Järkyttävä totuus FB-sensuurista: Modet valittiin poliittisin perustein tavoitteena vaikuttaa vaalien lopputulokseen

Videopalvelu YouTubessa on julkaistu saksalaisen Melanie C. -nimellä esiintyvän nuoren naisen haastattelu. Nainen kertoo työskennelleensä jonkin aikaa yrityksessä, joka tekee Facebookille kirjoitusten ja julkaisujen moderointia.

Haastattelu on mykistävää kuultavaa. Melanie kertoo, miten likaisia keinoja vasemmistolla ja Facebookilla oli käytössään pyrkiessään vaikuttamaan Saksan tulevien liittopäivävaalien lopputulokseen.

Melanien kertoman mukaan haastatteluissa pääsi jatkoon, kun vastusti Trumpia ja AfD-puoluetta, ja kannatti Merkeliä ja maahanmuuttoa. Haastattelussa kysyttiin suoraan sekä hakijan että hänen läheistensä poliittista kantaa ja mahdollisia puoluejäsenyyksiä. Trumpin ja AfD:n kannattajat sekä maahanmuuttoa ja Merkelin politiikkaa kyseenalaistaneet henkilöt eivät päässeet jatkoon haastattelussa.

Varsinaisessa työhön perehdytyksessä tapahtui asioita, joita joku voisi pitää jo varsinaisena aivopesuna. Uudet työntekijät manipuloitiin poistamaan Facebookista julkaisut, jotka voisivat vaikuttaa ihmisiin sillä tavoin, että he äänestävät oikeistolaisen AfD-puolueen ”natseja”. Heille myönnettiin suoraan, että tavoitteena on vaikuttaa Saksan tulevien liittopäivävaalien lopputulokseen. Sensuurin avulla estetään AfD-puolueen pääsy valtaan Saksassa.

Listat ”vale- ja vihauutissivustoista”

Työntekijöille näytettiin esimerkkejä ”vale- ja vihauutisista”, jotka olivat maahanmuuttoa ja maahanmuuttajien tekemiä rikoksia kritisoivia ja niistä kertovia uutisia ja kommentteja. Olettaa sopii, että monet näistä uutisista olivat aivan tosia, kuten Ruotsissa tapahtunut joukkoraiskaus, mutta työntekijöille nämä uutiset esitettiin valheina ja väkivaltaa lietsovina julkaisuina, jotka piti poistaa. Työntekijöitä jopa peloteltiin kolmannen valtakunnan uudella nousulla, ellei tällaisia juttuja poisteta Facebookista.

Käytännössä loukkausten ja uhkausten sijaan moderaattorien tuli poistaa Facebookista ajettavan poliittisen agendan kannalta epämiellyttävät mielipiteet ja niiden esittäjät, ja täten rajoittaa sananvapautta. Melanie kertoo, että sisältöä poistettiin ja käyttökieltoja jaettiin kiihtyvään tahtiin.

Käytössä oli myös valeuutissivustolistat, joihin johtavat linkit poistettiin automaattisesti. Jos epäillyn valeuutisen julkaisualustaa ei löytynyt listalta, piti asiaa kysyä mentoreilta, jotka jatkuvasti tarkkailivat moderaattoreiden työskentelyä olan yli. Valeuutislistalla oli yli 300 sivustoa ympäri maailmaa, uutissivustoja ja yksityisiä blogeja, jotka arvostelivat hallitusta, EU:ta tai pakolaispolitiikkaa tai kertoivat maahanmuuttajien rikollisuudesta. Mentorit päättivät listalle päätyvät sivut.

Moderaattoreiden käsiteltäväksi tulivat päivitykset, jotka Facebookin algoritmi oli määritellyt valeuutiseksi tai vihapuheeksi. Työntekijät saivat sapiskaa, jos eivät poistaneet algoritmin heille ehdottamia julkaisuja. Melanie kertoo, että hänen omissa tutkimuksissaan 3/4 valheina poistetuista uutisista osoittautuivatkin tosiksi.

”Facebook voi tehdä mitä haluaa”

Saksan liittopäivävaalien lähestyessä vale- ja vihapuhesivustojen lista paisui ja sensurointi kiihtyi entisestään. Tavoitteena oli minimoida oikeiston pyrkimykset vaikuttaa kannastaan epävarmoihin äänestäjiin. Työntekijöitä kiellettiin kertomasta kellekään työnsä sisällöstä.

Melanien mukaan kirjoituskieltojen lisäksi käytössä oli myös ns. varjobanni, jossa käyttäjän päivitys näkyy normaalisti käyttäjän omalla sivulla, mutta se ei näy hänen kavereiden ja seuraajien etusivun tapahtumavirrassa. Näin saatiin agendan kannalta epämieluisat päivitykset katoamaan ja muuttumaan näkymättömiksi huomaamattomasti.

Kaikki nämä pöyristyttävät asiat kuultuaan haastattelija toteaakin, että kyseessä on mahtanut olla uusi internet-Stasi. Melaniekin kertoo lopulta sisäistäneensä sen, ja asiasta työpaikalla keskusteltaessa hänelle kerrottiin, että Facebook on yritys, joka voi tehdä mitä haluaa.

Melanien työtoverit olivat suurimmalta osin poliittisesti aktiivisia nuoria miehiä, jotka suhtautuivat asioihin hyvin tunteellisesti ja voimakkaasti. Melanie kertoo, että häntä oli lopulta alkanut pelottaa toimistossa vallinnut väkivaltaisen vihan ilmapiiri.

Samanlaista toimintaa Suomessakin

Samanlaista toimintaa voidaan olettaa tapahtuneen Suomessakin, mutta pienemmässä mittakaavassa. Mieleen tulee myös toimittaja Johanna Vehkoon Ylen sivuilla julkaisema lista ”viha ja valeuutissivustoista”, johon Vehkoo oli koonnut kaikki Suomen vaihtoehtomediat. Johanna leimasi ne kaikki täysin perusteettomasti ja vailla mitään faktatietoa suoralta kädeltä valeuutisia levittäviksi sivustoiksi. ”Älä usko näihin sivustoihin”, Vehkoo julisti.

Vaikka moni mediakriittinen järkevä taho osaakin jättää Vehkoon listan omaan arvoonsa, löytyy vieläkin useita tahoja, jotka automaattisesti julistavat kaiken esimerkiksi Nykysuomen julkaiseman sisällön valheeksi, vedoten tuohon ”Julkisen sanan neuvoston jäsenen julkaisemaan uutiseen”. Kyseessähän ei ole uutinen, vaan yksittäisen toimittajan mielipide, joka esitetään verovaroin rahoitetun median sivulla faktana. Useista pyynnöistä huolimatta kukaan ei toistaiseksi ole kyennyt osoittamaan yhtäkään Nykysuomen sivuilla ollutta juttua valeuutiseksi.

Katso Melanien haastatteluvideo mainoksen alapuolelta. Jos suomenkielinen tekstitys ei näy, laita tekstitys päälle videon oikeassa alareunassa olevasta Tekstitykset-kohdasta.

Lähde: YouTube. Nykysuomi ei ole pystynyt varmistamaan Melanien haastattelun todenperäisyyttä.

 

 

18 thoughts on “Järkyttävä totuus FB-sensuurista: Modet valittiin poliittisin perustein tavoitteena vaikuttaa vaalien lopputulokseen

 • 9.11.2017 at 14:31
  Permalink

  Oli tuo totta tai ei, jokaisen pitäisi ymmärtää, että juutalaiset hallitsevat mediaa ja ns. yleistä mielipidettä. Siis aivopesevät ihmisiä.

  Reply
  • 11.11.2017 at 10:52
   Permalink

   Se on totta. Teen itse samansuuntaista työtä mm Youtubessa. Google on ulkoistanut tämän työn tietyille palveluyrityksille.

   Reply
  • 12.11.2017 at 06:32
   Permalink

   Kasaarijuutalaiset tarkemmin älyä ja rahaa on mutta siihen jää. Valon voimat kaatavat nämä pimeyden voimia palvovat psykopaatit.

   Reply
 • 9.11.2017 at 14:32
  Permalink

  Kiva pojat, kiva. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun nokitte muiden pöydissä. Vähintä mitä voisitte tehdä on kysyä lupaa. Tekijä on varmasti tiedossa, kun näinkin monta kertaa olette uutisiamme monistaneet! Terveisin Hämis

  Reply
  • 9.11.2017 at 15:14
   Permalink

   Eihän siinä Kansalaisen muutaman hassun rivin raapaisussa samasta aiheesta ole mitään samaa kuin tässä pitkässä analyysissä.

   Reply
 • 9.11.2017 at 15:46
  Permalink

  Ainoa lohtu kaikessa on, että kun islamisaatio ottaa lopullisen vallan, niin nämä myötäilijät ovat ensimmäisinä lopullisina uhreina.

  Reply
 • 9.11.2017 at 15:46
  Permalink

  Parit syyt facen banneihin. Sanat Viidakko, Simpanssi, Patriootti, R******s, Valkoinen pipo. Näillä sanoilla on tullut banni ja syy että on kielletty facen säännöissä. Niitä sääntöjä en ole vielä löytänyt mutta hyvin face alkaa rajoittaa
  sananvapautta Suomessa.

  Reply
  • 9.11.2017 at 15:50
   Permalink

   Pitää keksiä niin paljon eufemismeja että lopulta kaikista sanoista paukahtaa bannit. Siinäpä on sitten myös sensuurin kannattaja ihmeissään kun mikään ei mene läpi.

   VK:hon kaikki vaan 🙂

   Reply
  • 9.11.2017 at 19:14
   Permalink

   Minä sain viikon bannin faceen kun kirjoitin kommenttina johonkin julkaisuun ”Hienoa että vielä löytyy patriootteja”.

   Reply
 • 9.11.2017 at 20:12
  Permalink

  Vieläkö joku oikeasti käyttää shitbookkia?

  Reply
 • 9.11.2017 at 21:33
  Permalink

  Vieläkö jaksetaan pitää olennaisena huomiona väitettä siitä että Putin ja Venäjä vaikuttaa aina milloin mihinkin vaalitulokseen… En näe missään Venäjän informaatiota. Enempi olisin huolissani siitä informaatiosta jolle kansa altistuu päivittäin, eli ihan kotimainen median toteuttama informaatiosota omiin kansalaisiin kohdistettuna.

  Reply
 • 10.11.2017 at 12:37
  Permalink

  Suositan edelleen Nykysuomelle ja muille Vehkoon laatimalle laittomalle vihalistalle joutuneille medioille oikeustoimien nostamista Vehkoota ja listan julkaissutta YLEä vastaan.

  Yhdessä olisitte vahvempia… ryhmäkanne tai yhteinen asianajaja. Vehkoo on syyllistynyt liiketoiminnan haittaamiseen, vainoon poliittisen tai eettisen näkemyksen perusteella sekä mahdollisesti herjaukseen sekä törkeään ja jatkettuun kunnianloukkaukseen.

  Reply
 • 10.11.2017 at 17:10
  Permalink

  Ei ole edes väliä vaikkei Nykysuomi pysty todentamaan videon taustoja. Täysin todennettuja laajan mittakaavan orwellisista tapauksia facessa, twitterissä, tubessa (google) on jo roppakaupalla.
  Täytyy olla täysin kuplassa, eli kyseisen korporaatiokolmikon + j-omisteisen kansainvälisen sananvälityksen zombilandiassa jos asiasta ei tiedä.
  Olen henkilökohtaisellakin tasolla tarkkaillut ja asiallisesti testaillut näitä asioita eri alustoilla useita vuosia joten on aivan selvää pässinlihaa missä mennään.
  Mm. taannoinen fb & usalaisten kyberarmeijan kansainvälinen testiprojekti koitti myös allekirjoittanutta. Tämä tietenkin sen johdosta että algoritmit olivat valikoineet tietyn kaavan mukaan – ne ketä lähestyttiin tietävät. Reality is stranger than fiction, sanonta pitää paikkaansa.

  Reply
 • 11.11.2017 at 22:54
  Permalink

  Kaikkihan me tämä ollaan tiedetty, mutta kuten vähän joka paikassa, suvakkipaskojen ja kansanpettureitten salaisuudet alkavat tulla julkisuuteen ja meidän tehtävänämme on levittää tietoa kaikilla alustoilla kaikille suomalaisille.

  Reply
 • 12.11.2017 at 06:39
  Permalink

  Unohtakaa fb saa varoa mitä kirjoittaa ja tuomio jopa pahimmassa tapauksessa. VK:ssa ei sensuuria ole.

  Reply
 • 13.11.2017 at 07:58
  Permalink

  Selvää on, että sensuuri ei ole ratkaisu mihinkään ongelmaan. EU eliitti sitä näyttää kuitenkin harrastavan yhä laajemmin. Malli on otettu totalitaristisista diktatuuri valtioista!
  Hyväksi havaittu järjestelmä ei tarvitse salailua eikä pakkovaltaa mielipiderangaistuksineen!
  Johtopäätös siis on, että EU itsekään ei usko järjestelmää hyväksi vaan orjuuttajaksi!

  Reply
 • Pingback: 2017 | Sionismi ja monikulttuurisuus eu-suomessa

 • 24.1.2019 at 20:12
  Permalink

  Toimittelija Perta kirjoitta otsikkoon totuus ja loppuun että ei ole pöystynyt varmistamaan todenperäisyyttä? Yllättävää, tuollaisen videon pystyy jokainen tekee puolessa tunnissa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.