Raaseporiin avataan uusi vastaanottokeskus – Nykyiset keskukset täynnä

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut aikuisten ja perheiden vastaanottokeskustoimintaa Uudenmaan alueella. Kilpailutuksen perusteella avataan uusi vastaanottokeskus Raaseporiin ja toimintaa tulee ylläpitämään Medivida Oy.

Uudelle vastaanottokeskukselle on tarve, sillä kaikki jo toiminnassa olevat keskukset ovat lähes täynnä. Turvapaikanhakijoiden määrät eivät ole merkittävästi kasvaneet, mutta vastaanottokeskuksista ei poistuta viraston ennakoimaan tahtiin. Monella turvapaikanhakijalla on vielä valitusprosessi hallinto-oikeudessa kesken ja toisaalta myönteisen päätöksen saaneet eivät ole päässet siirtymään kuntiin viraston ennakoimaan tahtiin.

Tämän kilpailutuksen myötä haetaan kokemuksia koko vastaanottokeskustoiminnan kilpailuttamista varten.

Keskus aloittaa toimintansa lokakuussa

Uudessa aikuisille ja perheille tarkoitetussa vastaanottokeskuksessa on toiminnan aloitusvaiheessa 249 paikkaa. Keskus aloittaa toimintansa lokakuussa 2017.

Ilman huoltajaa Suomessa olevien alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoimintaa aiotaan kilpailuttaa

Lisäksi Maahanmuuttovirasto valmistelee parhaillaan ilman huoltajaa Suomessa olevien alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan kilpailuttamista koko Suomen kattavina, alueellisina puitejärjestelyinä.

Lähde: Migri

4 thoughts on “Raaseporiin avataan uusi vastaanottokeskus – Nykyiset keskukset täynnä

 • 27.9.2017 at 16:19
  Permalink

  Niin taas pilataan yksi suomen kolkka.mistä löytyisi pleisi suomessa,jota ei olisi pilattu musu jätteellä? Kylpylät jätån väliin jos vieraina on arabeja tai neekereitä nuita eksoottisia taudinpesiä onneksi vastaanotto kertoo vielä onko . kysyttäessä asiasta..hankaloitaa elämää pahasti kartellessa bioloogista kävelevää jätelimaa..jk .onneksi vielä on maita joissa voi elää normaalia elämää.ilman tautien pelkoa..voihan vidu minkä maan johto sai aikaiseksi parissa vuodessa.

  Reply
 • 27.9.2017 at 18:14
  Permalink

  Paljonkohan niitä on tullut sen suuren vyöryn jälkeen. Salaista touhua hallituksen ja viranomaisten taholta. Taitaa merkelin käskystä pakkosiirrot toimia Suomen suuntaan. Olemme hetken päästä todella lirissä. Pakkosiirrot kuntiin jollain pakkolailla jne.

  Reply
 • 27.9.2017 at 19:34
  Permalink

  Mitä mitä… juurihan oli suuri uutinen että kiintiöpakolaisten määrä nostetaan peräti kahteentuhanteen? Sillä välin parissa vuodessa tullut päälle 100 000 taloudellista turvapaikanhakijaa. Ei siinä paljon kiintiöpakolaiset paina.

  Uskomatonta miten tehokkaasti hallitus/eduskunta ovat onnistuneet tuhoamaan muutamassa vuodessa Suomen taloudellisen ja sosiaalisen tulevaisuuden lukuisiksi vuosikymmeniksi eteenpäin. Näillä tulee olemaan erittäin kauaskantoiset ja järkyttävät vaikutukset. Kaikki pelkällä olankohautuksella. Avoimet rajat ja piikki auki maailman sosiaalitoimistona on se aito tie paratiisiin.

  Reply
 • 28.9.2017 at 14:49
  Permalink

  Jos en ihan väärillä jäljillä ole, niin tähän voi vaikuttaa just se, että Turkin pakolaisleireistä on Suomeen rahdattu puolen vuoden aikana 2000 ulkoeurooppalaista. Jonnekinhan nekin pitää – ja on pitänyt sijoittaa, enkä keksi muuta paikkaa kuin juuri vastaanottokeskus. Tuohon viittaa sekin, että Raaseporiin menee juuri perheitä, joita Turkista luultavasti eniten kiertoon laitetaan.

  Kiitos paljon, suomalaiset päättäjät! Kaikkiaan pakolaisia Turkista on otettu 23 000, joista Suomeen 95 %, kun esm Ruotsi on ottanut vain puolet Ruotsille määrätystä määrästä, Saksa vain muutaman kymmenen prossaa, eikä mikään muukaan eu-maa ole monta Turkista ottanut. Viisi Baltian maata ei ole ottanut yhtään – tai vain prosentin verran päätetystä määrästä.

  Tästä syystä Niinistö sanoi Italian pääministerin vaatimuksiin Suomenkin osallistumisesta pakolaiskiintiön hoitamiseen, että vasta sitten, kun muut maat täyttävät velvollisuutensa, Suomi osallistuu harkitsee asioita uudestaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.