vailla normaalia elämää ja ajattelua, ihan varmaan onkin lapsille parempi, ettei kotiin synny lapsia. Lapset tarvitsevat tasapainoiset vanhemmat mieluuumin.

   Reply
  • 11.4.2018 at 06:19
   Permalink

   Kylmä totuus!

   Jos Suomalaisessa yhteiskunnassa halutaan kantasuomalaisten syntyvyys nousuun, niin se vaatii osaltaan riittäviä tulonsiirtoja Suomen kansalaisuuden omaaville lapsien huoltajille, päiväkodeille, kouluille jne ja nimenomaan niiltä yhteiskunnan jäseniltä joilla ei huoltosuhdetta ole!

   Reply
  • 11.4.2018 at 10:40
   Permalink

   Yksi syy suomalaislasten vähäiseen syntyvyyteen ovat puumanaiset. Koko ajan tapahtuu sitä, että viisikymppinen eronnut puuma nappaa kapakasta miehekseen kaksvitosen nuorukaisen. Siinä sitten elellään parikymmentä vuotta ilman lapsia kunnes puuma kuolee. Silloin toy-boy on neljävitonen eikä enää kelpaa kellekään siittäjäksi. Ja tämä on todella yleistä.

   Reply
   • 12.4.2018 at 09:42
    Permalink

    Puuma naisten kanssa on nuorukaisten hyvä harjoitella…

    mutta ei puumat ole millään tavoin ”syyllisiä” väestökatoon..

    …varsinkin jos ovat oman osansa synnytystalkoista aikanaan hoitaneet….

    Reply
  • 12.4.2018 at 10:48
   Permalink

   Röhkäle on heittäytynyt taas kerran hysteeriseksi!

   Suomessa on kenellä tahansa varaa tehdä vauvoja!

   Suomi ei ole millään mittareilla korkean islamilaisen terrorismin riski maa, tosin sekin riski on viime vuosina kasvanut… mutta edelleen tuokin riski on minimaalinen!

   Reply
 • 10.4.2018 at 13:31
  Permalink

  Jussi on väärässä. Kyllä se on helppo huudella EU:n lihapatojen ääreltä. Onkos muuten palauttanut jokaisen palkkashekkinsä EU:lle kuten lupasi?

  Kyllä syntyvyyttä säätelee talous ja turvallisuuden tunne perheissä. Jos ei tunneta oloa turvalliseksi, ei tehdä lapsia. Afrikassa niitä tehdään taas ihan huvin vuoksi. Suomessa epävarma tulevaisuus tappaa syntyvyyden pahemmin kuin HPV-rokote, joka sentään tekee osan rokotetuista steriileiksi. Mutta Suomen sossu- ja kokoomushallitukset ovat saaneet aikaan sen, että suomalaiset kuolevat sukupuuttoon tätä menoa.

  Reply
  • 11.4.2018 at 06:50
   Permalink

   Suomen kansa on demokraattisesti saanut aikaan sen, että ”kantasuomalaiset” kuolevat sukupuuttoon tätä menoa.

   Reply
 • 10.4.2018 at 15:04
  Permalink

  suomalaisten riisto, nöyryytys ja sukupuutto on ollut hallitustemme tavoitteena jo vuosikymmeniä. Olisiko kirveelle töitä?

  Reply
  • 11.4.2018 at 06:54
   Permalink

   suomalaisten oma itsekkyys ja välinpitämättömyys suomalaisten tulevaisuudesta on johtanut tähän orastavaan ”sukupuuttoon”…

   Reply
 • 10.4.2018 at 15:24
  Permalink

  Kahden lapsen jälkeen lapsilisä ei saisi nousta euroakaan. Sama suunta sitten myös sossutuille. Pirttiviljely kuului Suomeen vain 50-luvulle asti.

  Reply
  • 11.4.2018 at 06:59
   Permalink

   Nimenomaan ensimmäisen ”harraste” lapsen jälkeen yhteiskunnan tuki erimuodoissaan tulisi nousta jyrkästi.

   Reply
  • 12.4.2018 at 09:23
   Permalink

   Ei olisi yhtään haitallista suomalaisuuden säilymisen vuoksi jos 3 – 4 lapsen pienimuotoista ”pirttiviljelyä” tuettaisiin jonkin verran nykyistä paremmin… siihen pitäisi jopa kannustaa kantasuomalaisia!

   Reply
 • 10.4.2018 at 20:59
  Permalink

  Kaikki vaan pitämään useampaa vaimoa kuten Halla-ahokin. Ja sitten olen lukenut, että lapsilla tienaa. Jos on useamman naisen kanssa lapsia, tulee tukia niin, ettei isukin tarvitse töissä käydä, rahat vaan käy lasten äideiltä hakemassa.

  Reply
  • 11.4.2018 at 07:06
   Permalink

   Syntyvyys ei nouse sillä että otetaan pääasiassa miehiä pakolaisina vastaan. Eihän miehet synnytä! Pakolaisina pitäisi suosia ennemminkin nuoria naisia ja yksinhuoltaja naisia.

   Reply
   • 11.4.2018 at 08:37
    Permalink

    No eikö Halla-aho valita, että juuri maahanmuuttajat hoitavat lisääntymisen. Mikäänhän taas ei estä suomalaista miestä hakemasta sitä synnyttäjänaista ulkomailta, kuten monet tekevätkin. Naisten ulkomaisia miehiä sensijaan paheksutaan.
    Kirjoitit lapsiperheiden tukemisesta. Eikö yhteiskunta tue aika hyvin lapsiperheitä, päivähoito on halpaa hyvätuloisellekin ja tulojen mukaan pienituloisille hinnoiteltu. Siihen nähden, että esim, omat lapset olivat aikoinaan yksityisen hoidossa, kun kunnallisiin päiväkoteihin jonotettiin. Eikä ollut mitään yksityisen hoidon tukia.

    Pääkaupunkiseudun ongelma on mieletön asumisen hinta, olipa omistusasunnon hankinta tai vuokra-asunto.

    Reply
    • 12.4.2018 at 09:37
     Permalink

     Maahanmuuttaja naiset ehkä huolehtivat lisääntymisen ihan kunnioittavasti, mutta suurilta osin hekin synnyttävät ei-kantasuomalaista ja vähäisessä osin semi-kantasuomalaista perimää omaavia jälkeläisiä.

     Ja koska viimevuosina turvapaikkaa hakevista matuista on vain hyvin pieni osa naisia niin ei heidänkään synnytys talkoonsa maamme väkilukua kasvata!

     Nainen on nyt ja tulevaisuudessa ainoa joka synnyttää joten miesten ylisuuri tulo maahamme syntyvyyden lisäämiseksi on pelkkää husua…

     Reply
 • 10.4.2018 at 21:50
  Permalink

  Nykysuomeen ei kannata lapsia tehdä, sillä niistä on tullut tanttapartioiden kohteita ja miljardibisneksen orjakauppaa. Suomalaiset on sikäli fiksusti lopettaneet lasten teon ja päättäjätkin ovat kovasti huolissaan tästä, kun kaapattavien määrä huostaan vähenee ja lakkaa. Jotta miljardibisnes syntyvillä lapsilla pyörisi, huostat alkavat kohdistua myös päättäjien ja varakkaiden perheiden penskoihin kuten mm. Vaasassa tapahtuu .Nimetön soitto ja tanttapartio kiittää ja kiitää myös päättäjien sekä rikkaiden kakaroita huostaan, kunhan lapsikauppa pyörii ja nämä huostatut taasen oppii näissä ”ganstakouluissa” mierontielle. Viimeinen kantasuomalainen syntyy vuonna 2067 ja siihen sammuu myös kaapparibisnes…. Ähäkutti!

  Reply
  • 11.4.2018 at 08:38
   Permalink

   Eiköhän suurin osa perheistä huolehdi lapsensa ilman lastensuojelun asiaan puuttumista. Kyllä perhe saa peiliin katsoa, jos muka ”lasu kaappaa lapsia.”

   Reply
 • 11.4.2018 at 05:46
  Permalink

  Kokoomus,kepu ja valehallituksen uuvatit perustavat synnytysleirejä Suomeen 40-luvun saksan tapaan. Kantaväestön naiset pakotetaan näihin perustettuihin laitoksiin synnytykoneiksi. Täytyyhän orjia syntyä kun kunniakansalaisia ei työt kiinnosta. Heistä on mukavampaa olla kaiken sorttisia asiantuntijoita ja mm.YLE:n lemmikkejä fyysisen työn sijaan.

  Reply
 • 16.8.2018 at 10:30
  Permalink

  90- luvun lamassa pahinta oli se kun lapsivähennykset poistettiin verotuksesta, siitä kärsii kymmenettuhannet lapsiperheet edelleen, kummallista olinkun silloin oli varaa kuitenkin laskea pääoma verotusta. Seurauksna tuhannet lapset syrjäytyneet ja useasti juuri siksi kun ei ole ollut varaa harrastaa liikuntaa, urheilevat nuoret ovat hyvässä kunnossa myös henkisesti ja tulevaisuudessa vähemmän kuormittavat terveydenhuoltoa mutta, tämähän ei varakkaita hetkauta yhtään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.