Pääministeri Sipilä ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tusk tapasivat Helsingissä

Pääministeri Juha Sipilä on neuvotellut Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin kanssa Helsingissä keskiviikkona 14. maaliskuuta. Pääministeri Sipilä nosti keskusteluissa esille Suomelle keskeisiä EU-kysymyksiä, kuten tulevan puheenjohtajakautemme vuonna 2019.

– Tämä oli erinomainen tilaisuus aloittaa keskustelut ja yhteistyö Suomen EU-puheenjohtajakautta koskien. Kautemme käynnistyy poikkeuksellisissa olosuhteissa juuri käytyjen eduskunta- ja eurovaalien jälkeen. Myös Euroopan unionin asialista tulee olemaan merkittävä. Tämän vuoksi valmisteluissa edetään hyvissä ajoin, pääministeri Juha Sipilä totesi tapaamisen jälkeen.

Päämiehet keskustelivat myös ensi viikon Eurooppa-neuvostossa esillä olevista asioita kuten brexitistä, sisämarkkinoiden kehittämisestä, USA:n terästulleista ja kauppapolitiikasta yleisemmin.

Britannian eroneuvottelujen suhteen Britannialta odotetaan konkreettisia näkemyksiä. Tulevissa neuvotteluissa on tarpeen jatkossakin varmistaa EU:n yhtenäisyys.

Päämiehet keskustelivat pitkään EMU:n kehittämisestä, joka tulee olemaan tulevina kuukausina yksi keskeisimmistä EU-kysymyksistä ja on vahvasti esillä myös ensi viikon euroalueen huippukokouksessa.

– Talous- ja rahaliittoa tulee kehittää ja jäsenvaltioiden tulee pikaisesti löytää yhteisymmärrys pankkiunionin loppuunsaattamiseksi. Puheenjohtaja Tuskin kanssa käydyssä keskustelussa kävin seikkaperäisesti läpi kantamme ja niiden taustat. Suomi on ollut hyvin käytännönläheinen ja rakentava talous- ja rahaliiton kehittämisessä. Tulemme jatkamaan aktiivista vaikuttamista yhteisten ratkaisujen löytämiseksi, totesi pääministeri Sipilä.

Lähde: Valtioneuvosto, Kuva: © Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

8 thoughts on “Pääministeri Sipilä ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tusk tapasivat Helsingissä

      • 15.3.2018 at 14:00
        Permalink

        Kyllä varmaan nuohoovat toistensa hanurit ja sit lisää NATO -huorien kaa esikunnassa. Ei noille sairaille pervoille mikään riitä.

        Ainut riita tulee siitä, et kumman vuoro eka pyllistää.

        Reply
  • 15.3.2018 at 13:59
    Permalink

    Ts. kaksi paskiaista tapasivat keskenään.

    Reply
  • 15.3.2018 at 17:02
    Permalink

    Tarkka ampujalle aika hyvä ympäristö.

    Reply
  • 15.3.2018 at 21:18
    Permalink

    Suomi EU:n puheenjohtajana v. 2019. Rakkaat lähimmäiset ja kylän miehet sekä katujen naiset!!!
    Menkää ja nouskaa persieltänne ja menäätten hautaustoimistoihinja ostakaa silmienne väriin kauniisti sointuvat arkut. Sillä tulee pian aika, jolloin Juha Sipilän, tuon suuren puliveivarin kaikki typeryydet pääsevät valloilleen kuin maailman seitsemän kolkan tuulet. Sillä meillä ei ole enää mitään toivoa, eikä puoltomiestä, sillä Juha Sipilä haluaa vain ripotella suomalaisten tuhkat paskaviemäriin ja nauraa paskaiset naurut sen päälle. Mutta lukekaa ihmeessä Juhan vaarallisen ehdotusten vaimon tuskan väreet kun aikuinen poika kuolee ja isä korjaa potin vaali-ruumiilla.

    Reply
  • 16.3.2018 at 05:33
    Permalink

    Sipilä kaveeraa melko ahkeraan näiden liittovaltio hemmojen kanssa.Olisko suunnitelmat jo pitkällä Suomen vetämisessä syvemmälle EU:n ja eliitin etujen ajamisessa.Myös Sipilän muhkeasta helposta EU palkkiovirasta on keskusteltu ja on tosiasiassa tärkeintä antia.Sipilä ja Soini seuraavat liikuttuja Käteisen jalanjäljissä EU:n notkuvien pöytien ääreen. Sipilän on opeteltava ryyppäämään koska Junkker ei voi sietää selväpäisiä hännystelijöitä, siksi Katainen näyttää kuin selkäänsä saaneelta kun petturi piipahtaa entisessä petetyssä synnyinmaassaan. Ryyppääminen ottaa koville.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.