Migri teki tiedonhankintamatkan Afganistaniin

Kaksi Maahanmuuttoviraston maatietopalvelun tutkijaa vieraili Afganistanissa Kabulissa tiedonhankintamatkalla maaliskuussa.

Heidän tavoitteenaan oli luoda kontaktiverkosto kansainvälisten ja kansallisten toimijoiden, kuten apuorganisaatioiden, viranomaisten, tutkijoiden ja paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa. Matka sujui onnistuneesti.

Kontaktiverkostolta voidaan vastaisuudessa hankkia tietoa Afganistanin turvallisuustilanteesta turvapaikkapäätöksenteon tueksi. Lisäksi matkalla kerättiin tietoa maan yleisistä olosuhteista. Suomen Afganistanin edustusto oli mukana matkan järjestelyissä.

Maatietopalvelun edellinen tiedonhankintamatka Afganistaniin tehtiin vuonna 2009.

Päätöksissä käytettävä lähtömaatieto ei perustu vain tiedonhankintamatkoihin. Maatietoa päivitetään koko ajan ja sitä kerätään useista eri lähteistä. Niitä ovat mm. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR, kansainväliset ja paikalliset ihmisoikeusjärjestöt, kansalaisjärjestöt, tutkimuslaitokset ja muiden maahanmuuttovirastojen tutkijat. Lisäksi Suomen Kabulissa sijaitsevan edustuston kautta saadaan tietoa Afganistanin tilanteen kehityksestä.

Tietoa hankittiin haastattelemalla Kabulissa ja Heratissa toimivia asiantuntijoita

Tiedonhankintamatkalla selvitettiin mahdollisimman monipuolisesti Afganistanin nykytilannetta. Tietoa hankittiin haastattelemalla eri asiantuntijoita, kuten kansainvälisten järjestöjen edustajia ja Afganistanissa aktiivisesti toimivien kansalaisjärjestöjen asiantuntijoita. Tutkijat vierailivat Kabulin lisäksi myös Heratissa.

Raportti tiedonhankintamatkasta julkaistaan Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla, kun se on valmistunut.

Tavoitteena luoda rutiini turvapaikanhakijoiden lähtömaissa käymiseen

Maatietopalvelun tutkijat ovat aikaisemmin tänä vuonna käyneet tiedonhankintamatkalla Somaliassa ja vuoden aikana he vierailevat myös Syyriassa.

Viraston tavoitteena on tehdä tiedonhankintamatkoista rutiini, jotta viraston asiantuntijat voisivat vierailla maissa useammin.

Tiedonhankintamatka Afganistaniin on osa FAKTA-hanketta, joka on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tuottaa lähtömaita koskevaa maatietoa (Country of Origin Information/COI) erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja muita maahanmuuttajia. Maatietopalvelun tutkijat eivät osallistu oleskelulupien päätöksentekoon tai maalinjausten tekemiseen.

Lähde: Migri

4 thoughts on “Migri teki tiedonhankintamatkan Afganistaniin

 • 28.3.2018 at 14:57
  Permalink

  No koskas ne elintasopakolaiset palautetaan sinne????

  Reply
 • 29.3.2018 at 00:27
  Permalink

  Varmasti on salassa pidettävää loppuun saakka etenkin jos mahdollinen tapoksi tai murhaksi muuttuessa paljastuu tekijöiden olleen ”suomalaisia”. Niiihhhh!
  Suomessa poliisin toiminta on yhtä mielivaltaista kuin valtamedian pahimmillaan. Polpo vertautuu täysin Helsingin Sanomain umpityhmiin hihhuleihin, jotka YLE:n tavoin ovat kuvainnollisesti samaa mieltä kuin Titanicin kapteeni, että vauhtia on vain lisättävä ajelehtivista jäävuoren lohkareista huolimatta, sillä onhan laivassa ”suvakki” -kaksoislaipiot ja -pohjat ja lujasti uskottu teräksen laatu, paljastui yhtä ”likaiseksi” ja hauraaksi kuin väitteet siitä, että nk. ”pakolaisista” suuren enemmistön muodostavat naiset ja imeväisikäiset lapset, jotka ovat likimain yhtä kärsineen näköisiä kuin Suomen viimeisimpinä katovuosina yli 100-vuotta sitten, jolloin syötiin pettua ja epätoivoisimmat joivat tervaa maidon puutteessa kyytipojaksi, josta seurasi auttamattomasti se, ettei nälän riuduttaman ihmisen vatsa yksinkertaisesti kestänyt moista moskaa kun sitä ei ole luotu täysikuntoisenkaan syötäväksi. Tiettävästi epätoivoisimmat syyllistyivät kannibalismiin, sillä ”lähialueella tuotettua lihaa” oli irvokkaasti yllinkyllin tarjolla.
  Mutta mitäpä näitä ”onnenpäiviä” sen kummemmin muistelemaan ja ainakaan nyt kauhistelemaan, sillä kyseessä olivat vain etnisesti valkoiset suomalaiset, joita nyt on muutenkin liikaa ”privelitsissään” rypeneitä kuin Roope Ankka rahojensa seassa rahasäiliössään ja kun vielä se on kovin ”wanhakin” asia, niin eipä sillä ole mitään merkitystä, koska poliittiset intohimot ovat asian ympärillä enemmän kuin elttaantuneita ja ihmisten kärsimys yleensäkään ei ole minkään arvoista kun se tapahtuu lähellä omien rajojen sisäpuolella, joka tietenkin merkitsee sitä, että kärsimys ”-yksikkö” kasvaa sitä mukaa kuin välimatkat, mittasipa sitä sitten kilometreinä tai maileina. Jari Sillanpään näköisen ihmisen yli voi huoletta kävellä koti ovensa kynnyksellä, mutta kun tämä on esim. Haitissa, silloin on riivittävä kaikki vaatteet päältään kooten joukkion itkijänaisia höystettynä ”riskienhallinnalla” eli koottujen tuhtien tyttöjen tanssiesityksellä, jossa vuotaa kristuksellinen veri näin Pääsiäisen ajan lähetessä ja sanoisinko aivan turhaan itseään kiusaamassa käyneen Jumalan Pojan kärsimysnäytelmää, joka häviää mennen tullen jollekin alastoman saaren sinkku -vesakko iilimato – murjotus -ohjelmalle, jossa todellakin laitetaan immeiset näkemään hikeä, verta ja kyyneleitä ilman kaupan vesipulloa, älypuhelinta ja puolivalmisteita, joista ei tiedä ovatko ”raaka-aineet” kävelleet neljällä jalalla vaiko lentäneet orrelta toiselle. Juttu rönsyää kun tuli vaihdettua täysmaitoon.

  Reply
 • 29.3.2018 at 05:58
  Permalink

  Mitähän nuo valopäät afganistanissa tekee kun suurinn osa on elellyt jo vuosia ja moni on syntynyt. mm. Iranissa, Turkissa ym. Satujen kertojia kyllä piisaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.