Hallituksen strategiamalli selvityksessä – ”keskeinen tulos on, että yhteiskunnan vaikuttajat suhtautuvat myönteisesti uudistettuun strategiamalliin”

Valtioneuvoston kanslia on kartoittanut sidosryhmien näkemyksiä pääministeri Juha Sipilän hallituksen käyttöönottamasta uudesta strategiamallista. Siinä hallituksen strategian muodostavat linjaava hallitusohjelma ja keinot täsmentävä hallituksen toimintasuunnitelma, joka yhteensovitetaan julkisen talouden suunnitelman kanssa.

Selvityksen keskeinen tulos on, että yhteiskunnan vaikuttajat suhtautuvat myönteisesti uudistettuun strategiamalliin. Mallin toteuttamisessa nähdään kuitenkin edelleen monelta osin kehitettävää, eikä siihen kohdistuvia suuria odotuksia ole vielä täytetty. Uuden toimintamallin katsotaan edistäneen myönteisesti politiikan sisällön ja resurssien yhteensovittamista, hallituspolitiikan vaikuttavuutta ja vahvistaneen yli ministeriörajojen tapahtuvaa politiikkavalmistelua.

Eniten parantamisen varaa nähdään politiikan toimeenpanossa. Poliittisten toimijoiden ja virkamiesten väliseen suhteeseen toivotaan selkeyttä. Politiikan vaikutusarviointeihin ja yleisemminkin tietoon perustuvaan politiikan tekemiseen toivotaan parannusta.

Aula Research Oy:n toteuttaman selvityksen tarkoituksena oli kartoittaa sidosryhmien näkemyksiä uudistetusta strategiamallista ja tunnistaa mallin kehityskohteita. Kyselytutkimuksen kohderyhmänä olivat henkilöt, jotka työnsä puolesta seuraavat läheisesti hallituksen toimintaa. Kysely lähetettiin poliitikoille (kansanedustajat, eduskuntaryhmien kansliat, puoluetoimistot, ministereiden avustajat), virkamiehille, median edustajille sekä työmarkkina- ja edunvalvontajärjestöjen johdolle. Vastaavanlainen selvitys tehtiin vuonna 2015.

Valtioneuvoston kanslia hyödyntää tuloksia strategiamallin jatkokehittämisessä. Hallituskauden lopulla on tavanomaisesti asetettu hallituksen strategisia työvälineitä tarkasteleva kehittämishanke.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

 

One thought on “Hallituksen strategiamalli selvityksessä – ”keskeinen tulos on, että yhteiskunnan vaikuttajat suhtautuvat myönteisesti uudistettuun strategiamalliin”

  • 28.10.2017 at 05:58
    Permalink

    Mitä helvetin soopaa ja kapulakieletä, sanoisi vain suoraan kansankielellä Tarkoitus on tämän vaalikauden aikana myydä valtion omaisuutta niin paljon kuin kerkiää ja kaverit pääsevät osingoille. Myös AY-liike on lyötävä lopuulisesti ja köyhät unohdettava tyystin. Hyväveli järjestelmä nostetaan aivan uuteen kukoistukseen tämän stratekian ansiosta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.