Automaattibussit Singaporen julkiseen liikenteeseen 2022

Singaporen kaupunkivaltio aikoo asettaa täysin automaattiset, siis ilman kuljettajaa toimivat bussit osaksi sen julkista liikennettä jo vuonna 2022. Tällä hetkellä automaattilinjurit ovat vielä kokeiluasteella ja paikan päällä onkin useita paikallisia ja ulkomaisia yrityksiä kokeilemassa ja esittelemässä omia tuotteitaan kaupungin oloissa.

Alue on tähän asti onnistunut välttämään muiden Aasian suurkaupunkien kaltaiset massiiviset ruuhkat panostamalla nimenomaan julkiseen liikenteeseen sekä tekemällä oman auton omistamisesta mahdollisimman kallista.

Maan liikenneministeri Khaw Boon Wan kertoo automaattilinjureiden ensimmäisten reittien sijoittuvan ruuhka-aikojen ja alueiden ulkopuolelle, täysin uusiin kaupunginosiin jotka on suunniteltu automaattista julkista liikennettä silmällä pitäen.

-”Tämän lisäksi uusi teknologia auttaa helpottamaan sekä tilan- että henkilöstön puutteen aiheuttamia ongelmia maaliikenteessämme.”

Liikenneministeri kertoo useiden alan teknologiatuottajien ilmaisseen optimistisuutensa sille, että maan julkinen liikenne voidaan hoitaa täysin ilman ihmiskäsiä jo seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Lähde: AFP

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.