ECI: Palestiinalaishallinnon uusi opetussuunnitelma edistää radikalisoitumista

European Coalition for Israel on järjestänyt Helsingissä sarjan hallitustason konsultaatioita esitelläkseen palestiinalaishallinnon uuden opetussuunnitelman kriittistä arviointia. Opetussuunnitelma otettiin käyttöön palestiinalaiskouluissa elokuussa tänä vuonna. Sen osittaisena rahoittajana on Suomen ulkoministeriö ja pedagogisena tarkastajana on toiminut suomalaisia asiantuntijoita. Mutta Israelissa toimivan IMPACT-se -tutkimuskeskuksen mukaan uudet palestiinalaiset koulukirjat eivät rakenna rauhaa ja rinnakkaiseloa israelilaisten kanssa, vaan päin vastoin: ne saavat aikaan lisää radikalisoitumista ja vihaa.

Tutkimusryhmää edustaneilla Marcus Sheffillä ja Arik Agassilla oli mahdollisuus esitellä tutkimustuloksensa Suomen pääkaupungissa.

Raportin johtopäätös on, että radikalisoituminen tulee laajalti esiin kautta koko opetussuunnitelman, jopa enemmän kuin ennen. Uudet oppikirjat kasvattavat nuoria palestiinalaisia uhraamaan itsensä marttyyriudelle ja edistämään vihaa. Oppikirjat ovat sitoutuneet jihadistiseen sotaan ja niiden maailmankuva on radikaalin islamistinen ja osittain salafistinen.

”Tulokset ovat järkyttäviä ja levottomuutta herättäviä”, sanoi valtiosihteeri Samuli Virtanentapaamisessa tutkijoiden kanssa. Hän lupasi tutkia asiaa ja katsoa kuinka voitaisiin tehdä korjauksia, jotta uusi opetussuunnitelma vastaisi Unescon standardeja.

”Tämä opetussuunnitelma ei ole ainoastaan katastrofi palestiinalaisnuorille ja rauhanprosessin tulevaisuudelle, vaan se on sitä myös Suomen koulujärjestelmän maineelle. Onhan palestiinalaishallinnon opetusjärjestelmän uudistus tapahtunut selkeästi suomalaisten asiantuntijoiden ja viranomaisten valvonnassa”, kommentoi ECI:n perustaja ja johtaja Tomas Sandell kokouksessa.

IMPACT-se on tutkinut, kuinka oppikirjat eri maissa täyttävät Unescon standardit. Järjestö on nyt tullut siihen tulokseen, että uudesta palestiinalaishallinnon opetussuunnitelmasta puuttuvat oleelliset arvot ja periaatteet kuten rauha, suvaitsevaisuus ja keskinäinen kunnioitus. Sen sijaan se edistää marttyyriutta, itsensä uhraamista ja sotaa.

Marcus Sheff tähdensi kokouksessa, että palestiinalaisten uusi opetussuunnitelma ei edes tue mahdollista kahden valtion ratkaisua, joka oli Oslon sopimusten mukaan edellytys palestiinalaisvaltion ja palestiinalaisen opetusministeriön luomiselle.

Konsultaatiossa esitettiin myös konkreettisia esimerkkejä radikalisaation ja marttyyriuden esiintymisestä opetussuunnitelmassa. Ala-asteen matematiikan kirjassa opetetaan yhteenlaskua seuraavalla esimerkillä: ”Jos ensimmäisen intifadan marttyyreja on X määrä ja toisen intifadan marttyyreja on Y määrä, mikä on ensimmäisen ja toisen intifadan marttyyrien kokonaismäärä?” Fysiikan peruskurssilla Newtonin painovoimalaki selitetään ritsan ampumisella. Kuvituksena on nuori palestiinalainen ampumassa israelilaista sotilasta ritsalla.

Koulukirjat ovat avain tulevaisuuteen, sillä ne edustavat virallisen hallituksen arvoja. Nykyään monet arabimaat yrittävät soveltaa opetussuunnitelmiaan sopivammiksi pluralistiseen yhteiskuntaan, kun taas toiset hallitukset tukevat radikalisoitumista. ”Valitettavasti palestiinalaishallinto on liikkumassa väärään suuntaan”, Marcus Sheff sanoi lopuksi.

Suomalainen kansanedustaja Peter Östman vaati nopeaa muutosta ja sanoi, että ”tämän prosessin yhtenä rahoittajana ja pedagogisena valvojana Suomen hallituksen täytyy toimia edistyksen ja maltillisuuden puolella Lähi-idässä eikä sallia radikalisoitumisen lisääntymistä”.

European Coalition for Israel on tuonut esille palestiinalaisten koulukirjojen ongelmaa useita vuosia, niin kansallisella kuin Euroopan unioninkin tasolla. ECI tarkkailee tilannetta edelleen sekä Helsingissä että Brysselissä, koska Suomen ja Belgian hallitukset ovat yhdessä puheenjohtajina EU:n koordinaatioryhmässä asian suhteen. Ryhmä on vastuussa palestiinalaishallinnon rahoittamisesta ja valvomisesta koulutusta koskevissa kysymyksissä.

Lähde: ECI lehdistötiedote

5 thoughts on “ECI: Palestiinalaishallinnon uusi opetussuunnitelma edistää radikalisoitumista

 • 9.11.2017 at 12:29
  Permalink

  Kauhulla saa seurata tätä nyky touhua olen koko ajan entistä varmempi että kyllä ne saa sen suursodan vielä aikaiseksi ja tuo islamin tuominen euroopan mantereelle näin suuressa mittakaavassa mitä nämä euroopan johtavat antavat päätöksillään tapahtua on ihmiskunnan suurin virhe mitä koskaan on tehty.

  Reply
 • 9.11.2017 at 12:36
  Permalink

  Israel, tuo maailman saastaisin terroristivaltio ja ryöstäjä, valittaa palestiinalaisten kirjoista kun samaan aikaa fosforipommittaa palestiinalaisia kouluja. Israhell = 0/5

  Tyypillistä jutkujen nokkailua : ”Tämä opetussuunnitelma ei ole ainoastaan katastrofi palestiinalaisnuorille ja rauhanprosessin tulevaisuudelle, vaan se on sitä myös Suomen koulujärjestelmän maineelle. Onhan palestiinalaishallinnon opetusjärjestelmän uudistus tapahtunut selkeästi suomalaisten asiantuntijoiden ja viranomaisten valvonnassa”, kommentoi ECI:n perustaja ja johtaja Tomas Sandell kokouksessa.” -> Oy vey goyim tämä on sinun vika, hoida homma tai Simon Wiesenthalin keskus vaatii Suomen valtiolta 10milj shekeliä shoahista.

  Reply
 • 9.11.2017 at 16:43
  Permalink

  Niin. Voisivathan juutalaiset katsoa että mitä sairasta, rasistista ja vihaa lietsovaa roskaa puolestaan heidän talmudinsa opettaa!

  Reply
 • 9.11.2017 at 18:55
  Permalink

  Onko vihervasemmiston ”parempi” opetussuunnitelma otettu käyttöön palestiinalaishallinnossa?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.