Petteri Orpo viisasteli tuumaustunnilla PS:lle, unohti, että oli itse ajamassa MPveroa

Perussuomalaisten ehdotus varakkaiden yhdistysten verollepanosta ei hetkauttanut tuumaustunnilla Petteri Orpoa (kok), joka käänsi Leena Meren (ps) esittämän kysymyksen pilkaksi.

Perussuomalaisten varjobudjetin yksi osa-alue on varakkaiden yhdistysten verollepano. Käytännössä tarkoittaa sitä, kun esimerkiksi VVO teki vuonna 2016 tulosta 289,7 miljoonaa euroa ennen veroja.

VVO jakaa voitoista osinkoa 6,20 euroa A-osakkeelta, mikä tarkoittaa omistajille rahaa. Omistajina on useat AY-liikkeet. Listasimme niistä seitsemän suurimmat, suluissa omistusosuus VVO:sta:

 1. Metalliliitto      (9,7 %)  verovapaat osingot 4,9 Milj.euroa
 2. JHL                  (8,73 %) verovapaat osingot 4,4 Milj.euroa
 3. Rakennusliitto (8,31 %) verovapaat osingot 4,2 Milj.euroa
 4. PAM                (7,49 %) verovapaat osingot 3,8 Milj.euroa
 5. OAJ                 (7,46 %) verovapaat osingot 3,8 Milj.euroa
 6. TEAM              (5,99 %) verovapaat osingot 3    Milj.euroa
 7. Tehy ry            (1,39 %) verovapaat osingot 0,7 Milj.euroa

Näihin verovapaisiin osinkoihin Perussuomalaiset halusivat muutosta. Perusteluna pitkälti se, ettei verovapaiden osinkojen verollepano rankaisisi käytännössä ketään.

Petteri Orvon vastaus Leena Meren kysymykseen oli hämmentävä ja pilkkaava.

”Meillä on hallitusohjelman mukaisesti valtava määrä verohankkeita, verouudistuksia, lainsäädäntöhankkeita. Muun muassa täällä on Valmis-laki, joka on valtava veropaketti. Sen lisäksi me olemme joutuneet käyttämään aikaa muun muassa perussuomalaisten keksimään veneveroon, joka sitten upposikin Airistoon.”

Petteri Orpo ei ollut siis halukas ottamaan kantaa uudistukseen vaan päätti vielä virheellisin tiedoin haukkua Perussuomalaisten vanhoja veroehdotuksia, mitkä olivat pitkälti Timo Soinin (sin), kokoomuksen ja keskustan ajamia asioita. Poiminta Perussuomalaisten lausunnosta asiaan liittyen.

”Perussuomalaiset tekivät tällä viikolla lopun median ja poliittisten vastustajien sumutuksesta, kun hallitus päätti Timo Soinin esityksestä, että moottoripyörä- ja veneveroa ei oteta käyttöön.
Kyllästyimme siihen, että media ja hallituskumppanit syyttivät meitä moottoripyöräverosta. Perussuomalaiset eivät kannattaneet sitä missään vaiheessa. Me halusimme alun perin isot ökyveneet ja vesiskootterit verolle, jotta suurituloiset saadaan paremmin mukaan taloustalkoisiin. Keskustan ja kokoomuksen vaatimuksesta moottoripyörät otettiin mukaan pakettiin.”

Petteri Orpo oli siis itse myös ajamassa vene & moottoripyöräveroa ja nyt kääntää asian Perussuomalaisten syyksi, jotka eivät kyseistä veroa olisi edes halunnut sellaisenaan.

7 thoughts on “Petteri Orpo viisasteli tuumaustunnilla PS:lle, unohti, että oli itse ajamassa MPveroa

 • 18.11.2017 at 11:57
  Permalink

  Miksei kerralla muuteta verotusta siten kuin se oli aikoinaan: osingosta maksetaan veroa 42%! Sen jälkeen osinkojen ulosottaminen rauhottuu kummasti ja yritysten pääoma kasvaa. Myös niiden pankkivelka pienenee ja yritykset omistavatkin jotain plkän nimen lisäksi.

  Toisaalta, jos yritysten tyhjäksi pumppaaminen jatkuu niin ainakin verottaja saa nykyistä paljon enemmän rahaa.

  Reply
 • 18.11.2017 at 12:53
  Permalink

  Ei voi järjellä ymmärtää sitä että kuka tuotakin ukkoa on äänestänyt.Yhtä röyhkeä ja ylimielinen niinkuin matutkin.

  Reply
 • 18.11.2017 at 16:29
  Permalink

  On niin tyhmä mulkvisti ettei itsekään tajua. Kusta päässä niin paljon ettei edes hölske kuulu.

  Reply
 • 18.11.2017 at 16:33
  Permalink

  Orpo on psykopaatti ilmeistä päätellen, ei jaksa keskittyä mihinkään kun odottaa uutta saapumiserää ja vokkien tuottoa tilille.

  Reply
 • 19.11.2017 at 07:03
  Permalink

  Laskee VOK tuottoja mietteliäänä ja miten noita kultamunia saisi vielä lisää. Pitäiskö soittaa Löfvenille että laitappa uusi erä taas, vanhat on rahastettu ja piru kun palauttivat osan. Virnuilee välillä kuin joku vähämielinen .

  Reply
 • 20.11.2017 at 07:06
  Permalink

  Taisi mennä tuumaustunti ja kyselytunti sekaisin.

  Reply
 • 20.11.2017 at 08:48
  Permalink

  Tämä taktiikka kuului suunnitelmiin jo Perussuomalaisten hallitukseen oton varalle. Ohjelmassa myönnytään PS;n tärkeinä pitämiin kynnyskysymyksiin ja tavoitteisiin, mutta käytännössä niitä ei aiottukaan toteuttaa!
  Orpo ja Kepu ovat mestareita, ja heidän on helppo, kääntää omat älyvapaat ehdotuksensa PS syyksi, koska heillä on valevaltamediamafia takanaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.