Touko Aalto: Ainoa puolue, jonka kanssa en ole valmis menemään hallitukseen, on Halla-ahon perussuomalaiset.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kirjoittaa facebookissa , että on ennenaikaista miettiä hallituspohjaa, Aalto kuitenkin sanoo jo tässä vaiheessa, ettei Vihreät ole Perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa.

Touko Aalto:
Vihreiden viesti kiinnostaa ennätyksellisen paljon. Olemme tehneet työtä, joka lähtee ihmisten arjesta ja toivon viestistä. Keskitymme kertomaan, mikä on Vihreiden linja ja mitä haluamme tehdä toisin. Gallup-kehitys osoittaa yhä useamman luottavan Vihreiden oikeudenmukaiseen tulevaisuusvaihtoehtoon. Silti yksikään puolue ei omista yhdenkään ihmisen ääntä tai luottamusta. Se on ansaittava uudestaan joka päivä.

Vihreät on uudessa tilanteessa ja meihin suhtaudutaan uudella tavalla. Vaikka kannatuksemme nousun taustalla on yhteinen pitkäjänteinen ja nöyrä työ, kiinnittyy puheenjohtajaan aina erityinen huomio. On hyvä, että Vihreiden kantaa kysytään, mutta se pitää aina sisällään riskin siitä, että minä tai joku muu ilmaisee jonkin asian huonosti tai minua tai meitä tulkitaan joko tahattomasti tai tahallaan väärin. Se kuuluu politiikkaan. Vihreiden osalta tämä on uusi normaali. Saatan itse joutua saman viikon aikana vastaamaan sekä siihen, olenko kommunisti, että siihen, olenko kokoomuslainen. Vastaukseni on aina sama: olen Vihreä.


Ilmassa on jo paljon spekulaatioita tulevasta hallituspohjasta, vaikka vaalikausi on hädin tuskin yli puolenvälin. Nuo puheet ovat todella ennenaikaisia. Vihreät on valmiit keskustelemaan asiakysymyksistä ja yhteistyöstä kaikkien puolueiden kanssa. Ainoa puolue, jonka kanssa en ole valmis menemään hallitukseen, on Halla-ahon perussuomalaiset. Jos Vihreät saa politiikalleen kansan tuen, olen valmis keskustelemaan avoimesti, minkä puolueiden kanssa voidaan satsata koulutukseen ja osaamiseen, vähentää tuloeroja ja köyhyyttä, puolustaa perus- ja ihmisoikeuksia, tehdä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja suojella mittaamattoman arvokasta luontoa sekä uudistaa yhteiskuntaa vastaamaan aikaansa.

Olen todella eri mieltä keskustan ja kokoomuksen hallituksessa harjoittamasta politiikasta, joka leikkaa valtavasti koulutuksesta, lisää tuloeroja, heikentää perus- ja ihmisoikeuksia, ylläpitää ympäristölle haitallisia yritystukia ja heikentää luonnon monimuotoisuutta. Hallituksen eväillä ei suomalaista yhteiskuntaa saada uudistettua.

Vihreät tavoittelee pääministeripuolueen paikkaa asioiden, ei aseman vuoksi. Linjamme on selkeä ja sille haemme suomalaisten tukea. Ainoastaan sen tuen turvin voimme tarjota Suomelle kestävän kehityksen suunnan.

7 thoughts on “Touko Aalto: Ainoa puolue, jonka kanssa en ole valmis menemään hallitukseen, on Halla-ahon perussuomalaiset.

 • 9.9.2017 at 10:13
  Permalink

  Eli vihreät EIVÄT ole seuraavassa hallituksessa. Mutta vallanhimo on tälläkin pukilla valtava, joten joutuuko perumaan puheet kuten kunnon poliitikon pitää.

  Reply
 • 9.9.2017 at 10:22
  Permalink

  Ei kovin suvaitsevalta vaikuta vaikka leikkii maailmanparantajaa.Nykymenolla se on Jussi joka sen hallituksen kokoaa.

  Reply
 • 9.9.2017 at 11:20
  Permalink

  Vihreät niin kuin kaikki muutkin puolueet paitsi perussuomalaiset on turhia puolueita. Ilman noita muita suomi voisi paremmin kuin koskaan!

  Reply
 • 9.9.2017 at 12:31
  Permalink

  Mikä TAMPIO! -Olen todella eri mieltä Kokoomuksen ja Keskustan politiikasta-
  Niiden kanssa kyllä lähtisi hallitukseen, kova on hinku hillotolpalle ja Audin takapenkille!
  Vihreässä monikulttuurifantasian täyttämässä kuplassa ei realiteetit näköjään paina.
  Edelleenkään EI OLE ihmisoikeus kammeta Suomeen loisimaan!

  Reply
 • 9.9.2017 at 13:02
  Permalink

  Ja mie, hupsu, luulin, että Ä Ä N E S T Ä J Ä T ratkaisee sen, kuka halutaan hallitukseen. Niin, sekoomustahan tämä ei tietenkään koske.

  Reply
 • 9.9.2017 at 21:10
  Permalink

  Voimme siis heittää kaiken toivon natsionalistipuolueesta seuraavassa hallituksessa. Kokoomus ja vihreät blokkaavat persut ulos. Taas neljä vuotta oppositiota.

  Reply
 • 9.9.2017 at 23:58
  Permalink

  Onpa Touko tyhmä mies, kun sanoo tällaista tässä vaiheessa 🙂

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.