Amerikan intiaaneilla eurooppalainen perimä

Yhdysvaltain Montanasta löytyneen pojan luiden geenikartoitus paljasti, että hän on eurooppalaisperäinen. Poika on myös enemmän sukua kaikille Amerikan intiaaneile kuin millekään muulle ryhmälle.Luiden ikä on noin 12 600 vuotta. Poika on Siperialaisen heimon jälkeläinen ja hänen juurensa ulottuvat Eurooppaan. Yli 80% Amerikan natiivi-intiaaneista on pojalle sukua.

Tutkimus osoittaa oletuksen oikeaksi, että n.s. intiaanit ovat tulleet Amerikkaan Beringin salmen yli ja siitä Alaskaan, kun taas aiemmat eurooppalaiset tulivat Pohjois-Amerikkaan jäätyneen Atlantin yli.

Asiasta kertoi Spiegel (2014).2 thoughts on “Amerikan intiaaneilla eurooppalainen perimä

 • 31.8.2017 at 08:55
  Permalink

  Muuten hyvä mutta keitähän eurooppalaisia mahtaa olla… tietääkseni euroopassa 12600 vuotta sitten ei ollut muita kuin suomensukuisia…

  Reply
 • 31.8.2017 at 14:22
  Permalink

  Suomalaiset marssivat Amerikkaan idästä ja lännestä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.