Huolestunut kansalainen: Kuka lapsiasi todellisuudessa hoitaa?

Nostamme jutun esiin keskustelun herättämiseksi. Näihin kysymyksiin törmää useasti eri sosiaalisenmedian ryhmissä ja lähes jokaisessa mietitään miksei vanhemmille ilmoiteta muutoksista päiväkodin sisällä?

Uusin vastaantullut kirjoitus menee näin:

Vein lapseni 1 ja 5 v juuri päiväkotiin. Paikkakunta Mänttä. Päiväkoti on aivan uusi ja toiminta vielä erittäin sekavaa.

Tänään sain kuulla, että maanantaina aloittaa 19-vuotias irakilainen mies harjoittelun ryhmässä. On sovittu useita samankaltaisia harjoitteluita kotouttamisen nimissä.

Muokattu. Suomen kielen kurssilla oleva Turvapaikanhakija. Henkilö ei puhu sanaakaan suomea, ja onkin osa henkilökunnan tehtävää osallistua kielikasvatukseen.

Henkilökunnalta asiaa kysytty, ja kun kysyin johtajalta, sain vastaukseksi, että yhden kanssa varmistettu. Ilmoitus oli taululla heille eilen.

Päiväkoti vielä avauskaaoksessa ja lapset muutoksen keskellä, ja toivonkin asian uudelleenkäsittelyä välittömästi.

Äidit, isit, mummut ja papat! Kuka teidän lapsia hoitaa?

Alle kolmen kuukauden harjoittelijoilta ei vaadita rikosrekisteriotetta. Olen erittäin suvaitsevainen ja kotouttamisen kannattaja, mutta aika ja etenkin paikka äärimmäisen huono.

Turvapaikanhakijoiden kielikurssit muualle kuin päiväkotiin!

Alla kysely mihin voit vastata oman mielipiteesi ja osallistukaa uutisen keskusteluun. Teemme kommenteista oman koosteen myöhemmin. Pyydämme pitämään keskustelun asiallisena ja kehittävänä. Kerro meille tarinasi, jos lapsiesi päiväkodissa olet törmännyt samaan asiaan.

3 thoughts on “Huolestunut kansalainen: Kuka lapsiasi todellisuudessa hoitaa?

 • 3.12.2017 at 15:50
  Permalink

  Suvaitsevainen parku heti kun osu omalle kohdalle, muuten varmasti syyttäisi rasismista..

  Reply
  • 6.12.2017 at 20:37
   Permalink

   kun paska osuu tuulettimeen. Osa haistaa sen vasta silloin…

   Reply
 • 9.12.2017 at 14:21
  Permalink

  Niin, suvaitsevainen äiti/isä, sinäkin: ajattele vähän nenääsi pidemmälle muulloinkin. Onko sokea, äärimmäinen suvaitsevaisuus sittenkään hyve? Kaikki eivät sitä todellakaan ansaitse. Raamatustakin löytyy valtiollinen käsite. Eivätkä sen ulkopuolella olevat ole ”lähimmäisiä” muille kuin ehkä joulupukille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.