Sadalle polkupyörän kuljettajalle sakot

Lounais-Suomen poliisin partiot ovat antaneet rikesakon sadalle polkupyörän kuljettajalle loka-marraskuun aikana.

Suurin osa sakotuksista on tapahtunut Turussa ja Porissa. Poliisi on myös huomauttanut monia alle 15 -vuotiaita kuljettajia asiasta. Poliisin havaintojen mukaan huolestuttavaa on edelleen se, että osalla koulumatkoja pyöräilevistä ala-asteikäisistä lapsista ei ole valoa pyörässään.

Viime viikot poliisi on valvonut ohjaavalla neuvonnalla ja huomauttamalla polkupyöräilijöitä ja valvonnassa on kiinnitetty erityisesti huomiota polkupyörien kuntoon ja näkyvyyteen.

Lain mukaan polkupyörässä on oltava valkoinen tai vaalean keltainen etuvalo hämärässä tai pimeällä ajettaessa sekä etu-, taka- ja sivuheijastimet. Kiinteän etuvalon sijasta voi käyttää myös ominaisuuksiltaan vastaavaa pyöräilijään kiinnitettyä valaisinta, kuten otsalamppua. Punaista valoa saa käyttää ainoastaan takavalaisimena, vilkkuvat valot eivät ole hyväksyttyjä.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Sadalle polkupyörän kuljettajalle sakot

 • 17.11.2017 at 11:10
  Permalink

  No nyt on prioriteetit kohtiillaan, saadaan Suomi turvalliseksi. Onko tämä ollut yksi kärkihanke Suomen sisäisen turvallisuuden konkalaavilla, joka juuri pohti näitä turavallisuus asioita. Ettei myös valtion kassa tarvitse hieman täytettä ja aivoriihi höyryää kuuman mihin seuraavaksi isketään että saadaan sakottaa. Matujen huoltaminen kun nielee rahaa tuhottomasti.

  Reply
  • 17.11.2017 at 11:36
   Permalink

   Mietin just samaa..osaan kansasta tää uppoo ja elävät valhellisessa turvallisuuden kuplassa tajuamatta, että rahat menee matuiluun ja matuille kaikki järkätään tosta vaan ja lisäksi niitä otetaan tänne ihan v.tusti. Sairas maa tää Suomi ja vielä sairaammaks tää menee ennen kuin saadaan peli poikki.

   Reply
 • 17.11.2017 at 12:19
  Permalink

  Jaa ei vilkkuvat takavalot ole sallittuja? Miksieivät? Ne on sallittuja EU-alueella jolloin ne ovat sallittuja myös Suomessa. Euroopassa vilkkuva takavalo mielletään polkupyöräilijäksi. Eli kun näet kaukana vilkkuvan punaisen valon, tiedät että sielä on polkupyöräilijä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.