Tulli varoittaa: Verkosta tilattu polkupyörä tai sen osat voivat tulla kalliiksi

Kiinasta, Sri Lankasta, muutamista muista Aasian maista ja Tunisiasta lähetetyt polkupyörät sekä Kiinasta lähetetyt polkupyörän osat voivat tulla nettishoppaajalle kalliiksi.

Voit joutua maksamaan ulkomailta tilaamastasi polkupyörästä tai polkupyörän osista polkumyyntitullia mahdollisen yleisen tullin ja arvonlisäveron lisäksi. Tullien ja verojen jälkeen polkupyörän hankintahinta voi olla jopa yli kaksinkertaistunut.

Tavaran valmistusmaa merkitsee enemmän kuin tilausmaa. Tilausmaalla ei ole merkitystä, koska polkumyyntitulli tulee maksettavaksi, jos tuotteet lähetetään EU:n alueelle tullaamattomina. Yleensä ostaja on vastuussa tavaran tullaamisesta ja maahantuontiverojen maksamisesta. Jos et tiedä, mistä tavara sinulle lähetetään tai mikä on polkupyörän alkuperämaa, selvitä se myyjältä.

Polkupyörien polkumyyntitulli voi olla 0–48,5 % tavaran tullausarvosta. Tullausarvo lasketaan tässä tapauksessa lisäämällä ostohintaan kuljetuskustannukset. Ostohinnan, tullien ja muiden kulujen yhteismäärästä lasketaan vielä arvonlisävero 24 %, joka lisätään kokonaissummaan.

Esimerkiksi jos tilaisit kiinalaisen Ideal (Dongguan) Bike Co., Ltd:n valmistaman polkupyörän, sen hinta voisi olla 200 euroa ja postikulut 30 euroa. Polkupyörän tullinimikkeen perusteella määräytyvä yleinen tulli on 14 %, jonka joutuisit maksamaan, koska lähetyksen tavaroiden arvo ylittäisi 150 euroa. Ostohinnasta ja postikuluista laskettava tulli olisi siis 32,20 euroa. Jos sinulla ei olisi pyörästä allekirjoitettua kauppalaskuilmoitusta myyjältä, pitäisi sinun maksaa ostohinnasta ja postikuluista myös valmistajakohtainen 48,5 prosentin polkumyyntitulli, joka tässä esimerkissä olisi 111,55 euroa. Näiden lisäksi maksaisit vielä 24 prosentin arvonlisäveron. Esimerkissämme arvonlisäveron määrä olisi 89,70 euroa. Näin joutuisit maksamaan 200 euron arvoisesta polkupyörästä postikuluineen ja maahantuontiveroineen yhteensä 463,45 euroa.

Kannattaa siis selvittää, voisiko kevääseen polkaista kotimaasta ostetulla pyörällä!

Lue Tulli.fi:stä lisää netistä ostamisesta ja maahantuontiveroista.
Lue Tulli.fi:stä lisää polkumyynti- ja tasoitustulleista.

Lähde: Tulli

7 thoughts on “Tulli varoittaa: Verkosta tilattu polkupyörä tai sen osat voivat tulla kalliiksi

  • 19.3.2018 at 12:41
    Permalink

    Polkumyyntitullit = protektionismi

    Eihän Suomessa ja EU:ssa ole protektionismia, eihän…

    Reply
  • 19.3.2018 at 13:20
    Permalink

    Itse näen tämän tullin paimenkirjeen hätähuutona liiasta työmäärästä. Kansalaiset kun ovat oppineet tilaamaan netistä tavaraa halvemmalla, koska maahantuojien hintakerroin 10 jää välistä pois. Tämä aiheuttaa sen että yhden tulli-ilmoituksen käsittelyn vuoksi tulli joutuu käsittelemään tuhansia ilmoituksia. Ja määrä kasvoi sen jälkeen kun tullin rajaa alennettiin noin vuosi sitten. Tullilla on myös vaikeuksia tietää kauppatavaran oikeaa hintaa kun Kiinalaiset valehtelevat räikeästi paketin arvon joko päällä olevalla lapulla tai sisällä olevassa laskussa. Aivan kuten Suomalaiset aikoinaan.

    Tämä on johtanut tilanteeseen jossa tullin väkeä tarvitsee lisätä ja sehän ei ole Suomen edun mukaista. Sehän saattaisi johtaa esim. työttömien poliisien työöllistymiseen.

    No, jos minä katselen esim. hiilikuituvanteiden hintaa täälä Suomessa niin ne alkavat noin 2500e:sta. Kaksi sellaista, renkaat ja niihin jarrupalat maksavat noin 7000e. Ei siis ihme ettei Suomessa ole parempaa menestystä koska hintataso on noinkin korkea. No, Kiinasta saa samat vanteet ja niihin sopivat jarrupalat hintaan 320e. Ja jos niistä maksan 48% tullia, jään mielestäni paljonkin voitolle.

    Sama on aurinkopaneeleissa. Kiinalainen 320W/24V aurinkopaneeli 25 vuoden takuulla maksaa 103e/kpl. Se rahdattuna Suomeen on noin 130e/kpl. Ja vaikka siihen tulee 48% tulli, on se silti edullisempi kuin Suomessa myytävä 180W paneeli. Ja paljon halvempi kuin 270W paneeli jossa on takuuta kolme vuotta.

    Niin että, ostakaa reilusti ulkomailta siihen asti, kunnes Suomen maahantuojat ymmärtävät ottaa lusikan kauniiseen käteensä ja laskea oman kate-/voittoprosenttinsa kohtuulliselle tasolle. Eroa saa olla itse ostettuun, mutta prosentteja. Sillä maahantuoja saa aina tavaroistaan maahantuojan alennuksen, joka yleisesti on 30%.

    Reply
  • 19.3.2018 at 13:56
    Permalink

    ”Kiinalainen 320W/24V aurinkopaneeli 25 vuoden takuulla”

    Panee naurattamaan keskimääräistä enemmän tuo kiinalainen paneeli sen tolkuton takuu. Mutta hienoa jos kiinalaisten moraali on jo kehittynyt sille tasolle, että joku voisi jotain tuollaisia lupauksia ottaa vakavissaan. Yleensähän se on juuri maahantuoja joka on vastuussa takuista, ja jos olisin maahantuoja niin en ikipäivänä antaisi vuotta pidempää takuuta jollekin kiinalaiselle elektroniikkaromulle. Yleensä vuosikin on liikaa luvattu.

    Reply
  • 19.3.2018 at 14:01
    Permalink

    Vittu en osta kiinalaista enkä muutakaan paskaa netin kautta.
    Lopettajaa nyt hyvän sään aikana ulkomailta tilaaminen.
    Mitä siitä tulee jos kaikki vaan tilataan?? Kukaan ei valmista täällä mitään ja menemme konkurssiin kun pitää vielä elättää lisääntyvä loisijoiden joukko.
    Rajat kiinni ihmisiltä ja tavaroilta!
    Sen minkä nettikauoassa säästää joutuu nousevina veroina maksamaan kuitenkin.

    Reply
    • 19.3.2018 at 16:01
      Permalink

      Oletat siis, että kaikilla suomalaisilla on varaa ostaa kalliita suomalaisia tuotteita? Tosiasia on, että Suomi ei ole hintakilpailukykyinen korkean verotuksen ja sääntelyn takia (työvoimakustannukset ynnä muut lukuisat pakolliset maksut työnantajille)

      Siksi pieni- ja keskituloiset suomalaiset ostavat mieluummin halvempaa ulkomaista tavaraa netistä.

      Reply
  • 19.3.2018 at 16:34
    Permalink

    Eipä jää Suomen tullin keräämistä maksuista centtiäkään Suomeen, vaan kaikki tullimaksut menee Brysselin satanisti herrojen Bohemian Grove juhlien kuluihin.
    Suomen kansa on tyhmää kun ei käytä joukkovoimaa ja pakota hallitusta lopettamaan EU jäsenyyttä ja yhteisvaluutta kusetusta. Mitään sakkomaksuja Eu:lle ei tarvitse suorittaa sillä Suomella on sentään vielä armeija.

    Reply
  • 19.3.2018 at 20:22
    Permalink

    Tiedetään. Turhaa puhua mistään ”vapaakaupasta”, sillä Tulli vie leijonanosan veroineen päivineen ynnä muut byrokratia sekä ”rokotusrahat” päälle, jotka tuntuvat olevan silkkaa peri-suomalaista kettuilua ja loppuun nyhtämistä, vaikka siinä EU:ssa ollaankin. Nk. diblomaatti postissa sitten kulkeekin, vaikka haupitsi osina kunhan on vain kyse heistä, jotka katsovat meitä alaspäin.
    Homma kyllä toimii tavallisellakin jannulla, jos ymmärrät tilata laillisia tuotteita luotetuilta toimittajilta, mutta rahallista hyötyä siitä ei ole tai marginaali on niin pieni että ellet rakasta monimutkaista vaivalloista kaupankäyntiä on se turha lähteä merta edemmäksi kalaan.
    Yllätyksiltä säästyy kun ostokiimasta huolimatta ottaa selvää mitä lysti voi kaikkine lisineen maksamaan ja ”lisukkeiden” suhteen ei kannata säästellä, sillä Tulli ym. kustannukset ovat voittajatyyppiä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.