Näkökulma: Aamulehti sukupuolittaa lapsia röyhkeällä tavalla

Aamulehti ilmoitti pääkirjoituksessaan sunnuntaina 17.9.2017 ottavansa käyttöön sukupuolineutraalit termit, koska esimerkiksi monet virkanimitykset ovat lehden mielestä pahasti sukupuolittuneita. Lue asiaa kommentoiva Näkökulma-kirjoitus tästä linkistä.

Pahasti lipsuu Aamulehdellä itse julistamassaan linjassa pysyminen. Ei mennyt kuin reilu viikko tuosta sukupuolineutraalien termien julkilausumasta, kun Aamulehti kertoo oikein kannessaan, kuinka ”Sata tyttöä säkenöi TTT:n Billy Elliot -koetanssissa”. Sekä kuvatekstissä että itse asiasta kertovassa jutussa toistetaan tyttö-sanaa.

Mistä Aamulehti tietää, miksi nämä sata lasta itsensä identifioivat? On mahdollista, että noin runsaslukuisesta joukosta saattaa löytyä päällisin puolin tyttöä muistuttavia ihmisiä, jotka kuitenkin identifioivat itsensä pojaksi, muunsukupuoliseksi, sukupuolettomaksi tai joksikin muuksi.

Heidän yksioikoinen sukupuolittaminen tytöiksi pelkän ulkoisiin seikkoihin perustuvan olettaman perusteella saattaa loukata syvästi niiden tunteita, jotka eivät koe itseään tytöksi.

En nimittäin jaksa uskoa, että Aamulehden toimittaja kävi jokaiselta sadalta tyttöoletetulta erikseen kysymässä, miksi he itsensä identifioivat.

Todella mautonta, Aamulehti! Muita sovinistisesta tytöttelystä sormella osoittava lehden irvikuva sortui itse samaan, vieläpä viattomien alaikäisten lasten kohdalla.

Uskottavuus meni, jos sitä nyt enää vuosiin on ollutkaan.

Katso myös:

2 thoughts on “Näkökulma: Aamulehti sukupuolittaa lapsia röyhkeällä tavalla

 • 27.9.2017 at 17:10
  Permalink

  Törkeää toimintaa aamuoksennukselta. Pahoitin mieleni -oikeudessa tavataan!

  Reply
  • 27.9.2017 at 21:55
   Permalink

   Juu, paskaahan toikin lehti puhuu.
   O>nneks en oo tilaaja.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.