Poliisi: Sisä-Suomen pikkujoulu tunnelmia – Vilkasta on

Pikkujoulutunnelmia Sisä-Suomesta
 

Perjantai-illan tapahtumia Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella:

Jyväskylä klo 18.06. Poliisipartio pysäytti Lehtorannantiellä kilvettömän henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton 28-vuotias nainen. Kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli 15.kerta vuoden sisään. Autosta oli myös ajoneuvovero erääntynyt, joten ajoneuvorikkomuksen lisäksi tutkittavaksi tuli myös ajoneuvoverorikkomus.

Tampere klo 20.53. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Aleksanterinkadulla sijaitsevan kiinteistön oven lasi oli rikottu ja tekijä juoksee pois paikalta. Vahingonteosta epäilty mies palasi hetken kuluttua takaisin ja hänet otettiin kiinni. Alustavien selvitysten mukaan mies oli lasin rikkomisen yhteydessä päässyt käsiksi oven lukitukseen. Hän oli käynyt rapussa ja hakannut alakerrassa olevan asunnon ovea. Mies tuotiin päihtymyssäilöön.

Tampere klo 21.46. Linnainmaalla sijaitsevassa marketissa asioinutta 27-vuotiasta miestä epäillään varkaudesta. Mies otettiin kiinni kassalinjojen jälkeen, jolloin hänen hallustaan löytyi lähes 400 Euron arvosta tavaraa. Osa tuotteista oli vahingoittunut myyntikelvottomiksi. Mies oli varustautunut kauppareissuunsa anastustarkoitukseen soveltuvilla työkaluilla. Mies tuotiin poliisiasemalle päihtymyssäilöön. Hänellä on tilillään 11 kpl aiempia anastusrikosepäilyjä vuoden sisään.

Jyväskylä klo 22.01. Poliisipartio pysäytti Pupuhuhdantiellä liikennetarkastusta varten henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton 21-vuotias nainen. Kiinnijääminen oli 11. kerta vuoden sisään.

Tampere klo 23.20. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Kalevassa liikkui kolmen hengen seurue, joka oli rikkonut Kalevan kirkon sivuovesta lasin. Porukka oli jatkanut matkaa potkien tietyöaitoja kumoon. Kirkon ikkuna todettiin rikotuksi, jonka lisäksi pihassa oli kaadettu hiekoituslaatikko. Rikosilmoitus kirjattiin vahingonteosta. Seurueeseen kuuluneita kahta nuorta miestä ja yhtä nuorta pitkähiuksista naista ei etsinnöistä huolimatta tavattu.

Tampere klo 23.30. Aleksis Kiven kadulla sijaitsevasta ravintolasta otettiin kiinni 26-vuotias mies. Poliisi sai yleisöilmoituksen, jonka mukaan miehellä oli ase hallussaan. Tarkastuksessa häneltä löytyi kaasutoiminen ilmapistooli ja siihen sopivia ammuksia. Ravintolassa oli tapahtuma-aikaan runsaasti asiakkaita. Rikosilmoitus kirjattiin toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Mies tuotiin päihtymyssäilöön.

Punkalaidun klo 23.23. Lauttakyläntiellä pakettiautoa kuljettanutta 40-vuotiasta miestä epäillään rattijuopumuksesta. Puhalluskokeen tulos oli 0.28 mg/l.

Hämeenkyrö klo 01.30. Kyröskoskella sijaitsevaan ruokaravintolaan saapui 22-vuotias vahvasti päihtynyt mies, joka käyttäytyi aggressiivisesti. Mies mm. heitteli käsipapereita ympäriinsä ja rikkoi ulko-oven lasin. Rikosilmoitus kirjattiin vahingonteosta.

Tampere klo 01.45. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Hämeenkadulla sijaitsevassa ravintolassa oli suihkutettu kyynelkaasua. Kaasulle eniten altistuneelle miesasiakkaalle oli annettu ensiapua. Hän oli tämän jälkeen poistunut paikalta. Kaasua suihkuttanut asiakas oli niinikään poistunut, mutta hänen henkilöllisyytensä saatiin selvitettyä. 1990-luvulla syntynyttä miestä epäillään pahoinpitelystä ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Tapahtuneen johdosta ravintolan iso sali jouduttiin tyhjentämään ja tarjoilu lopettamaan, joten rikoksesta epäillylle lienee tämänkin asian johdosta tiedossa seuraamuksia.

Tampere klo 01.45. 25-vuotias mies otti taksin Tampereen keskustasta tarkoituksenaan siirtyä toiseen ravintolaan naapurikaupungin puolelle. Matkan aikana mies kuitenkin väsähti eikä taksinkuljettaja saanut häntä valveille perillä. Näin määränpääksi vaihtui poliisiasema, jossa partio sai miehen hereille. Vahvasti päihtynyt mies alkoi käyttäytyä aggressiivisesti ja ilmoitti, ettei maksa kyytiä. Mies vastusti päihtymyssäilöön laittamistaan käsin ja jaloin vastaan haraamalla, joten lievän petoksen lisäksi hänen taksimatkansa päättymistä tutkitaan myös haitantekona virkamiehelle.

Tampere klo 01.53. Järjestyksenvalvoja poisti Teekkarinkadulla sijaitsevasta ravintolasta aggressiivista miestä. Asiakas alkoi vastustella poistamistaan ja kävi järjestyksenvalvojaan kiinni. 24-vuotiasta miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Jyväskylä klo 03.56. Poliisipartio oli matkalla Tikkakoskelta kohti Jyväskylää vt 4:llä, kun partiota vastaan tuli henkilöauto huomattavalla ylinopeudella. Nopeudeksi mitattiin 136 km/h. Alueella on 80 km/h:n rajoitus. 19-vuotias mies määrättiin ajokieltoon. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Jämsä klo 05.11. Kauhkialantiellä tavattua 1990-luvulla syntynyttä naista epäillään rattijuopumuksesta. Hän kuljetti henkilöautoa ja puhalsi ajon jälkeen tarkkuusalkometriin 0.26 mg/l:n tuloksen.

Perjantain ja lauantain välinen yö oli poliisin näkökulmasta vilkas. Tampereella hälytystehtäviä riitti aamuun asti. Tyypillisimmät tehtävät johtuivat liiallisesta päihteiden käytöstä ja siihen liittyvästä epänormaalista käyttäytymisestä niin yksityisillä kuin yleisilläkin paikoilla. Poliisipartiot selvittivät mm. lukuisia pahoinpitelyitä ja nahinointeja. Päihtyneitä henkilöitä avitetettiin ylös ja eteenpäin erilaisista asennoista niin kaduilta kuin sisätiloistakin. Osa asiakkaista päätyi päihtymyssäilöön. Erikoisin ilmoitus tuli Kuninkaankadun ja Kauppakadun risteyksestä Tampereelta klo 02.04, kun päihtyneen miehen ilmoitettiin nukkuvan seisaaltaan liikennemerkkiä vasten. Poliisipartio ei kuitenkaan tavannut miestä enää, kun paikalle ehdittiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.