Yhdeksän Katalonialaista ministeriä vankilaan, lopuista pidätysmääräys – Presidentti ja osa ministereistä paenneet Belgiaan

Espanjan hallitus on vangituttanut yhdeksän erottamaansa Katalonialaista ministeriä. Kahdeksan vangittiin ilman takuita ja yhdelle määrättiin 50 000 euron takuusumma. Tänään, torstaina annettu pidätysmääräys koskee jo vangittujen yhdeksän lisäksi Katalonian erotettua presidenttiä, Carles Puigdemontia ja tämän kanssa Belgiaan paenneita ministereitä, kaikkiaan neljäätoista henkilöä.

Pidätysmääräys annettiin sen jälkeen, kun osa ministereistä ei ilmaantunut oikeuden kuulusteltaviksi Madridiin. Belgiaan paenneet katalonialais-poliitikot kertovat hakevansa ”vapautta ja turvallisuutta Belgiassa”, epäillen ettei heidän aiempi isänmaansa niitä voisi heille tarjota.

Yhdeksän vangittua poliitikkoa pidätettiin välittömästi kuulustelujen jälkeen joten Belgiaan paenneiden pelko vapautensa menettämisestä osuu oikeaan. Espanjan lakien mukaan syyttäjä voi hakea henkilöitä vangittaviksi tutkimusten ajaksi, jopa kuukausiksi.

Espanjan valtion erottama entinen Katalonian varapresidentti Oriol Junqueras oli vangittujen joukossa. Välittömästi tuomarin päätöksen julistamisen jälkeen Junqueras twiittasi paljon puhuvan viestin Katalonialaisille:

-”Tee joka päivä kaikkesi sen eteen, että hyvä voittaa pahan joulukuun 21. päivän äänestyksessä.”

Espanja ilmoitti Kataloniassa järjestettävän uudet aluevaalit 21.12.2017. Tietoa siitä, miten valtio aikoo järjestää vaalit itsenäiseksi julistautuneessa, entisessä maakunnassaan, ei ole saatu.

Lähde: AP

4 thoughts on “Yhdeksän Katalonialaista ministeriä vankilaan, lopuista pidätysmääräys – Presidentti ja osa ministereistä paenneet Belgiaan

 • 2.11.2017 at 22:49
  Permalink

  Tämäkin farssi/nukketeatteri olisi voitu välttää jos Katalonia politikot olisivat ajoissa julistaneet itsenäisyyttä. Aikaraja meni jo ja nyt ne ovat vain isänmaanpettureita. Miksei asioita voi hoitaa ajoissa? Tuleva sisälissota ei palvele ketään muuta kuin globalisteja ja pankkiireita. Ehkä Buidgemontkin on heidän leivissään. Ei hän muuten olisi moista teatteria järjestänyt ja pettänyt Katalonian kansaa.

  Reply
  • 3.11.2017 at 07:54
   Permalink

   300 vuotta vääntänyt itsenäisyydestä. Ei se todellisuudessa ole kiinni päivistä tai viikoista.

   Reply
   • 3.11.2017 at 08:22
    Permalink

    Oli se sikäli että heillä oli laillinen mahdollisuus julistautua itsenäisiksi autonomian suomin vapauksin. Aivan kuten Krim päätti liittyä Venäjään. Mutta sen jälkeen kun Espanja muutti lakeja, joka kosketti myös Kataloniaa, tämä oikeus menetetiin lain mukaan. Ja vasta lakimuutoksen jälkeen nämä menivät julistautumaan itsenäisiksi. Jolloin rikkoivat Espanjan lakeja. Ja siitähän seuraa rangaistus.

    Siksi tämä tappelu ja tuleva sisällissota tuntuu niin kovin turhasta. Sillä jos Katalonia olisi julistautunut viikkoa aikaisemmin itsenäiseksi, olisi se silloin ollut voimassa olevan lain mukaan mahdollista. Enää ei kannata rettelöidä.

    Reply
 • 3.11.2017 at 09:16
  Permalink

  Kataloniaa koskee se sama fysiikan laki kuin muitakin itsenäistymään pyrkiviä kansoja/alueita.
  Vanhan Vallan syrjäyttämiseen tarvitaan voimaa..jos yritetään parlamenttaarisilla keinoilla vaaditaan ylivoimaa.
  Muuten pitää olla jotain millä vastata Vanhan Vallan väkivaltakoneiston iskuihin ja ennaltaehkäistä ne.
  Eli jääkäriliikettä tms Katalonia tarvitsee..poliitikot ja lakimiehet ovat ihan kivoja mutta he ottavat hatkat herkästi tai lähtevät jopa lätkimään.
  Espanja on perustettu ja laajennettu miekalla..tuskin se lakikirjan avulla kaatuu..sillä lakihan on kuten se luetaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.