Syyria liittyy Pariisin ilmastosopimukseen – Vain Yhdysvallat ulkona

Syyria on ilmoittanut YK:n ilmastotapaamisen yhteydessä liittyvänsä Pariisin ilmastosopimukseen, jättäen Yhdysvallat ainoaksi valtioksi sen ulkopuolella.

Yhdysvallat allekirjoitti sopimuksen vuonna 2015, mutta presidentti Donald Trump ilmoitti maan vetäytyvän siitä. Hänen mukaansa sopimus ei palvele Yhdysvaltain etuja.

YK:n ilmastoasioista vastaava puhemies Nick Nuttall vahvisti Syyrian aikeet uutistoimisto AFP:lle. Syyrian allekirjoittaessa, siitä tulee 197. maa, allekirjoittaja sopimukselle, joka sitouttaa siihen liittyneet maat tekemään kaikkensa pakottaakseen ilmaston lämpenemisen ”reilusti alle 2 celsius-asteeseen”.

Yhdysvallat on kertonut irtaantumisestaan jo aiemmin tänä vuonna ellei maan presidentti löydä siitä yhdysvaltalaisia yrityksiä, työläisiä ja veronmaksajia hyödyttäviä seikkoja.

Lähde: AFP

 

 

3 thoughts on “Syyria liittyy Pariisin ilmastosopimukseen – Vain Yhdysvallat ulkona

 • 7.11.2017 at 19:28
  Permalink

  USA on ainoa järkevä valtio tässä asiassa. Jos jonkin näköinen koalitio pitäisi Maapallon suojaamiseksi tehdä olisi se muovin kieltäminen kaikkialla. Nämä ns. hiilidioksidi räpätykset on jo todettu huijjaukseksi, että ei oikein jaksa enää.
  Maiilmaa saisi helposti puhtaammaksi ja mukavammaksi paikaksi, jos esim. autot tehtäisiin edelleen hampusta ja polttoaine kyseisen kasvin öljystä (hamppuöljyä käytettiin tosin myöhemmin polttoaineena Ford autoissa, mutta osat tehtiin hampusta), niin kuin ne oli alkujaan suunniteltu. Tämä turha muovibuumi olisi saatava lopetettua ja ilmaan pitäisi saada hiilidioksidia vähintää 200% nousu niin alkaisi elämä jälleen kukoistamaan. Niin se vaan on…

  Reply
 • 8.11.2017 at 00:41
  Permalink

  Eivät auta mitkään pakoteet,ei aurinkokuntaa voi pakotaa mihinkään.VITTU MITÄ PASKAA MAAILMASSA JAUHETAAN,EI AUTA MITKÄÄN SOPIMUKSET MAAPALLOSTA RIIPPUMATTOMISTA ASIOISTA,ÄÄLIÖT VOISI YRITÄÄ SOPIA AURINGON KAA KYS ONGELMASTA. IRTISANOTAA TYÖPAIKAT KYSEISELTÄ PASKANJAUHAJIEN JENGILTÄ JOITA LIENEE NYK PARIN MILJOONAN LUOKAA. AL GORE MITÄ VITTU TEIT JAUHAMALLA PASKAA 10-15 VUOTTA SITTEN.SAATANAN RUNKKARI MUKA JOKU TÄRKEILEVÄ PERVO ILMASTO AS TUNTIA,MULTIIN TUO PERKELE KUULUU TUHANSIEN MUITTEN JOUTAVIEN MAAILMAN MUKA PELASTAVIEN KAA.

  Reply
 • 8.11.2017 at 05:47
  Permalink

  Vaikka monesta asiasta olen eri mieltä valtaapitävien kanssa, tässä asiassa uskon että jos saastuttamista ei saada kuriin olemme tuhon omia. Ei tarvitse kuin vilkaista lämpömittaria marraskuussa, jotain on pielessä. Johtuuko se sitten auringosta osin, sitä ei varmasti tiedä kukaan. Joka tapauksessa hiilidioksiidin määrä ilmakehässä on lisääntynyt rajusti viimeisen 20 vuoden aikana. Samaan aikaan väestön räjähdys on ollut melko massiisvista. Eli kun vedetään yhteen, alueilla jossa on valtavasti ihmisiä ja ne muuttuvat paikoiksi joissa ei voi elää, mitähän siitä seuraa. Viimeksi kun hiilidioksiidiä oli näin paljon ilmakehässä, merenpinnat olivat 10-20 metriä korkemmalla. Eli suurin ongelma on väestön räjähdysmäinen liikakasvu ja noiden alueiden muuttuminen asuinkelvottomiksi. Millään kehitysprojekteilla ongelmaa ei saada kuriin vaan syntyvyyden pitäisi vähentyä rajusti noilla köyhimmillä alueilla. Keinot kyllä olisivat hillitä tätä kehitystä jos keskittyttäisiin oikeisiin ongelmiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.