Reijo Tossavainen: Punaviherlib-eliitti ajaa ihmiset kolkkoihin kerrostalolokeroihin ja velkavankeuteen

Jan Vapaavuori ja muu punaviherlib-eliitti haluaa, että ihmiset sullotaan bulevardien varsille isojen kerrostalokolossien pieniin lokeroihin. Siellä sitten neljän kiviseinän sisällä kyyhötetään telkkarin ääressä. Välillä pistäydytään sushibaarissa. Jos on varaa, sillä kaikki liikenevä menee asuntovelkojen maksuun.

Punaviherlib-eliitin mielestä on ehdottomasti väärin, että jotkut vielä asuvat maaseudulla ja maaseututaajamissa. Heille pitäisi nyt jopa maksaa, että laittaisivat talonsa matalaksi ja muuttaisivat kolkkoon kaupunkiin.

Hetkinen. Laitetaanpas asiat ja arvot puntariin.

Helsinkiläisen kerrostalokaksion hinnalla saat maaseudulta, maaseututaajamasta tai usein myös maakunnan keskuskaupungista omakotitalon sekä jostakin lähietäisyydeltä vielä kesämökin. Ja senkin jälkeen rahaa jää vielä muuhunkin kuin valkojen maksuun.

Maaseudulla palvelut pelaavat ja ovat lähellä. Esimerkiksi kotikuntani Savitaipale Etelä-Karjalassa on vain 3500 asukkaan kunta. Silti kirkonkylässä kävelymatkan päässä toisistaan ovat terveysasema, uimahalli, liikuntahalli, tennishalli, jäähalli, curling-rata, frisbeerata, urheilukenttä, ulkoilualueet, päiväkoti, ala-aste, yläaste, lukio, kansalaisopisto, kirjasto, seurakunnan palvelut, kunnan palvelut, pankit, kaupat, baarit, ravintolat, kioskit ja monet muut tarvittavat palvelut. Siis kaikki ihmisen normaalit arjen palvelut. Ja kaikki järven rannalla. Ihmisen kokoinen yhteisö, jossa naapureita ja kadulla vastaantulevia tervehditään.

Mitä muuta ihminen voisi tarvita ja kaivata?

On totta, että työpaikat keskittyvät. Silti vain pieneltä osin niiden on välttämätöntä keskittyä pääkaupunkiseudulle. Aivan yhtä hyvin ne voivat toimia maakuntakeskuksissa ja usein myös muualla pienemmissä kaupungeissa ja taajamissa. Erityisen elinkelpoisia ja kehittyviä ovat yliopistokaupungit, joista esimerkkinä lähin kaupunkimme Lappeenranta. Sinne on Savitaipaleen kirkonkylästä 35 km eli puolen tunnin matka. Ajallisesti yhtä pitkät työmatkat ovat yleisiä kehäkolmosen sisäpuolella.

Suuret ikäluokat ovat juuri eläköityneet. Heillä olisi nyt oiva tilaisuus myönteiseen elämänmuutokseen. Muuttakaa pois pääkaupunkiseudulta! Muuttakaa sinne, missä elintason ohella on myös elämisentasoa. Vaikkapa Savitaipaleelle!

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

 

 

 

 

3 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punaviherlib-eliitti ajaa ihmiset kolkkoihin kerrostalolokeroihin ja velkavankeuteen

 • 13.2.2018 at 14:29
  Permalink

  Totta joka sana. Selän ja nivelien hoitoon erinomainen väline, keinutuoli, jäin usein maalta kaupunkiin muutettaessa pois koska kaupunkien olohuoneet olivat paljon pienempiä kuin maaseudun pirtit. ja tuosta -50 luvun alusta asuntojen koot ovat vain pienentyneet ja pienentyneet niin, että jo -90 luvulla rakennettiin makuuhuoneita jonne esim. sänky ei sovi kuin yhdelle seinälle.

  Kun itse rakensin taloni niin koitin saada siihen mittasuhteet jotka olisivat hyviä ihmiselle. Makuuhuoneet ovat koko 6*4m ja olohuone saman verran. Vaatehuoneet 4m*2m, joten eri vuodenaikojen vaatteet mahtuvat hyvinkin vaatehuoneisiin ja makuuhuoneissa on tilaa tablettiakin isommalle tietokoneelle.

  Tavoite oli 450 neliötä mutta kun kunnan rakennusvalvonta ei hyväksynyt kuin 270 neliöisen. Tosin, pienten mittavirheiden kautta taisi tulla suurempi kuin mainittu 270 neliötä. Miksi siis Suomessa talojen pitää olla pieniä? Keskieuroopassa omakotitalon koko on luokkaa 450 neliötä. Sielä on ihmisten hyvä asua vaikka joutuisikin usemman viikon olemaan sään vuoksi sisätiloissa. Toisaalta, pienissä asunnoissa voisi kuvitella yhteiselämän olevan kiihkeämpää. Mutta avioliitto- ja syntyvyystilastot kertovat muuta. Ihmiset asuvat kaupungeissa sinkkuina epätyydyttävän seksielämän varjossa.

  Reply
 • 13.2.2018 at 17:19
  Permalink

  Ja millähän nuo Savitaipaleen lukuisat palvelut on kustannettu? Aluepoliittisella rahoituksella tietenkin eli pääkaupunkiseudun verotuloilla.

  Aluepolitiikka pitäisi lopettaa ja antaa ihmisten i t s e päättää missä asuvat. Tämän mahdollistaa todellinen kuntien itsehallinto eli kuntien välinen kilpailu. Silloin huonot kunnat karsiutuvat pois ja hyvät jää jäljelle ja tähän ihmisten itsemääräämisoikeuteen poliittisilla päättäjillä ei saa olla mitään sanomista.

  Myös maataloustuet tulisi lakkauttaa, koska alkutuotannon tukeminen hidastaa luonnollisen vaurastumisen seurauksena syntyvää kehitystä. Jos Suomen maanviljely ei pärjää ilman tukia niin Suomen ei kannata sitä harjoittaa varsinkaan koska Suomella ei ole suhteellista etua maataloudessa ja näin maatalouden harjoittaminen estää työpaikkojen syntymisen sellaisiin elinkeinoihin joissa Suomella on suhteellinen etu

  Eli vaikka maanviljelyssä menetettäisiin työpaikkoja niitä syntyisi muille aloille enemmän.Ja kunnat kukoistaisivat.

  Reply
  • 13.2.2018 at 18:24
   Permalink

   Mitäs meinasit syödä jos maatalous ajetaan alas?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.