Ulkomaalaisia rahanvaihtohuijareita Iisalmessa

Iisalmen keskustassa olevissa liikkeissä asioi maanantaina puolen päivän aikaan ulkomaalaisia, jotka pyysivät vaihtamaan isoja seteleitä pienemmiksi rahoiksi. Rahanvaihdon yhteydessä henkilöt pyrkivät eri tavoilla hämäämään henkilökuntaa saadakseen rahaa itselleen enemmän kuin vaihto edellytti.

Jo aiemmin on ollut liikkeellä ulkomaalaisia, jotka ostavat jotakin ja eri syillä pyrkivätkin perumaan heti kaupat. Tilanteissa henkilöt pyrkivät sotkemaan ja hämäämään henkilökuntaa saadakseen rahaa takaisin enemmän kuin olivat antaneetkaan.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kyseisiin henkilöihin liittyvistä havainnoista, ja mahdollisista käynneistä, Iisalmen poliisiasemalle numeroon 029 545 5068. Tilanteista joissa huijaus on juuri tapahtunut pyydetään ilmoittamaan aina suoraan hätäkeskukseen, että poliisi pääsisi heti tuoreeltaan tavoittelemaan tekoon syyllistyneitä.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Ulkomaalaisia rahanvaihtohuijareita Iisalmessa

 • 19.2.2018 at 18:04
  Permalink

  Luulisi, että jo Suomessa ei yksikään paikkakunta mene enää tähän vipuun.

  Reply
 • 19.2.2018 at 18:37
  Permalink

  Luulisi että kassa ymmärtäisi jo ainakin tiettyjen seurueiden kohdalla ilmoittaa etä EMME VAIHDA RAHAA. Mutta eihän ne voi kun se saattaisi olla rasistista.

  Reply
 • 20.2.2018 at 07:59
  Permalink

  Ihanaa monikulttuurista värinää.
  Emme voi sulkeutua, sanoi Sauli.
  Toisinsanoen tervetuloa elintasopakolaiset, paperittomat, kerjäläiset, huorat, huumediilerit, taskuvarkaat, murtokoplat ym paskasakki!
  Tänne vaan jos omassa maassa olette ahdingossa, maksamme vielä terveyspalvelunne ja saatte discorahaa.
  Meillä on rahaa ja tilaa.
  Terveisin suvaitsevainen Suomi, maailman sosiaalitoimisto.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.