Kolumni: Arvo Pohja ja hurskasteleva Suomen Sisu

Tuntuuko muistakin siltä, että suomalainen kansallismielisten kenttä on pirstaleinen, pikkumaisten egoilijoiden täyttämä, rymykaartien, löyhästi ideologian kautta toisiinsa sidottu kasa, jonka aikaansaannokset tulevat nykyisen toiminnan jatkuessa rajoittumaan mielenosoituksiin ja tuomioihin kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan, yhteiskunnallisen vaikuttamisen jäädessä käytännön politiikassa toimivien, auttamatta liian kapeille harteille? Voi tottakai olla että tämä on vain minun mielipiteeni, mutta mielestäni tämä kaikki on niin selvää, että sen luulisi näkyvän kaikille ja pitkälle.

On kerhoja, järjestöjä, ja liikkeitä, jopa puolueita jotka eivät kykene yhteistyöhön, vaikka kaikilla näennäisesti onkin sama päämäärä. Suurimmat ongelmamme eivät ehkä ole yllä mainitsemani, usein henkilöihin liittyvät asiat, vaan yksinkertaisesti epäolennaisuuksiin keskittyminen. Se, että tikusta viilataan valtava tukki joka estää yhteisten asioiden ajamisen tehokkaasti yhteisvoimin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Suomen Sisun pikkumainen ja tekopyhyyttä pursuava ilmoitus siitä, ettei se tee yhteistyötä pohjoismaisen vastarintaliikkeen kanssa, ei vaikka kyseessä oli itseisarvoisen vapautemme kenties tärkeimpiä ilmenemismuotoja, nimittäin sananvapaus!

Siihen nähden, miten vähän Sisu todella tekee suurehkosta jäsenmäärästään huolimatta, on kummallista ettei ”yhteistyöjärjestöksi” itseään nimittävä porukka lähtenyt mukaan puolustamaan yhtä kaikkein pyhimmistä. Tiedotteensa mukaan sananvapaus on yksi Sisun keskeisiä arvoja, mutta ilmeisestikään ei niin keskeinen, etteikö valtamedian ja valtiovallan paine sitä valtaistuimeltaan kykenisi pois pudottamaan. Minä näkisin Sisun murtuneen paineen alla ja hylänneensä ”yhden keskeisistä arvoistaan”, peläten tahraa kiiltävään kilpeensä. Miksi moinen tahra olisi kiinnostanut sen enempää Sisulaisia itseään kuin ketään muutakaan kansallismielisellä kentällä, ei mahdu minun päähäni. Tosin ei minua älykkyydestäni tunnetakkaan…

Erityisesti yksi lause pomppasi silmille Sisun tiedotteesta… Sen alkuvaiheista löytyy seuraava, muusta tekstistä erilleen jätetty pätkä: ”Lyhyesti sanottuna: emme jaa samaa arvopohjaa – emmekä tavoitteita.”. Ottaen huomioon, että Sisun boikotoiman tapahtuman nimi oli ”Mielenosoitus sananvapauden puolesta”, kuulostaa arvopohjaeron käyttäminen syynä tällaiseen hölmöilyyn lähinnä tekopyhältä ”olemme parempia kuin ne”-tyyppiseltä salonki-nationalistien pisteiden kalastelulta. ”Sananvapaus on Suomen Sisun keskeisiä arvoja”… Ja paskat!

Mikäli Suomen kansallismielisten kenttä jatkaa nykyisenlaista toistensa kengille kuseskelua ja turhanpäiväistä torailua mitättömistä asioista, ovat somessa ja blogeissa saarnatut palopuheet paremmasta huomisesta turhia. Sitä parempaa huomista ei nimittäin ole tulossa mikäli emme ole valmiita puhaltamaan yhteen hiileen! On lopetettava hölmöily ja täydellistä poliittista korrektiutta vaativien nöyristely! Eilinen mielenosoitus sai valtavasti medianäkyvyyttä ja sillä oli selkeä päämäärä: Vaikuttaa sananvapauden tilaan maassamme, ensisijaisesti vastarintaliikkeen kielto-oikeudenkäynnin kautta. Sen käyttö yhteisten päämäärien eteen mokattiin täydellisesti. Rajat kiinni, Suomi ensin, Sisu… Mitä kaikkia näitä nyt onkaan, mikä Teille on tärkeää? Mitä Te tahdotte saavuttaa toiminnallanne? Mikäli tavoitteenne on järjestää mielenosoituksia, pitää käräjiänne ja muita kokouksianne, itseänne selkään taputellen ja toisillenne vittuillen, lopettakaa puhe valoisammasta tulevaisuudesta ja itsenäisyytemme palauttamisesta! Alkakaa puhua realistisesti maamme ja kansamme vääjäämättömästä tuhosta sekä globalisaation lopullisesta voitosta. Ne nimittäin ovat palkkana typeryydestämme.

Hävetkää!

Petri Perta

26 thoughts on “Kolumni: Arvo Pohja ja hurskasteleva Suomen Sisu

 • 22.10.2017 at 15:44
  Permalink

  Oli hyvä kirjoitus.

  Reply
 • 22.10.2017 at 15:57
  Permalink

  Kirjoittaja osui asian ytimeen, tilanne on juuri näin paha Suomessa.

  Reply
 • 22.10.2017 at 16:10
  Permalink

  Pohjoismainen vastarintaliike on marginaaliporukka, jonka arvoja ja toimintatapoja suurin osa kansallismielisistä ei allekirjoita.

  En nyt lähde ottamaan sen enempää kantaa tuohon sananvapauskysumykseen; sitäkin on kyllä avattu mielestäni ihan riittävästi siinä julkilausumassa.

  Kehotan vain katsomaan tämän Olli Heikkilän kuvaaman videon Tampereen mielenilmauksesta: https://m.youtube.com/watch?t=5305s&v=8mJWNHOfaME

  Oikeastaan kannattaa kelata suoraan kohtaan n. 1:28:00. Sen jälkeen voi sitten miettiä seuraavaa: tuon porukan jatkoksiko pitäisi Suomen Sisun lähteä?

  Reply
  • 22.10.2017 at 16:29
   Permalink

   Tosiasia on, että SIsu jätti yhteisen asian puolesta mieltään osoittavan ryhmän oman onnensa nojaan. Jeesustelu ”pahoista natseista”, tai oikeastaan mikään muukaan ei oikeuta sellaista etenkin, kun Sisu itse sanoo ajavansa samaa asiaa. Kuten kolumnissa sanottiin ”Ja paskat!”. Selittely on turhaa. Voitte tuudittautua itsekritiikittömyyteenne, pitää itseänne koko Suomen kansallismielisten eliittinä ja kieltäytyä yhteistyöstä niissä asioissa mistä ollaan kollektiivisesti samaa mieltä, mutta tulevaisuus on sitten sen mukainen.

   Reply
  • 22.10.2017 at 17:00
   Permalink

   Viding – sinä ja sinun muutaman hengen klikkisi olette se kansallismielisten marginaaliporukka. Eilen tekijäväki kokoontui sulassa sovussa Tampereelle ja ainoastaan sinun klikkisi sanoutui tapahtumasta irti.

   Juuri Vastarintaliike ja sen rinnalla eilen mieltään osoittaneet panevat itsensä likoon päivästä toiseen pitääkseen kansalliset teemat otsikoissa. Ja muistetaan toki 612:n taustat, tiedät mitä tarkoitan.

   Toivon Sisun puolesta että sinun, Kerosen ja teidän sisäpiirin vallankaappaus torjutaan. Olette tekemässä järjestöstänne hylkiötä.

   Reply
  • 22.10.2017 at 17:47
   Permalink

   Munaton paska sä olet. Aivan turhaan kutsut itseäsi kansallismieliseksi. Et sä tule tekemään ikinä mitään tämän kansan puolesta. Kun samaan aikaan Odinit ja Vastarintaliike vetää rohkeasti kaduilla.

   Sinä annat kansallismielisille huonon maineen! Häpeä!

   Reply
 • 22.10.2017 at 16:31
  Permalink

  Häpeä kuule runkkari itse. Kirjoitus oli uskomatonta sontaa kuten kirjoittajann turpavärkkikin osoittaa. Ilman rajat kiinni ryhmiä, miekkareita yym ym…olisi matut hyppineet silmille. Kaikki tällainen on ollut hyvää plussaa ja oikeaa signaalia heille. Tällainen toiiminta jakaa näille ymmärrystä siihen ettei kannata kurkoilla. Muslimie tavoitteet kaikki tietävät..häpeä sinä sontaläjä.

  Reply
 • 22.10.2017 at 16:32
  Permalink

  Ja mitä tekee nämä vastamielenosoiittajat..kirjoittappas vajakki niistä.

  Reply
 • 22.10.2017 at 16:44
  Permalink

  En mielestäni puolustellut vastamielenosoittajia tai sanonut ettei esimerkiksi mielenosoituksista ole Mitään hyötyä. Kummallista että sellaiseen tarvitsee edes viitata… Puolustelu osoittaa mielestäni juurikin haluttomuutta itsekritiikkiin ja se tarkoittaa sitä, ettei minkäänlainen merkittävä, positiivinen kehitys ole mahdollista. Valitettavaa, mutta ei järin yllättävää. Mikäli halua tai kykyä toiminnan kehittämiseen ja laajaan, hyödylliseen yhteistyöhön olisi, se varmaankin olisi jo tehty. Minua voitte kutsua rauhassa runkkariksi, vajakiksi ja sontaläjäksi… Ihan miksi vain, mutta tosiasioita se ei poista.

  Reply
 • 22.10.2017 at 17:08
  Permalink

  Suomen sisu on nörttien runkkurinki -puhetta pidetään mutta mihinkään käytännön toimiin kykenemätön ”löyhä kaveriporukka” Täysin hyödytön ja osittain jopa vahingollinen kerho niille jotka eivät ole valmiina pienimpäänkään uhraukseen Suomen tulevaisuutta ajatellen.

  -Siinä koko totuus.

  Reply
 • 22.10.2017 at 17:11
  Permalink

  Aivan sama, on sitten kyseessä Suomen Sisu, Perussuomalaiset, Muutospuolue, Vastarintaliike, Rajat kiinni porukka, Suomi ensin ryhmä, Itsenäisyyspuolue, Suomidemokraatit tai vastaava organisaatio joka vastustaa EU:ta, globalismia tai matutusta.
  KAIKKI ON JULISTETTU ÄÄRIOIKEISTOKSI JA RASISTEIKSI!
  Sama juttu muuallakin Euroopassa. SUVAITSEVAISET JA DEMOKRATIAA julistavat valtapuolueet kieltäytyvät yhteistyöstä.
  AINOA KEINO ON SAADA MUUTOS NYKYMENOON ON SAADA ENEMMISTÖ VAALEISSA.

  Reply
 • 22.10.2017 at 17:51
  Permalink

  Hyvä kirjoitus. Samaa mieltä olen kirjoittajan kanssa. Itse osallistuin marssiin ja nyt olisi kaikkien isänmaallisten pitänyt osallistua kuten myös 612 marssiin.

  Reply
 • 22.10.2017 at 19:08
  Permalink

  Kirjoittajalla on kyllä pointti! Itse en tosin ole tutustunut kaikkien jutussa mainittujen ryhmien argumentteihin enkä ihan mitä tahansa voi kannattaa. Mielestäni olisi syytä karsia ylilyönnit pois jotta laaja yhteistyö voisi onnistua.

  Toinen este menestymiselle on jonkinlainen ”pessimismi”. Tarkoitan siis sellaista asennetta että ”ei kannata äänestää, siitä ei ole mitään hyötyä”. Pitäisi katsoa kuinka vastapuoli jaksaa uutterasti tehdä pieniäkin asioita päämääränsä saavuttamiseen ja vaikka turpiin tulee, niin ne ei luovuta koskaan.

  Reply
 • 22.10.2017 at 19:11
  Permalink

  Lisätään vielä että moni ei halua osallistua omilla kasvoillaan nykyisessä asenneilmapiirissä, mutta luultavasti tälläisillä ”ei julkisilla” kannattajilla on paljon annettavaa. Heiltä voi esimerkiksi saada tietoa tapahtumista mikä ei ole julkista tietoa.

  Reply
 • 22.10.2017 at 20:14
  Permalink

  Hyvä kirjoitus ja avaus.

  Ihmiset Suomessa ovat valmiita aivan uudelle radikaalille kansallismieliselle liikkeelle/puolueelle. Valitettavasti Perussuomalaisista ei näytä olevan tähän tärkeään tehtävään johtamaan kansallista liikettä. Perussuomalaisethan ovat siellä Suomen Sisussa johtopaikoilla. Joten sen kritiikin terävimmän kärjen voi kyllä osoittaa Perussuomalaisia vastaan. Jos eduskunnan hiekkalaatikko on tärkeämpi kuin sananvapaus ja vapaus yhdistyä ja toimia Suomessa siinä tapauksessa tällainen puolue on tarkoitettu vain seinäruusuksi ja kontrolloiduksi oppositiovoimaksi.

  Sionistit eivät voi johtaa kansallista liikettä Suomessa. Se on mahdotonta. Sionisteja ovat käytännössä kaikki Suomen eduskunnassa. Kokoomus, Keskusta, SDP, Vasemmisto , Vihreät, RKP, Sininen(Uuvatit), PerusS, ja Kristilliset ovat kaikki sionisteja tai heidän talutusnuorassa. Mikään näistä puolueista ei voi johtaa Suomea irti sionistien kuristusotteesta.

  Oli hieno että Odineita oli myös mukana Tampereella. Katupartiotoiminnan on laajennuttava Suomessa merkittävästi.

  Reply
  • 23.10.2017 at 06:59
   Permalink

   Kyllä täytyy ihmetellä tätä alati kasvavaa joukkoa, joka tuijottaa silmä kovana YouTubea ja antaa jenkkiläisten salaliittovideoiden aivopestä itsensä uskomaan roskaa. Joka nurkan takana kuulemma väijyy paha sionisti. Suomessa ei ole yhtään sionistia. Sionisti ei nimittäin ole sama asia kuin juutalainen. Se ei tarkoita myöskään juutalaista pankkiiria. Sionisti ei edes ole yhtä kuin Isralin kansalainen, eikä myöskään Israelin ystävä. Sionisti tarkoittaa ihmistä, joka haluaa perustaa juutalaisille oman valtion entiselle paikalleen Lähi-itään. Toisin sanoen: kyseessä oli 1900-luvun alkupuolen ideologia. Israelin valtiohan tuli perustettua jo 1940-luvulla. Herää sionistifobiastasi todellisuuteen. Koska muuten olet henkilökohtaisesti tavannut Suomessa yhtään sionistia tai edes juutalaista? Aivan, et koskaan.

   Reply
   • 23.10.2017 at 10:48
    Permalink

    Kommenttisi on huonoa parodiaa.

    Youtube(jewtube), Google, Facebook ym. ovat kaikki sionistien rautaisessa hallinnassa.

    Länsimaissa olet nopeasti entinen poliitikko ellet miellytä sionisteja.

    Juutalaista(sionistista) maailmanvaltaa rakentavat voimat loivat kommunismin ja vapaamuuraritoiminnan työkaluikseen vallan siirtämiseksi vanhan maailmanjärjestyksen vallanpitäjiltä itselleen vallankumouksellisen toiminnan avulla.

    Sionistisen etupiirin vaikutus kansainväliseen politiikkaan on uhka koko maailman turvallisuudelle.

    http://www.libertyfight.com/zioncrimefactory.html

    Reply
 • 23.10.2017 at 05:39
  Permalink

  Ylilyönnit ja väkivalta niputtavat kaikki isänmaalliset liikkeet samaan joukkoon. Eli sitä voisi hieman sivistyneesti myös ottaa valtaa vanhoilta puolueilta. Turha rähinöinti pahentaa tilannetta ja joukkoon ”eksyy” väkivaltaisia idiootteja kuten torniasien tapauksessa on havaittu. Valtamediat ottavat kaiken irti joka väkivaltaisesta tilanteesta, olkoon vaikka kuinka pieni ja poliisi kautta viranomaiset saa syyn lopettaa nämä räpiköinnit. Tämähän nähtiin jo 30-luvulla

  Reply
 • 23.10.2017 at 07:43
  Permalink

  Pitää saada aikaiseksi mahdollisimman kova vastavoima hallitukselle ja eduskunnalle. Nythän tilanne on se että näillä parasiiteilla ei ole mitään vastuuta mistään asiasta. He voivat polttaa kymmeniä miljardeja rahaa ja sanoa ja tehdä mitä huvittaa ilman että koskaan joutuvat mihinkään vastuuseen.

  Kuten sanoin jo aikaisemmassa kommentissa toisessa aiheessa, että edustuksellinen demokratia ei enää vastaa siihen tarpeeseen mikä meillä todellisuudessa on.

  Nyt internet aikakaudella on mahdollista esim. perustaa sivusto jossa järjestetään kansanäänestys. Sen voisi toteuttaa esim. pankkitunnuksilla. Eli aletaan nyt jo järjestää kansanäänestyksiä kaikista tärkeistä asioista. Ja annetaan kansan ratkaista suoralla kansanäänestyksellä netissä.

  Kaikki tärkeät päätökset tulee ratkaista suoralla kansanäänestyksellä netissä. Se kuka haluaa osallistuu. Ketään ei pakoteta.

  Vaikka nämä kansanäänestyksen tulokset eivät sido eduskuntaa, se luo merkittävän vastavoiman ja kovan paineen eduskuntaa vastaan. On vaikea jatkuvasti ohittaa kansanäänestysten tuloksia, se alkaa nopeasti vaikuttamaan puolueiden kannatukseen.

  Sananvapaus, EU ja siihen liittyvä liittovaltiosuuntaus, Aseoikeus siinä heti muutama tärkeä asia suoran kansanäänestyksen ratkaistavaksi.

  Suora kansanäänestys vs. eduskunta.

  Reply
  • 23.10.2017 at 11:27
   Permalink

   Niin ja porukan kärjessä marssii Jesse Torniainen ja siitähän valtamediat riehaantuvat. Ette voi olla näin idiootteja.

   Reply
   • 23.10.2017 at 17:28
    Permalink

    Valtamedia? Se on valtamedia vain änkyröille ja niille suomalaisille joiden sisällä asuu sionistien hyödyllinen idiootti. Sitä saa mitä tilaa(jos tilaa esim. hesaria).

    Ei meidän pidä säikähtää mitä perinteinen valhemedia uutisoi.

    Ihminen jolla on edes jotain korvien välissä osaa hakea uutiset MVlehdestä, Magneettimediasta, Nykysuomesta ym.

    Reply
   • 24.10.2017 at 08:30
    Permalink

    Oy vey, Vastarintaliike ei puukottanut aktivistiaan sekään ja nyt kulttuurimarxistimedia on HYVIN HYVIN vihainen :—D Menehän takaisin luolaasi kumarteleman vihollista.

    Reply
 • 23.10.2017 at 12:57
  Permalink

  Yleensä ne jotka valittavat eniten yhteistyön puutteesta ovat niitä jotka ajavat suurimman osan väestä pois liian tiukilla reunaehdoilla siitä, mitä mieltä kansallismielinen saa olla. Miksi esim. perussuomalaiset haluaisi olla missään tekemisissä järjestön kanssa, joka on julkisesti väittänyt perussuomalaisten olevan valeoppositio? Sionistilätinät jätän kokonaan omaan arvoon, mutta ei esim. kysymys globalismista ole mitenkään mustavalkoinen. Tiettyjä asioita globalisaatiokehityksestä on välttämätöntä torpata, kuten humanitäärinen maahanmuutto. Toisista asoista voi taas hyvin perustellusti väitellä, kuten erilaisista sopimuksista tai vaikkkapa NATO:sta.

  Meillä on käsillä tulipalo mikä pitää ensin sammuttaa, ennen kuin voidaan kunnostaa koko talo. Kaikkien pitäisi ymmärtää, että ainoa asia jolla on merkitystä, on humanitäärisen maahanmuuton pysäyttäminen. EU eroa ei saada aikaiseksi lähivuosina, joten kehitys on pysäytettävä EU-Suomessa. Vasta tämän jälkeen voidaan keskustella muista asioista, mutta siihen saakka tämän pitäisi olla ainut päämäärä.

  Reply
  • 23.10.2017 at 15:40
   Permalink

   Ihan hyvä pointti paitsi että kirjoittaja itse on perussuomalainen.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.