Puolustusministeri patistaa ahvenanmaalaisia siviilipalvelukseen

Puolustusministeri Jussi Niinistö vatii yhtäläistä asevelvollisuutta myös ahvenanmaalaisille. Nykyisellään ahvenanmaalaisten ei tarvitse osallistua siviilipalvelukseen vaikka eivät armeijan palveluksessa kävisikään.

-”Nykyinen laki on kuollut kirjain. Koska jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan maan puolustukseen perustuslain mukaan, tämä on luonnollinen näkökulma ja sellainen asia, jota kannattaa harkita.”

Ahvenanmaalaisten vapaaehtoinen asepalvelus on liipaisimella viimeistään ensi vuonna kun hallitus esittelee paikallisille uuden lain Ahvenanmaan itsemääräämisoikeudesta.

Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström lyttää Niinistön vaatimuksen alkuunsa.

-”Jos puolustusministeriö haluaa keskustella siviilipalveluksesta, voimme tehdä sen. Mutta keskustelu täytyy tehdä eri kontekstissa kuin itsenäisyysarvioinnin yhteydessä.”

Lähde: IL

One thought on “Puolustusministeri patistaa ahvenanmaalaisia siviilipalvelukseen

  • 28.9.2017 at 15:58
    Permalink

    Rantahurrit ojennukseen -loisiminen saa luvan loppua!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.