Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi ulkomaisten medioiden julistamisen ”ulkomaisiksi agenteiksi”

Venäjän kaksikamarisen parlamentin ylähuone, liittoneuvosto on hyväksynyt lakialoitteen ulkomaisten medioiden julistamisesta ”ulkomaisiksi agenteiksi”, eli lähtökohtaisesti ”ei-ystävällisiksi”. Päätöstä pidetään vastavetona Yhdysvaltain vastaavanlaiselle julistukselle, jonka se teki venäläisen valtiorahoitteisen median, Russia Todayn kohdalla.

Keskiviikkoinen äänestys hoitui pikavauhtia alahuoneen, duuman äänestettyä aloitteen puolesta ja myöskin maan presidentin Vladimir Putinin odotetaan hyväksyvän uusi laki piakkoin.

Noin viikko sitten Venäjän oikeusministeri  Alexander Konovalov varoitti maassa toimivaa yhdysvaltalaista Voice of Americaa, Radio Free Europea/Radio Libertya ja näiden Venäjällä toimivia muita julkaisuja mahdollisesta ”ulkomaisen agentin” statuksesta, joka käytännössä tarkoittaa tiukempaa valvontaa ja tiedonantovelvollisuutta niin rahoituksen, talouden kuin henkilökunnankin osalta.

Uuden lain mahdollistaman statuksen antaminen tulee olemaan täysin Venäjän oikeusministeriön käsissä.

Lähde: NY.T AP

3 thoughts on “Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi ulkomaisten medioiden julistamisen ”ulkomaisiksi agenteiksi”

 • 22.11.2017 at 22:50
  Permalink

  Hyvä että kommareiden liberaalimedia saa jossain köniinsä.

  Reply
 • 23.11.2017 at 05:38
  Permalink

  Venäjä taitaa olla viimeisiä paikkoja maailmasa jossa noita informaatio ja mieltenmuokkaus vaikuttamisen medioita ei sallita.

  Reply
 • 24.11.2017 at 23:05
  Permalink

  EU:ssa ja Suomessa julistetaan omien kansalaisten mielipiteet ja julkaisut ”vihamielisiksi julkaisuiksi” ja peräti ”venäläisiksi trolleiksi”.
  Pata kattilaa soimaa.
  Suolisto jo Turussa on kaavailemassa suuren esikuvansa Angela Merkelin aikaan saamaa lakia Saksaan, jossa annetaan 50 000 e uhkasakkoja ”vääränlaisista” mielipiteistä ja An niin kuuluisasta ”vihapuheesta”.
  Niin, että Sauli, Älä vihapuhu avioliitossasi, vaikka Jenni on kuinka pahoinvoiva.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.