Susi liikkui yöllä Vaasan keskustan tuntumassa

Poliisi sai puolenyön maissa hätäkeskuksen kautta useita ilmoituksia Vaasan keskustan liepeillä liikkuneesta sudesta.

Susi oli poliisille tehtyjen ilmoituksien, näköhavaintojen sekä poliisin suorittaman seurannan perusteella liikkunut Hietalahden, Rytilaakson ja Klemettilän alueilla. Poliisipartio seurasi suden liikkeitä ja pääsi itsekin näkemään suden Sairaskodinkadulla, jossa susi juoksi Kupariportin suuntaan.

Pian tämän jälkeen jälki hukkui, mutta myöhemmin yöllä noin kello 03.00 aikaan tuli uusi ilmoitus, että suden oli nähty ylittävän Singsbyntien. Lisäksi poliisi on saanut aamun aikana ilmoitukset yksinäisen suden jäljistä, jotka ovat ylittäneet Jungsundintien ja Kalvholmintien. Poliisi pitää hyvin todennäköisenä, että aamuyön ja aamun aikana tehdyissä havainnoissa on kyseessä sama eläin, joka oli liikkunut Vaasan keskustan läheisyydessä.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Susi liikkui yöllä Vaasan keskustan tuntumassa

 • 15.3.2018 at 13:07
  Permalink

  Susi ei tule ihmisten ilmoille jollei se ole sairas tai se ole siirtoistutettu jolloin sillä ei ole reviiriä. Suden reviiri on noin 60km halkaisijaltaan ja se kiertää sitä seitsemän päivän sykleissä.

  Toivottavasti tämä susi löytää itselleen vapaan reviirin.

  Reply
 • 15.3.2018 at 21:28
  Permalink

  Susien suojelusta kuten myös karhujenkin on luovuttava HETi!!!
  Viranomaiset eli petotutkijat tietävät varmasti tasan tarkkaan suurpetojen määrättömän määrän. Joka ainoa, jolla on edes alkeellista tietämystä luonnosta ja petojen käyttäytymisestä oivaltaa sen, että kun esim. sudet päätyvät kaupunkeihin hortoilemaan. Silloin niitä on liikaa, koska kaikille ei riitä omaa luonnollista reviiriä, vaan erotetut tai ajetut yksilöt lähtevät etsimään puolisoa ja omaa aluetta. Jos tarkkoja ollaan. On eläinrääkkäystä ”liikakansoittaa” suurpedot niin, että niille ei riitä tilaa. Susia ja karhuja on määrättömät määrät Venäjällä rajan takana, Euroopassa ja Pohjoismaissa.
  Susi-Pulliaisen (Erkki Pulliainen) jorinat 1970-luvulta saa unohtaa täysin miton ja siirtyä petojen metsästykseen radikaalisti, koska lapset eivät uskalla mennä kouluihin, koirat syödään suunnilleen takan edestä, ponit joutuvat susien saaliksi ym. muut lemmikit ja tuotantoeläimet. Lunnonsuojelija kusipäät kehottavat sähköistämään aitoja ja ym. perseilyä aivan kuin maaseudun ja haja-asutusseudun ihmisillä ei olisi muuta tekemistä kuin kyylätä suden kusijälkiä ja lukea niille satuja sekä poltella kynttilöitä ”hyvien fibojen” luomiseksi tungettuna sammalia karvalakin alle.

  Reply
 • 15.3.2018 at 23:43
  Permalink

  Huvittaa tämä susihysteria, täällä Itäisessä Suomessa jokapäiväistä, sudella on nälkä ja haluaa liharuokaa, mitä ihmeellistä siinä on. Susi on ihmiselle vaaraton, tosin hirvijahtiin ei näillä alueilla ole annettu lupia susien harventaessa kantaa mikä liennee ihan hyvä, hirvikolarit on vähentyneet, mikä on hyvä asia. Koiria menee, mutta se on ihmisten hölmöyttä kun laskevat hurttansa irti. Susi kuuluu Suomen luontoon erittäin komeana ja kunnioittettavana saalistajana, myös Etelä-Suomen vetelähousuille! Koirat ovat sata kertaa vaarallisempia mitä todistaa hyökkäykset ihmisten päälle. Koirat liekaan ja koiravero omistajille!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.