Kivikauden eurooppalaiset ensimmäisenä Pohjois-Amerikassa

Kivikautiset eurooppalaiset olivat ensimmäinen ihmisryhmä Pohjois-Amerikassa. Intiaanit ehtivät alueelle vasta 10 000 vuotta myöhemmin.Arkeologit löysivät jo vuonna 2012 kivityökaluja koillisista Yhdysvalloista 19 000 – 26 000 vuoden takaa, joiden tekotapa oli samanlainen aikalaisten eurooppalaisten työkalujen kanssa.

Vuonna 1971 USA:sta löytyi kiviveitsi, joka oli tehty ranskalaisesta piikiivestä. Professori Dennis Stanford ja Bruce Bradley uskovat, että eurooppalaiset taivalsivat Amerikan puolelle jääkaudella jäätyneen Atlantin yli.

Atlantti oli jääkauden huipulla umpijäässä ja se tarjosi kivikauden kuljeskelijoille runsaasti ruokaa mm. hylkeiden, pingviinien ja merilintujen muodossa.

Asiasta kertoi Telegraph (2012).4 thoughts on “Kivikauden eurooppalaiset ensimmäisenä Pohjois-Amerikassa

 • Pingback: Amerikan intiaaneilla eurooppalainen perimä - Nykysuomi.com

 • 31.8.2017 at 04:11
  Permalink

  …ja intiaanit tietysti tuli ja tappoi ne.

  Reply
 • 31.8.2017 at 09:03
  Permalink

  Pohjois-atlanti oli jääkauden aikana jäässä ja oli siellä varmaankin myös hylkeitä, mutta että pingviineitä?

  Reply
 • 31.8.2017 at 09:06
  Permalink

  Norjasta Islantiin ja sieltä Grönlantiin ulottuvasta maakankaasta on myös puhuttu, joka erotti atlantin ja pohjoisen jäämeren toisistaan. Maakankaan sorruttua tämä olisi aiheuttanut ukko Nooan aikaisen vedenpaisumuksen…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.