Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kroatiassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee valtiovierailun Kroatiaan 10.–12. huhtikuuta 2018 presidentti Kolinda Grabar-Kitarovićin kutsusta.

Presidentit käyvät kahdenväliset keskustelut Zagrebissa tiistaina 10. huhtikuuta. Presidentit keskustelevat Suomen ja Kroatian kahdenvälisistä suhteista ja kansainvälisistä kysymyksistä. Keskusteluissa ovat esillä myös Suomen ja Kroatian tulevat peräkkäiset EU-puheenjohtajuuskaudet sekä muuttoliike Eurooppaan.

Presidentti Niinistö tapaa Zagrebissa myös Kroatian parlamentin puhemiehen Gordan Jandrokovićin ja pääministeri Andrej Plenkovićin. Lisäksi presidentti Niinistö laskee seppeleen Jugoslavian hajoamissodan kroatialaisuhrien muistomerkille.

Vierailun toisena päivänä keskiviikkona 11. huhtikuuta presidentti Niinistö matkustaa Splitiin, jossa hän tapaa pormestari Andro Krstulović Oparan ja vihkii käyttöön Suomen Splitin-kunniakonsulaatin.

Kyseessä on presidentti ensimmäinen valtiovierailu toisella kaudella. Edellisen valtiovierailun Suomesta Kroatiaan teki presidentti Tarja Halonen vuonna 2009. Kroatian presidentti Ivo Josipovic puolestaan vieraili Suomessa vuonna 2011.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

3 thoughts on “Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kroatiassa

 • 10.4.2018 at 12:44
  Permalink

  Eikös Kroatiakin ole näitä ”kapinallisia”, jotka eivät ”avaa sydäntään”.

  Reply
 • 10.4.2018 at 13:17
  Permalink

  Sale ei siis jäänyt isyyslomalle hoitamaan vaalivauvaa? Miksi meetoo naiset ei nosta äläkkää kun sovinisti Sale pani Jennin paksuksi eikä jää kotiin vaihtamaan kakkavaippoja? Voipu kyllä olla että sale tarvitsee itse kohta vaipan vaihtoa kun alzheimer etenee.

  Reply
 • 11.4.2018 at 05:53
  Permalink

  Sale lähtee pehmentämään kraotian johtoa matumyönteisemmäksi. Jos ei hyvällä niin sitten pahalla on salen sanoma.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.