Turussa jätettiin aloite laitomasti maassaolevien maksuttomasta terveydenhoidosta

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Niina Ratilainen on jättänyt valtuustoaloitteen joka koskee laittomien maassaolevien pakolaisten välttämättömiä palveluita, kuten terveydenhuoltoa, sosiaalihuoltoa ja koulutusta.

Aloitteen on allekirjoitanut Vihreät, RKP ja vasemmistoliitto, Ratilaisen mukaan myös yksittäisiä allekirjoituksia on tullut keskustalta, kokoomukselta ja SDP:ltä.

Perussuomalaisten Ville Tavio on ottanut kovin sanoin kantaa aloitteeseen.

”perussuomalaiset kannattavat laittomasti maassaolevien poistumista maasta vapaaehtoisesti tai viranomaistoimin.”

Perussuomalaiset moittivat myös termin ”paperiton” käyttöä aloitteessa. Tavion mukaan ”paperiton” termiä ei ole lainsäädännössä ja jokaisella on jonkun maan paperit. ainoa puuttuva paperi onkin myönteinen oleskelulupapäätös.

Lähde: Turkulaisen 2 artikkelia

11 thoughts on “Turussa jätettiin aloite laitomasti maassaolevien maksuttomasta terveydenhoidosta

 • 29.1.2018 at 23:27
  Permalink

  Vihreät ja vasemmisto on todella pahasti sekaisin!

  Reply
 • 30.1.2018 at 05:05
  Permalink

  Vaalit vuoden päästä, muistakaa nämä kantasuomalaisten päähän potkijat silloin.

  Reply
 • 30.1.2018 at 05:06
  Permalink

  Helsinki,turku matuinvaasion partiiseja. Toivottavasti tämä sairaus ei leviä muualle suomeen.Pääseekö vaikka pitkäaokaistyötön samaan jonoon matujen kanssa. Epäilisin että porttikielto välittömästi koska ei ole suojaväriä.

  Reply
 • 30.1.2018 at 06:59
  Permalink

  Helsingin tauti tuntuu leviävän. Mutta tietäähän sen kun pirulle antaa pikkusormen, niin…

  Reply
 • 30.1.2018 at 08:32
  Permalink

  Välttääkö terveyskeskusmaksut näissä kunnissa jättämällä paperit kotiin ja solkkaamalla huono inglanti?

  Reply
 • 30.1.2018 at 09:21
  Permalink

  Miten ollaan LAITOMASTI?

  Reply
 • 30.1.2018 at 09:59
  Permalink

  Millä tavalla koulutus on välttämätön palvelu laittomasti maassaoleville? Joutsenon kautta takaisin Irakiin ilman minkäänlaista valitusoikeutta.

  Reply
 • 30.1.2018 at 10:30
  Permalink

  Tästä yritetään tehdä joukkopsykoosinomainen tilanne, jossa Helsingissä tehtyä idioottimaista päätöstä yritetään kierrättää koko Suomeen, jotta pääkaupungin tilanne ei näyttäisi täysin järjettömältä, vaan samaa näytettäisiin voivan tehtävän muuallakin, jolla samalla pääkaupungin painetta voitaisiin helpottaa. Jos kaikki menee järjettömien suunnitelman mukaan, tulee eteen veronnosto, joka helsinkiläisille voi pahimmillaan tarkoittaa useiden prosenttiyksiköiden nousua.

  Olisi suotavaa, että Turun päättäjät huolehtisivat ensin laillisille turkulaisille kuntaveronmaksajille samanlaiset edut kuin nyt ovat pykäämässä Turun laittomille oleskelijoille, jotta laillisilla turkulaisilla olisi edes vähintään yhtä hyvät palvelut ja edut kuin näille laittomille ovat puuhaamassa.

  Reply
 • 30.1.2018 at 10:59
  Permalink

  Missä viipyy isänmaallisesti solidaaristen Sebastian Tynkkysen ja Junes Lokan maankuulut mainoslehtiset kaikilla Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kielillä?

  Reply
 • 30.1.2018 at 22:48
  Permalink

  Todella sairasta pelastaa paperittomia vaeltelijoita

  Reply
 • 1.2.2018 at 18:19
  Permalink

  Just, ja täällä ei saa edes Suomalainen työtön hammaslääkärilaskuihin kelalta juuri yhtikäs mitään, ja näille matuille tarjotaan kyllä kaikki palvelut. Kahdesta viimeisestä 100 euron laskusta sain kelasta yhteensä 26 senttiä, että maksettiinpa nekin laskut sitten korttiluotolta, että varmasti ollaan kusessa ja nälässä, kun kulut ja korot sekä laskut lisääntyy. Ei pidä kenekään ihmettelemän, jos täällä pian tartutaan aseisiin, ja alkaa sisällissota eliittiä vastaan numero 2.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.