Nurmijärveläiskoulun mitta täyttymässä – Jatkuvaa vandalismia ja varastelua

Syrjälän koulu Nurmijärven Klaukkalassa on viime vuosina kärsinyt jopa poikkeuksellisen paljon ilkivallasta ja varastelusta.

Koulun rehtori Janne Taipaleen mukaan esimerkiksi muutama viikko sitten teini-ikäinen vei viikonloppuna tuulikaappiin murtautuen 6kg jauhesammuttimen ja tyhjensi sen pitkin koulun pihamaata.

Kahden vuoden aikana ainakin kymmenen koulun ikkunaa on rikottu, jätekatoksen verkkoseinät tuhottu, parkkipaikan lämmitystolppia rikottu ja lähiliikunta-alueen roska-astioita poltettu useampaan otteeseen.

Koulussa kesälomien aikana tehty remontti pakotti pitämään ovia ajoittain auki ja sen aikana koulusta on varastettu puukkoja ja vaahtosammuttimia. Samoin kesän aikana koulun liikuntavälinevarastosta anastettiin urheilutarvikkeita pesäpallomailoista keihäisiin. Myöskin oppilaiden aloitteesta perustettuun kaverikioskiin on murtauduttu joten poliisilla on kädet täynnä töitä Syrjälän koulun kanssa.

Koulun valvontalaitteistoa ollaan paranneltu mutta rehtorin mielestä se ei pelkällään paranna tilannetta.

-”Kun lapsi ja nuori voi pahoin se voi heijastua tällaisena kiinteistöihin kohdistuvana ilkivaltana, joka on oire jostakin muusta. Olisi turvattava riittävät resurssit oppilashuoltoon, jotta tilanteet saataisiin seurantaan ja mahdolliset tukitoimet saataisiin aikaan mahdollisimman varhain.”

Lähde: Nurmijärven uutiset

One thought on “Nurmijärveläiskoulun mitta täyttymässä – Jatkuvaa vandalismia ja varastelua

  • 28.9.2017 at 17:01
    Permalink

    Klaukkalassa mekastava jengi koostuu muutamasta paremman suomalaisperheen kullanmurusta, sekä uokomaalaisvahvistuksista. Onko tosiaan niin, ettei tuota räkänokkaporukkaa saa edes aikamiehet kuriin ?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.