Juna törmäsi henkilöautoon 100 km/h Laihialla

Poliisi sai klo 14.00 ilmoituksen junan ja henkilöauton yhteentörmäyksestä Laihialla Potilanmäentiellä.

Paikalla saadun selvityksen mukaan henkilöauton kuljettaja, nuori paikkakuntalainen nainen, ei ollut vartioimattomassa tasoristeyksessä huomannut ajoissa Vaasan suunnasta tullutta junaa.

Ennen törmäystä henkilöauton kuljettaja oli yrittänyt jarruttaa mutta auto oli luisunut junaraiteelle seurauksella, että juna oli törmännyt henkilöauton keulaan noin 100 km/h tuntinopeudella.

Kuljettajana toiminut nainen loukkaantui tilanteessa mutta hänellä ei ole tapahtumalla saatujen tietojen mukaan hengenvaaraa. Henkilöauto vaurioitui törmäyksessä kokonaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Artikkelikuvan juna ei liity tapaukseen. Kuvituskuva.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Juna törmäsi henkilöautoon 100 km/h Laihialla

 • 7.2.2018 at 19:31
  Permalink

  Tehkää nyt hyvänen aika jotain noiden tasoristeyksien hävittämiseksi! Ja muutenkin, nykyisillä nopeuksilla ja hiljaisilla, hitsatuilla kiskoilla kulkevat hävyttömän nopeat, lähes äänettömät sähköjunat eivät ole asiallisia ilman niiden jonkinlaista eristämistä ympäristöstään.

  Reply
 • 8.2.2018 at 10:14
  Permalink

  Tässä taas nähdään mitkä ovat Herrojen ja Rouvien prioriteetit. Mutta eihän suomalaisten kanta-asukkaiden henki ole niin arvokas, että tasoristeysten parannushankkeeseen kannattaisi ottaa velkaa, koska siinä tapauksessa on tärkeää pitää ”tiukkaa linjaa” lisävelanoton suhteen. Tietenkin on niinkin, että vartioimattomassa tasoristeyksessä jo liikennesääntöjenkin käskytyksellä pysähtyä ja varmistaa pommintarkasti, ettei junaa tule kummaltakaan suunnalta. Sillä juna on tukkirekkaakin pahempi ”vastustaja”, josta selviää vain hyvällä onnella hengissä tai loukkantumalla tilanteen huomioon ottaen lievästi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.